Korunovace

Úvodní poznámka: 

Tak a je konec dubna a tohle je mé předposlední drabble... ještě sepíšu takový "epilog", neboť mi nebylo uznáno téma jednoho drabble a já si ho chci nahradit posledním bonusem. Asi mi bude po Rise a Brentovi smutno. Možná si na ně najdu čas a sepíšu o nich větší příběh. Ale to ještě budeme muset vymyslet spoustu reálií. Tady naštěstí nebylo moc potřeba a díky tomu příběh plynul sám. To je snad poprvé, kdy jsem psala sérii.

Fandom: 
Drabble: 

Vzhledem k tomu, že se na druhou Risinu svatbu sjeli šlechtici z blízka i z daleka, rozhodl se král den před svatbou uspořádat korunovaci svého dědice. Ačkoliv byla Risa o rok starší než její bratr Sean, po jeho korunovaci bude v následnictví nejposlednější z posledních. Za její nepřítomnosti se totiž Seanovi narodila dcera Tia.

Ne že by o to stála. Raději chtěla být nezávislá a vdaná za Brenta než mít za manžela nějakého významného šlechtice a být po jeho boku loutkovou královnou. I její matka si musela vzít manžela podle přísného výběru svých rodičů, neboť byla jedinou dědičkou Aldormského trůnu.

Závěrečná poznámka: 

V Aldormě dědí trůn nejstarší syn, pokud není, tak nejstarší dcera. Pokud je nějaký potom lepší než ten starší, může být zvolen za nástupce on, ale v historii k tomu ještě nikdy nedošlo, většinou se dodržuje následnictví.

-A A +A