Wodgabay

Obrázek uživatele Kleio
Úvodní poznámka: 

Všimli jste si, že u laskavé paní Ajúoly mlsali jenom tři z našich milých hrdinů? Kam se poděl ten čtvrtý? Nerada rozděluji svoje hrdiny, ale kamenožrout si zaslouží drobnou odbočku.

Drabble: 

Pjernarkrach v záři nočního lesa ztratil bludiččino světélko. V zoufalství, které zalilo jeho kamenné srdce, se rozběhl směrem k severu, doufaje, že tam nalezne svých přátel. Místo radostného shledání jej však potkal nečekaný pád. Uklouzl po plameni mrazivého ohně a poté ho přivítala do náruče nekonečná hlubina a temnota.
Probral se do praskajícího ticha a šera, srdce ho bolelo a tělo mu svíral pichlavý mráz. Kamenožrouti málokdy pociťují strach, ale Pjernarkrach se bál. Zjistil, že bolest ze samoty je rovna strachu z Nicoty.
A to ještě netušil, že za zády se mu rozprostírá Wodgabay - zkamenělý les - a všechny jeho nástrahy.

Závěrečná poznámka: 

Původně do něj měl jenom zabloudit, ale i pořádný držkopád je občas cesta vpřed. :)

Komentáře

Obrázek uživatele strigga

To je úžasně obrazivý, ale mám o něj strach a soucítím s ním. "Zjistil, že bolest ze samoty je rovna strachu z Nicoty" je skvělá věta.

Obrázek uživatele Kleio

On to určitě zvládne. Je to kamenožrout v nejlepších letech a přežil zkázu Fantázie. Tohle taky přežije.

Obrázek uživatele Keneu

Já to prostě celé osrdíčkuju, to je nádhera. Už jen to nalezení svých přátel... <3 <3 <3

Obrázek uživatele Kleio

Awww, já se to... tento... červenám. <3

Obrázek uživatele kytka

Chudák malá velká.

Obrázek uživatele Kleio

Chudák velká velká. :)

Obrázek uživatele Nathanel

Taky se mi líbí ta myšlenka o samotě a Nicotě. Jak se asi bude kamenožrout dívat na zkamenělý les? Už to jméno Wodgabay zní děsivě, jak z pohanských bájí.

Obrázek uživatele Faob

Další mistrovský kousek, tentokrát - abychom si moc nezvykali - v daleko temnějších hávu, ta silná, a to konto trochu opotřebovaná slova (srdce, bolest, samota, strach, nicota) v pohádkově laděném (resp. dětskýma očima vnímaného) příběhu sedí a vrací nás tak trochu k jejich původním významům. Líbí moc!

-A A +A