Jako přijít poprvé do Mordoru

Obrázek uživatele Sothis Blue
Úvodní poznámka: 

Igrûn je zpátky! Ještě nevím, jestli jenom pro dnešek, nebo se i zdrží...

Org.: Zdržte se prosím jakýchkoli orgovských komentářů. Pokud vás tato prosba uráží natolik, že nejste ochotni drabble bodovat, přestože splňuje naprosto všechny náležitosti, nebodujte. Pro vás to nepíšu.

Drabble: 

„...takže jak jsme už nesli raněné po střetu s trpaslíky, museli jsme sebou hodit, než nás dostihnou elfi. K tomu před námi řeka. Rozvodněná, jak jinak, takhle na jaře..."
Vzdechnu.
„Copak?" podiví se Jugháš. Už mi přece řekl, že to nakonec dokázali. Promočení a prostydlí, pokrytí šrámy, s dvěma raněnými navíc... ale vrátili se všichni.
„Jak ráda bych tam byla."
„Tak hrozná je služba na posádce?"
„Jako přijít poprvé do Mordoru. Víš, že můj oddíl je pro mě můj kmen, a tady..."
„Teď nemůžeš do boje," namítne jemně.
„Já vím. Jenže jsem strašlivě sama."
Pohladí mi břicho. „Právě že nejsi."

Komentáře

Obrázek uživatele Aries

Nemá to holka lehký. Aspoň má Jugháše

Obrázek uživatele Sothis Blue

Ten přeřazení na posádkovou službu nedostal. Není u něho jaksi ten důvod.

Obrázek uživatele Aries

to je ta smůla

Obrázek uživatele Elluška

čtu si teďka Igrûn od začátku (v roce 2016 jsem tu ještě nebyla) a moc jí fandím. Čtu si to i včetně komentů, protože jsem zvědavá, jestli je to opravdu tak kontroverzní, jako ses někdy obávala. Jako autorka imho kontroverzního fanficu z poněkud jiného pohledu dobře znám tu větu "tehdy se všechno živé rozdělilo" a zcela stojím na tvé straně :))
Jako jedna mordorská veteránka druhé přeju Irgûn, aby se zdržela dýl. A lidi (myslím čtenáře všech ras) mají zpravidla mnohem větší pochopení a sympatie, než od nich čekáme.

Obrázek uživatele Sothis Blue

vždycky potěší, že se dílo líbilo.
Pro tolkienisty to rozhodně kontroverzní je. S delší povídkou, kterou taky takhle vypráví Igrûn, jsem se předloni účastnila Gondorského semenáčku a reakce porotců byly od velmi potěšených až po silně pohoršené (myslím obsahem; na stylistiku se sice názory taky trochu různily, ale o tu mi teď nejde). Jak pro účastníky DMD, to po pravdě řečeno nevím, tady ti totiž nikdo neřekne, že se mu něco nelíbilo, o tom se cudně mlčí. Pár lidí třeba napíše pochvalný komentář, ti ostatní... těžko říct, co si mysleli. Ale obecně je tady myslím ta otevřenost podobným věcem asi trochu větší. Hlavně starší tolkienisti mají někdy sklon ho až skoro uctívat, zatímco DMD kdysi vzešlo z okruhu HP fandomu, a ten na takové uctívání teda zvyklý vážně není.
Můžu ti prozradit, že Igrûn rozhodně neplánuju v drabblatech zabít (ona je fakt mary sue). (Ne že by mi to bývalo bránilo skočit zase o kus v čase zpátky a psát o ní dál.) Jestli se zdrží, závisí na tom, jak se mi bude chtít a dařit psát.
Mordorská veteránka? Koukla jsem na tvoje drabblata a vidím samý elfy. To se vztahuje k tvorbě jinde, nebo k nějakým larpům? Jestli k tvorbě, tak bych na ni byla zvědavá. Akorát ti neslíbím, že si ji přečtu brzo, protože co píšu, to nemůžu číst, jinak už nenapíšu nic.

Obrázek uživatele Elluška

starý tolkienisti... Já jsem tolkienista pětadvacet let, prostě jsem jen hrozně tolerantní osoba :D
Jo, samí elfové, ale moje hrdinka je elfka, co se shodou logicky vysvětlitelných okolností Druhýho věku dostala právě do Mordoru (po Last Alliance už ne, pak je s elfama, protože každý zasluhuje druhou šanci a já mám ráda dobrý konce). Píšu si to tak terapeuticky už dlouhá léta. Jenže někdo si to logicky vysvětlit dá, a někdo by prskal, že je to kravina. Trvalo mi fakt dlouho s tím vůbec vylézt, ale veškerý moji betareadeři to mají rádi, řeší se mnou motivace, válečný traumata, překroucený informace (hádej odkud) a technologii výroby prstenů :))
Nevím, jestli jsem připravená se pohádat s puristama o věci mezi řádky v Silmarillionu, ale kdyžtak na ně pošlu nějaký ty svoje bety. Tož tak.
Jsi na můj vkus velmi málo kontroverzní. Jen máš jinej pohled. Podle mě skřeti nejsou tak empatický jako ve tvém podání, a přesto se mi tvoje podání líbí. Zajímavý je i to, že podle tebe nepřišli o nesmrtelnost a ona si pamatuje Angband. Wow. To je pro moje hrdiny věc z beleriandskejch pověstí.

Obrázek uživatele Killman

Tak zas nebude muset být na posádce pořád.

-A A +A