Skryté město - kapitola 46

Obrázek uživatele Larim
Fandom: 
Povídka: 
Úvodní poznámka: 

A máme tu další část.
hudba doporučená ke čtení: https://www.youtube.com/watch?v=81fTO6Nad94

Kapitola: 

Nikdo. Nikde nikdo.

Koba si od návštěvy svého kutlochu moc nesliboval, ale v duchu doufal. Jenže sotva dorazil na místo, zjistil, že dveře jsou nadále zamčené a že se dovnitř nikdo nedostal. Ani v ulici kolem sebe Rolla nezahlédl.

Odemkl a posadil se na kavalec. Možná kdyby nechal odemčeno, jako se to často stávalo, tak by na něj Rollo počkal uvnitř. Takhle, pokud sem měl opravdu namířeno, ho dveře odradily a zmizel neznámo kam. Proč kruci jen zamykal? Stejně tu nebylo co ukrást. Jediný důvod byl ten, aby mu dovnitř nelezly podivný živly a nezanechaly mu na podlaze nepěkné dárečky. Už se to v minulosti párkrát stalo.

Co teď? Kobův mozek pracoval na nejvyšší možnou míru, ale stále nenacházel přijatelné řešení. Do vily se vracet nemusel, tam se Rollo už neukáže. Pokud by probral všechny čtvrti směrem, kterým se vydal podél srázu, trvalo by to několik týdnů. Minimálně Trhanov a Kůžedín by bylo hledání jehly v kupce sena. Čtvrti byly plné úzkých uliček, podobných těm v Závratí. I zde docházelo časem k postupnému přistavování, bourání a vytváření prapodivných bludišť, ve kterých se neztráceli pouze místní. Kůžedínu se mezi lidmi říkalo Smrdín, protože stejně jako v malé části Závratí, tak i zde byli rozeseti koželuhové alias smraďaři.

Zavřel oči a postupně si v hlavě opakoval všechno, co se za poslední hodiny a dny událo. Zdálo se mu, jako by to bylo hodně dávno, kdy mu přitáhli do žaláře vězně s pytlem na hlavě. Jako by to minulý měsíc, ale ono ne. Byla to jen chvilka.

Jenže nakonec mu to docvaklo.

Koba se rychle postavil. Byl blbec, že si na to nevzpomněl dřív a zbytečně ztrácel čas tím, že se snažil dostat sem. Rollo a jeho spojky! Rollo a pajzl Obruč. Měl tam přece na dnešek domluvený sraz se svojí spojkou, která se včera neukázala. Sice se měla objevit dopoledne, ale vzhledem k tomu, že byl čas oběda, možná se zdržela. Kdo jiný by mohl vědět, kam by měl Rollo namířeno. Nějaký ten jeho kutloch nebo oblíbená místa.

Koba vylezl ven na ulici a dveře za sebou jen přivřel. Jen tak pro jistotu, říkal si v duchu. Teď se musí napojit Obchodnickou, aby se dostal do Udeské a tím i k Obruči. Jestli někde dostane nějaké informace, tak už jedině tam.

Závěrečná poznámka: 

Tím by měla být u konce kapitola, která byla taková poslední „nedějová“. Teď chybí poslední čtyři kapitoly, kde by se v každé mělo něco stát nebo se objevit informace. A já jsem zvědav, co to bude, protože – jak už jsem možná někdy předtím psal – postavy i příběh jsem přestal ovládat už dávno a vše žije vlastním životem, který se doufám nějakým přijatelným způsobem ukočíruje k nějakému konci.

Komentáře

Obrázek uživatele Aries

To by bylo dobrý, kdyby to k nějakému konci dospělo. A kdyby se přitom nějak zjistilo, co vlastně bylo v té vile a proč byla prázdná, tak to by bylo úplně super

Obrázek uživatele Larim

Jo, to bych si přál taky.
Ale myslím si, že někdy je dobré, když zůstane pár neodhalených tajemství (nemůžu si pamatovat všechny blbosti, co jsem za tu dobu plácnul :-) )

Obrázek uživatele Tora

no tak se tedy budeme těšit na rozuzlení. Ta vila by mě zajímala taky, se přiznám

Obrázek uživatele neviathiel

Mě zajímá, co se Rollovi stalo v té klaustrofobické noře!

Obrázek uživatele Killman

Těším se jak to nakonec dopadne. Musím se přiznat, že vědět, že sám nevíš, co kde bylo mi docela ubírá na požitku ze čtení...

-A A +A