45 - Archer

Obrázek uživatele neviathiel
Fandom: 
Povídka: 
Úvodní poznámka: 

Tak a teď se podíváme, co se mezitím dělo na ostatních lodích. Bude to asi tak stejná nuda jako posledně :)

Pokus o shrnutí: Archer a jeho posádka je přivolána nouzovým signálem z planety, která se nachází až moc blízko k nastávající supernově. Obyvatelstvo je nacpáno v prastaré základně připojené k planetárnímu obrannému systému, který už byl jednou použit na kolem letící Andoriany. Což je důvod, proč kromě vulkanské výpravy, která zavolala o pomoc, a Enterprise se na oběžné dráze planety nachází ještě andorijská Kumari a její podezíravá vznětlivá posádka. Výsadek se na základně rychle rozpadl; Andoriané stihli vyvolat konflikt s místními a poté mezi místní vládnoucí bigotní totalitní garniturou a odbojovou skupinou, Archer se pokusil prokázat, že když vyjde na světlo posvátných sluncí, nepromění se v démona, ale pouze utrpí lehčí akutní radiační otravu a hypoxii, a Vulkanci mezitím tiše řešili záhadu, ke které by získali klíč, kdyby se o ni podělili s Enterprise, na jejíž palubě se nachází cestovatel z budoucnosti snažící se napravit nepořádek napáchaný jinou frakcí cestovatelů časem. Enterprise, Kumari a vulkanská M'Valla tady totiž v prvé řadě vůbec neměly být - a může je to stát život.

Kapitola: 

Doktor Phlox odkóduje dveře dekontaminační komory přezdívané černá díra a ustoupí, aby Lawra a Archer mohli vejít. Takhle komora se příliš nepoužívá. Několikrát denně v ní z nějakého záhadného důvodu vypadne monitorovací systém a pro jistotu i osvětlení. Ideální místo, kam schovat někoho, kdo je oficiálně po smrti.
Phlox je druhý a poslední cizinec v posádce Enterprise. Pochází z Denobuly a je expert na exobiologii. Ideální člověk na výzkumnou misi. Strávil spoustu času na Zemi a naučil se perfektně anglicky. Má lehký přízvuk a neustále se usmívá. Obojí jde slyšet i přes komunikátory.
„Pět minut,“ řekne Phlox a zavře dveře.
„Kdo ví…?“ zeptá se Lawra.
„Čím méně lidí, tím lépe,“ odpoví Archer.
T‘Pol nic neřekl. Jí důvěřuje. Jejím rozkazům z vulkanského vrchního velení ne.
Lawra se posadí na zem a stiskne šamančinu ruku. „Kdy se probudí?“
„To záleží na ní,“ odpoví doktor.
Komunikátor ožije, ozve se hlas Hoshi Sati. „Kapitáne? Volá komandér Shran za zašifrované frekvenci, je to naléhavé.“
Archer vyjde z černé díry a přihlásí se k nejbližšímu počítači. „Pošlete mi to sem,“ řekne.
„Zachytili jsme z M‘Vally zprávu pro vulkanské vrchní velení,“ sdělí mu Shran. „Prohledávali celou soustavu, hledají silný energetický zdroj pro zesilovač. Víte o tom něco?“
„Ne,“ odpoví Archer. „Na našich dálkových senzorech nic není.“
Zbytečná informace. Andoriané jsou technicky o sto let napřed.
„Patrně ani na tom senzoru, co mi Sevak nalepil na ruku,“ zavrčí Shran.
Daniel opřený o skříňku vedle monitoru se tváří, jako kdyby o tomhle něco věděl.
„Samozřejmě všechno popřel,“ pokračuje Shran. „Vulkanci lžou, kdykoliv promlu —“
Příliš moc světla. Archer reflexivně mrkne. Na Kumari je stále příliš moc světla a Shran hledí na cosi nalevo od Archera.
„Plný protitah, zpátky za planetu! Fofrem!“ vyhrkne.
Motory Kumari řvou jako protržené.
„Co se děje?!“
Shran se otočí ke kormidelníkovi. „Dva dva nula, ne dva nula nula! Tam je En —“
Enterprise se zachvěje. Signál z Kumari je pryč. Archer ztratí rovnováhu. Chytí se zdi. Osvětlení zhasne. Rozsvítí se modré nouzové. Archer zachytí Danielsův polekaný výraz.
„Co se stalo?!“ vykřikne Archer do komunikátoru, když se propracovává z výtahu.
Tma. Modré bliknutí, druhé modré bliknutí.
„T‘Pol! Hlášení o škodách!“
Třetí bliknutí vydrží trochu déle. Archer má před očima mžitky. Phlox a Lawra vyběhnou z černé díry. Lawra se ptá, co se děje a zda může nějak pomoci. V komunikátoru šumí hlasy jeden přes druhý.
„Kapitáne,“ ozve se konečně T‘Pol. „Kumari narazila do motorové gondoly. Máme výpadek proudu v disku. Zapnuli jsme nouzový systém udržování životních podmínek.“
„Kumari co?“ Blbější otázku fakt vymyslet nemohl. „Máte je na příjmu?“
Z komunikátoru slyší Shranův vzdálený hlas. „Ne, [neznámé slovo], nevidím žádnou [neznámé slovo] M‘Vallu, kolikrát vám to [neznámé slovo] mám opakovat? Je z ní [neznámé slovo] škvarek, [neznámé slovo]! My jsme vcelku, děkuji předem za optání.“
Archer vyběhne z výtahu. Na můstku je nouzové modravo. Hoshi Sato ještě pořád volá M‘Vallu. Na hlavním monitoru je jen opatrně manévrující Kumari. Zdá se, že srážku přežila bez větší úhony. Má o sto let silnější plášť než Enterprise.
„Strojovno? Jak vypadá pohon?“
„Ještě ho máme. Pracujeme na opravě. Energie do disku bude —“
„Vykašlete se na disk, opravte nejdříve pohon.“
„Archere?“ ozve se Shran z Kumari. Společná frekvence je stále otevřená. Všechno slyšel. „Nemůžeme vás [neznámé slovo] ani vzít do [neznámé slovo] vleku, protože nám [neznámé slovo] Vulkanci nechtěli dát ani [neznámé slovo] tažnej paprsek. Zaletujeme tu [neznámé slovo] díru a [neznámé slovo] mizíme. Je mi líto, ale neohrozím mou posádku.“

Komentáře

Obrázek uživatele Tora

no teda, to to vzalo pěkný fofr, to se budou mít na Enterprise co otáčet

Obrázek uživatele neviathiel

Budou, doslova :)

Obrázek uživatele Killman

Tohle vypadá, že jejich universální překladač vyžaduje výrazný upgrade.

Obrázek uživatele neviathiel

Od Shrana bylo velmi sprosté, že použil tolik neznámých slov.

-A A +A