Na voze a na záloze

Obrázek uživatele Linkový stykač
Drabble: 

Jakékoli denní snění, filosofické hloubání či oddávání se meditativním procesům je pro řidiče tramvaje zhoubné, je-li provozováno během výkonu služby. (Je znám případ nejmenovaného strašnického řidiče, který počal na Andělu rozjímat, s linkou 9 se klidně vydal přes Palackého most, na volání dispečinku nereagoval a zastavil až na Pavláku, kde mu dispečerská hlídka zatarasila cestu a odvezla jej na krevní zkoušku.)
Něco jiného je, když máte zálohu. V tom případě totiž - dokud nějaký dobrák nezavolá, že si bere sickday - vy sedíte na pohodlném gauči v odpočinkové místnosti a můžete beztrestně fantazírovat o čemkoli. (Třeba Zbyněk rád snívá o uzených žebrech.)

Komentáře

Obrázek uživatele Danae

Jééé, to je prima!
Obrázek uživatele mila_jj

Ale to od nich není hezké, hned zasněného řidiče podezřívat z alkoholismu... :D

Obrázek uživatele Aries

Líbí. Tramvajáka, co jede jinam, jsem ještě nezažila. Autobus ano

Obrázek uživatele Arenga

Mně se několikrát stalo, nejsem jela jinam,ovšem nebyla to vina řidiče vozu (stalo se mi to v tramvaji kdysi a v autobuse nedávno) ;-)

Obrázek uživatele Profesor

Uzená žebra... Tě já mám v práci dost.:-)

Obrázek uživatele Terda

Výborné.

Cheche, jo, zabrat se do snění je někdy nebezpečné. Historika velice pobavila.

Obrázek uživatele KattyV

Nechci tramvajákům ubírat právo na snění, ale člověk přece jen rád dojede tam, kam má namířeno. Snění na kanapi je ovšem naprosto v pořádku.

Obrázek uživatele Elrond

To jsou výborné historky.

Obrázek uživatele Tora

Tenhle fandom mě moc baví. Kdysi jsem slyšela , že kdesi v metru je tunel boční, kde je připravena náhradní souprava včetně řidiče, který celý den čeká, zda vyjede nebo nebude potřeba. Možná je to urban legend, nevím. Pokud je to pravda, tak ten může snít též, u ostatních bych byla radši za soustředění :)

Obrázek uživatele Killman

Jo, šofér by raději v práci snít neměl...

Obrázek uživatele strigga

Já kolikrát nedorazím tam, kam chci, ani když mi to nikdo nepokazí svým sněním, protože jsem totálně mimo a zasněná sama :D chudák ten řidič, co dojel na Pavlák, úplně ho chápu.

Obrázek uživatele neviathiel

Tak takhle se to stává :-D

-A A +A