9. Potrestaná

Obrázek uživatele gleti
Kapitola: 

Večeře na arcibiskupském dvoře se neodbývaly. Takže jsem každý večer padla do postele jako podťatá, naprosto zničená horou nádobí. Ale nestěžovala jsem si.

Daleko horší věci jsem zažívala, poté co mě stará Jenovéfa nachytala při čtení sestřiných dopisů. Rázem se rozpoutalo peklo. Nahnaly mě do kaple, kde jsem musela několik hodin ležet na ledové podlaze před oltářem a zpytovat svědomí. Pak zavřely do kobky pro provinilé jeptišky, kde mě nechaly dva dny bez jídla. Zachránil mě zpovědník docházející do kláštera. Nejenže jeptiškám zabránil zbičovat mě, ale nařídil jim, aby mě krmily.

Přesto jsem v kobce zůstala deset dnů, než mě převezli sem na arcibiskupský dvůr. I tady jsem první dny strávila uvězněná v cele. Naštěstí po pár dnech mě přiřadili k pomocným pracím v kuchyni, kde mě honili jak nadmutou kozu. Za celý den jsem se nezastavila. Aby toho nebylo málo, nemohla jsem bez doprovodu udělat ani krok. Ani na prevét.

Co mě však nejvíce mrzelo, byla ztráta Beatiných dopisů. Všechny mi sebraly. Měla jsem pocit, že mě připravily nejen o ně, ale i o sestru, kterou už nikdy neuvidím.

Ze smutnění mě vytáhl jeden z pomocných pacholků, který mi jednou k mému údivu vtiskl do dlaně papír. Prázdný papír. Udiveně jsem na něj zírala, když pojednou … se začala objevovat písmena.

Komentáře

Obrázek uživatele Killman

No, snad to tentokrát stihne přečíst, než jí to zas někdo sebere.

Obrázek uživatele neviathiel

Přesně tohle mě napadlo :)

Obrázek uživatele gleti

uvidíme

Obrázek uživatele mila_jj

Jak, uvidíme? To už by z toho byla rutina, to nejde... (za ramenem vykukuje had pokušitel a syčí).

Obrázek uživatele Arenga

Trochu nechápu,vproc bylo čtení sestrinych dopisu takový problém, respektive proč pak následoval tak přísný trest.

Obrázek uživatele Regi

Taky o tom přemýšlím. Ale to se určitě v pravý čas dozvíme, že?

Obrázek uživatele gleti

počkejte si

Obrázek uživatele Tora

No tak teď by si měla holka přichvátnout. A též jsem zvědavá, co je na těch dopisech tak zavrženíhodného, že ji stihl takový trest. Že by autorka? (tím nemyslím Gleti, ježíšmarjá :) )

-A A +A