Jak málo stačí ke štěstí studenta

Obrázek uživatele akai
Drabble: 

Student bývá z principu druhem velmi nenáročným.
Občas nalézá své neskonalé štěstí ve formě zásuvky, kterou objeví přesně ve chvíli, kdy mu jeho notebook ukazuje poslední žalostná procenta.
Jindy dokáže potěšit podivná kombinace ořechů a čočky v karbanátku.
Když si člověk láme hlavu nad tím, jak ze staroslověnského mūsis vznikla myšь, škodolibou radost vyvolává představa, že češtináři se toho musí učit mnohem více.
Úleva po zaslání zadaného úkolu přesně 23:59 je nenahraditelná. Stejně tak úleva po zjištění, že jsi to sice do termínu nestihl, ale to ani tvoji tři spolužáci.
Také se ovšem naučí ocenit spánek. Takže dobrou noc.

Závěrečná poznámka: 

Nejsem si jistá, jak se počítají hodiny co se týče slov, ale jak píšu - spánek je prospěšná a důležitá věc (a co, že ta esej, která měla být do minulé neděle, nebo do dneška - sama nevím - nějak uvízla na 63 slovech).
A asi poprvé se mi stalo, že jsem něco napsala a mělo to přesně 100 slov. Což tedy znamená, že jsem to po sobě vůbec neopravovala, jestli se to negativně projevuje, tak se omlouvám :D

Komentáře

Obrázek uživatele Faob

možná že právě v tomto nenárokovém, prostě vděčném přístupu ke světu máme usilovat být celý život dětmi... ("Nebudete-li jako ony, nevstoupíte do nebeského království.") Líbí velmi, hrd na zdařilé drabble jsem o to více, že vloženo do fandomu, který jsem před rokem, dvěma založil...

Obrázek uživatele Lee

Tak já chci pochválit fandom a tu zase Faob! Himbajs ale už! XD
Jinak dávám imprimatur a souhlasně pokyvuji, není nad to, když člověk odevzdá, příp. není zpožděn sám. :D Já teda nemám ponětí, jak ze staroslověnského mūsis vznikla myšь (řekla bych, že jsi dost možná první, která má v drabble jer XD), ale to je tím, že jsem dvouoborák. :)
Jo a spánek! Ano, myslím, že si člověk teprve uvědomí, že to není smutné, že třetinu života prospíme, že je to naopak dost možná nejlepší třetina našeho života. :D

-A A +A