Správný švih

Obrázek uživatele Elluška
Úvodní poznámka: 

Nesoutěžní, píšu jen když mě Tess vyprovokuje svým odpočtem :))

Fandom: 
Drabble: 

Když jste házeli tu pichlavou kuličku, kritický byl správný švih. Nesměla letět ani příliš zlehka, protože by o kamarádovo tričko jen zavadila a skutálela se pod nohy na luční pěšinku. Nesměla letět ani moc prudce, jinak její dopad okamžitě následovalo hlasité "Hej!" a rozběsněný protiútok lepíky do vlasů. Filip ten správný švih měl. Kolikrát se mu povedlo naházet kamarádovi na záda třeba osm, devět, než si toho všiml.

Na vznášedla Sršní stačilo hodit kuličku jedinou. Není v tom rozdíl, plastická trhavina se přilepí zrovna jako bodláček. Jen to chce správný švih. Desátník Filip vyhlédl zpoza krátery poseté zídky a hodil.

Komentáře

Obrázek uživatele Blanca

To je geniální. Hrozně se mi ta asociace líbí. Ale samozřejmě mě z té situace, ve které desátník je, zároveň pěkně mrazí.

Obrázek uživatele Tess

Líbí se mi ten kontrast v atmosféře. Jen mám dojem, že ta druhá část malinko visí ve vzduchu, že by si to chtělo trochu víc pohrát s pořadím vět a informací, aby se to do sebe líp uzavřelo. Ale to je můj osobní názor, který ti (ten názor) samozřejmě závidí tvůj talent.

Obrázek uživatele Elluška

Možná by to šlo líp, ta druhá část. Jelikož jsem to já, uvidím to s odstupem tak čtrnácti dnů :))
Ale mně třeba nevadí takové konce - obrovský dopad na mě totiž měla Daphne du Maurier a její Ptáci, kteří končí větou "hodil krabičku od cigaret do ohně a díval se, jak hoří". Četla jsem to v deseti, omg...

Obrázek uživatele Profesor

Pěkné drabble. Moc se mi líbilo.:-)

Obrázek uživatele Faob

parádní, aneb co se v mládí naučíš... Skvěle vykreslený "um hodu", který tak umně popsán, že mu rozumí všichni, se jedním střihem přesune do nějakého postapokalyptického světa boje, ale který najednou před očima, známý. Pěkné!

Obrázek uživatele Elluška

Komentáře mě moc potěšily! Třeba ještě něco letos napíšu :)

Obrázek uživatele Lee

Mně tedy naopak přišla druhá část perfektní a ta závěrečná věta úžasná. (Když jsi zmínila Daphne, tam se mi to uzavření taky hrozně líbilo.) Vážně, radost číst.

-A A +A