Na cestě za pomstou

Obrázek uživatele Arenga
Úvodní poznámka: 

Bez nároku na bod.

Přemýšlela jsem, jak tohle téma pojmout, možností by bylo celkem dost, ale nakonec jsem se rozhodla, že trochu vykradu sama sebe. Následující kousek je trochu upravený (krátila jsem že 150 slov) úryvek z mojí povídky Mstitel (vloni se umístila v soutěži O dračí řád, tak doufám, že bude časem někde veřejně k přečtení)
Jestli jsou vám někomu některé postavy trochu povědomé, tak pro oživení můžete kouknout na tohle predloňské (Sny, v nichž přicházejí mrtví - http://www.sosaci.net/node/20825) a tohle loňské drabble (Deset tisíc - http://www.sosaci.net/node/25654).

Arminovi ze Starmelu je v tomto drabble 17 let a vypravil se se svými muži za hory, aby našel muže, který před několika lety zabil jeho staršího bratra.

Drabble: 

Do útoku zbývalo několik hodin. Spát Armin nechtěl. Pozoroval hvězdy, přemítal, že za pár hodin naplní přísahu složenou u otcovy rakve.
Po chvíli stejně zdříml, dokonce se mu zdály sny. V posledním spatřil Thelfa-Sörena. Viděl i sebe a chtěl se bratra konečně zeptat, co mu pořád chce - jestli pomstu, brzy ji dostane!
Promluvit však nedokázal. Jako by měl jazyk přilepený k patru, nezmohl se na víc než neartikulované huhlání.
Thelf-Sören mu položil ruku na rameno. „Ví o tobě,“ pravil naléhavě. „Vstávej, spáči,“ šeptl, vzápětí se jeho tvář rozplynula v mlze.
Armin procitl.
Tohle nebyl obyčejný sen.
Vždyť mrtví neznali čas...

Komentáře

Obrázek uživatele Aries

Líbí a je mi to matně povědomé, asi z loňska. Obnovuji tímto svůj plán podívat se na ten svět blíž

Obrázek uživatele Arenga

Loni jsem tohle moc nepřetřásala, loni jsem psala seriál ó Éseld. Ale trochu jsem se toho dotkla předloni, v květnu potom jsem psala tu povídku :-)

Obrázek uživatele Tora

jojo, pamatuju, skvělá povídka.

Obrázek uživatele Arenga

Děkuju moc!

Obrázek uživatele HCHO

Pěkně strašidelné...
Jen k tomu konci - u nás se to říkávalo naopak (asi je to krajové), že když se potřebuješ včas vzbudit, máš o to poprosit nějakou dušičku z očistce...

Obrázek uživatele Arenga

To je zajímavé, to neznám. Změn verzi, že budí andělé :-)

Obrázek uživatele Faob

Kolem a kolem, soudě třeba z Písma, trochu jsme pozapomněli na sílu a moc snů, a tak nějak je nejen neposloucháme, ale ani nečteme... (A teď nemyslím Freuda.) Líbí, jen těžko říct, zda je obyčejných snů.

Obrázek uživatele Arenga

ono tohle je fantasy prvek, ale jinak s tebou souhlasím, zcela určitě jsem minimálně nekolikrát měla sen, který tak úplně obyčejný nebyl

Obrázek uživatele Martian

Ton se četlo úplně samo. :)

Obrázek uživatele Arenga

och, děkuji moc!

Obrázek uživatele Regi

Bratr ochránce. Ani smrt mu v tom nezabrání.

Obrázek uživatele Arenga

Ani ne tak ochránce, prostě ho měl rád:-)

-A A +A