Kdopak by nechtěl do Bradavic?

Obrázek uživatele Hippopotamie
Fandom: 
Rok: 
Rok 2 011

„Tak kdepak je ten váš chlapec?“ hlaholil Brumbál, zatímco stoupal do patra, kde mu bylo řečeno, že jsou ložnice obou synů. Prý je to chytrý kluk - Brumbál se už těšil na ta rozzářená očka, úžas a slova díků, až bude dalšímu dítěti odhalena báječná novina, že v něm byly rozpoznány kouzelné schopnosti a že od září nastoupí do nejúžasnější čarodějnické školy na světě.
Brumbál vstoupil do místnosti, která vypadala poněkud zvláštně na pokoj malého chlapce: na poličkách stály různé baňky a zkumavky, na stole lidská lebka a u stolu hubený černovlasý kluk, otočený k Brumbálovi zády, zaujatě hleděl do mikroskopu.
„Moje odpověď je ne.“
„Co prosím?“
„Říkám, že moje odpověď je ne, profesore Albe Percivale Wulfriku Briane Brumbále, nashledanou.“
„Ale …“, vzmohl se na slovo Brumbál, “Jak víš, kdo jsem a co ti chci říci?“
„Podle monogramu A.P.W.B.B., vyšitého růžovou nití na na vašich ponožkách, soudím, že jste Albus Brumbál, ředitel školy v Bradavicích, odkud mi došlo několik dopisů, tímto jménem podepsaných; jinak o vás nevím skoro nic: jen to, že jíte rád sladké, vaše zuby nejsou pravé, jste ješitný, zabýváte se chemií – ne, alchymií, znáte dobře cizí jazyky, chováte vzácného ptáka, nejste zvyklý nosit oblek, jste starý mládenec, jste chytrý, máte bratra, za něhož se stydíte, měl jste kdysi i sestru, jste gay, ale ne pedofil …“
„Stačí chlapče, stačí …“ brzdil ho Brumbál.
„…a chcete mi nabídnout místo v nejúžasnější škole pod sluncem. Čarování není exaktní věda užívající logiku, proto říkám ne, děkuji.“
„Jak …“, nezmohl se na slovo Brumbál, „ty ovládáš nitrozpyt?“
„Nevím, co je to nitrozpyt, avšak to, co jsem vám před chvílí řekl, je pouze výsledkem mého pozorování; říkám tomu věda dedukce. Že jíte rád sladké, je vidět na vašich vousech, upatlaných od bombónů; podle vůně, která z vás táhne do vzdálenosti dvou metrů až ke mně, citrónových; o své zuby tedy moc nedbáte, a jelikož jste už dost starý, předpokládám, že vám už všechny vypadaly a nechal jste si udělat nové; protože jsou však žluté a trochu křivé, mají zřejmě imitovat vaše zuby původní, jste tedy trochu ješitný a nechcete, aby to na vás někdo poznal; na rukou máte několik flíčků po chemikáliích, z toho jsem nejprve usuzoval vaši zálibu v chemii; pak jsem si vás však prohlédl lépe a podle symbolu na vašem pektorálu a podle toho, že vám z kapsy vykukuje kniha Zósima z Panopole, usuzuji, že se zabýváte spíše alchymií; knihu čtete v originále, tedy ovládáte cizí jazyky; podle malých dírek na rameni vašeho obleku, jejich hloubce a vzdálenosti mezi nimi soudím, že tam seděl větší pták; kousek trusu, který vám na oděvu zanechal, neodpovídá žádnému z 243 dosud známých druhů trusu domácího a okrasného ptactva, proto soudím, že tento pták je vzácný; podle vašich ohořelých vousů na té straně, kde pták seděl, usuzuji, že má něco společného s ohněm. Nejste zvyklý nosit oblek – kravata se totiž nosí vepředu, ne vzadu; nejste ženatý, protože žena, ať už jakákoli, by vás na to upozornila; jste chytrý, protože …“
„Protože tě nenechám nastoupit do Bradavic,“ dokončil Brumbál.
„Přesně tak,“ dodal chlapec.
Albus Brumbál odtamtud vypadl jako cukrář.

Když Sherlock mnohem později scházel dolů k večeři, potkal pod schody svého bratra. „Díky za informace o jeho rodině.“ „Teď už tě snad ty sovy přestanou otravovat,“ podotkl Mycroft, a bok po boku vešli do jídelny.

Komentáře (archiv): 

Ne, 2012-03-18 20:04 — Anne
Áno, skvělé! Ta dedukce...

Áno, skvělé! Ta dedukce... mhí *představuje si Brumbálův výraz*
Přesně "čarování není exaktní věda užívající logiku" to by nemohl být Sherlock (i když je mu teprve jedenáct), aby něco takového neřekl.

Čt, 2012-03-08 22:10 — Keneu
ík!

to je dokonalý!
*poskakuje*
moc mě to pobavilo
^_^
Sherlock s Mycroftem jsou ďábelský tým a svět má štěstí, že se pohádali...

Út, 2012-03-06 15:14 — Julie
Ježkovyvoči, já si to tak

Ježkovyvoči, já si to tak živě dokážu představit. I to jak se pak Brumbál vrátí di Bradavic a musí Trelawneyové šlohnout sherry, aby si uklidnil nervy. To je skvělej crossover. Úplně by to chtělo pokračování.

Čt, 2012-03-08 10:52 — hippopotamie
Díky, to jsem ráda, že se

Díky, to jsem ráda, že se dárek líbí. No, v podstatě mne něco jako pokračování napadlo, tak až si to trošku sedne a budu mít čas, snad to napíšu, možná v rámci DMD.

Po, 2012-03-05 21:46 — Danae
Oh. My. Goodness. Až tady

Oh. My. Goodness. Až tady dokvílím a dosípu, tak ti řeknu... že se strašně těším na všechna tvoje letošní drabble!

Čt, 2012-03-08 11:14 — hippopotamie
Díky za milý komentář, já se

Díky za milý komentář, já se zase opravdu strašně těším na ta tvoje!
(letos v dubnu budu mít hodně práce, protože do května musím dokončit školu, ale jak se znám, tak čím více jsme nucena psát odborný text, tím větší mám tendenci vymýšlet něco, co s tím nemá nic společného; takže určitě něco napíšu)

Čt, 2012-03-08 14:30 — Danae
U mě to takhle taky funguje

U mě to takhle taky funguje ;)

Po, 2012-03-05 18:43 — Rebelka
nadšená

To je prostě naprosto kouzelné! Úplně je vidím před sebou. Škoda, že Sherlocka přerušil, protože by mě vážně zajímalo, jak poznal, že je gay, ale ne pedofil ;o). A taky si docela dobře dokážu představit Brumbála, jak odněkud vypadne jako cukrář :D.

Čt, 2012-03-08 10:54 — hippopotamie
Naštěstí ho přerušil, protože

Naštěstí ho přerušil, protože bych to také nevěděla :)

-A A +A