Konec války

Obrázek uživatele Envy
Fandom: 
Drabble: 

Skončila válka. Nebylo ani vítězů, ani poražených, možná kromě té spousty co v bojích přišla o život. Nakonec se království domluvila a různé královské potomky čekala svatba, papíry byly plné obchodních jednání a mírových smluv, až to všechny po těch dlouhých bojích překvapilo. Někteří remcali nad nespravedlností pro mrtvé, ale většina byla šťastna pro živé.

Na důkaz míru se také království rozhodla zbavit mečů, měli se roztavit a kováři z nich vyrobit nějaké náčiní užitečné lidu. Jen pár se rozhodli proti aby se z jejich zbraní staly pluhy, a radši je zakopali do země, protože kdo ví co se stane.

Závěrečná poznámka: 

Nevím, možná by to sedělo i do Dreamer's Ship, ale nemám konkrétní postavy ani svět na které bych to chtěla naroubovat.

Jinak jsem si vzpomněla při psaní na pohádku kterou jsem četla před pár lety. Byla od polské autorky, jednalo se o svět kde se království rozhodlo pro ukončení vnitřních rozporů mezi šlechtou zbavit se mečů a tím še se jich zbavili tak na ně zaútočili kočovní barbaři a celé království si podmanili a obyvatelé se neměli jak bránit. Pár rodů se snad snažili zbraně si ponechat ale stejně moc nezmohli. Příběh byl o princezně o několik generací dál, která měla ony barbary vyhnat.
Budu muset najít název a knížku si znovu přečíst :)

-A A +A