Stála u okna

Obrázek uživatele Ancient Coffee
Úvodní poznámka: 

Po romantice zase něco syrovějšího.

Drabble: 

Bylo jí patnáct let. Rozhodla se, že odjede na ples. Přes zákazy, navzdory výkřikům, výhrůžkám a slibům. Pojede na ples do Vídně. Za matkou. Nebude mládí trávit zavřená v krásné pevnosti u jezera.
Oblékla si své oblíbené modré šaty a napsala telegram, který nikdy nikdo neodeslal. Chtěl si jen promluvit, chtěl ji přesvědčit, aby nejezdila. Pohádali se. Stála u okna.
Každou noc měl před očima svou malou holčičku, ty její zelené oči. Vyděšené, zrazené. Ten obraz se mu v mysli míhal v nekonečných smyčkách.
On nechtěl. On by nikdy... Nezabil by.
To jedna z bestií zavřená uvnitř něho. V bestiáři.

Závěrečná poznámka: 

Tak a teď už víte, jak to bylo.

Komentáře

Obrázek uživatele Queen24

Jej z toho mrazí!! Krásně napsané

Obrázek uživatele Ancient Coffee

Děkuji.

Obrázek uživatele Eillen

Proč mám pocit, že hrabě byl vyděšený z toho, že o ni přijde? Že už se nebude chtít vrátit z Vídně? Že odhalí pravdu a bude chtít zůstat u svého biologického otce?
Ne, neschvaluji tím, o udělal. Jen přemýšlím, co mohl být ten zlom, kdy zmizel ten logicky uvažující a milující otec, a na místo něj se objevilo monstrum, které zabilo svoji dceru (protože stále zastávám názor, že otcem je ten, kdo dítě celý život vychovává a to on byl!).

Obrázek uživatele Saphira

Podle mě tím zlomem bylo uvědomění, že není jejím biologickým otcem. Ono je to důležité, zvlášť pro muže, jestli dál předali svou genetickou informaci. Můžeš 15 let vychovávat dítě a milovat ho jako vlastní, ale když zjistíš, že vlastně není tvoje, asi tě to dost zdeptá. Teda mě by to dost zdeptalo, ale jako ženě se mi to stát nemůže, no :D (pokud mi někdo nevymění novorozence v porodnici nebo tak něco :D)

Obrázek uživatele Ancient Coffee

Pravdu máte obě. Zlomy byly dva - když mu došlo, že není biologickým otcem, a když měl pocit, že o Erzsébet přijde. S tím prvním tak dva tři roky žil, ale to druhé už na něj bylo asi moc. A tak se stalo, co se stalo.

Oběma vám děkuju za komentíky.

Obrázek uživatele Saphira

Jsem beze slov a docela v šoku. Kruté odhalení! (Ale vlastně mě to nějak nepřekvapuje, když nad tím přemýšlím.)

Obrázek uživatele Ancient Coffee

Díky :).

Obrázek uživatele Tenny

To se přiznám, že jsem fakt nečekala! Myslela jsem, že to byla sebevražda... Oh no. :( Poor girl. A tohle předpokládám nikdo neví...
Teda, hrabě, já k vám měla sympatie, ale tohle už vám neodpustím! Some lines cannot be crossed!
Aneb jak se říká na tumblr, "cool motive still murder".

Obrázek uživatele Ancient Coffee

Právě, to si myslí všichni.
Tumblr je univerzální dárce pravidel zacházení s fikčními postavami ;).

-A A +A