Co skrývá Afrika?

Obrázek uživatele Queen24
Úvodní poznámka: 

Nahrazuji si téma z 15.4. První kontakt.
Omlouvám se, že je toho tolik i v poznámkách, ale aby se to dalo aspoň trochu pochopit, jinak to nešlo...

Pár slov na úvod...

Spolek Derbianus Conservation je nezisková organizace působící při Fakultě tropického zemědělství na ČZU v Praze, která se již od roku 2000 zabývá záchranou kriticky ohrožené antilopy Derbyho v africkém Senegalu, konkrétně v rezervacích Bandia a Fathala.

Fandom: 
Drabble: 

Odborníci, studenti a dobrovolníci nejen vedou záchranný program a plemenou knihu populace přímo v Senegalu, ale také se zabývají vzděláváním místních obyvatel a oslovováním široké veřejnosti v ČR.

A tak jsem se, coby dobrovolník, už několikrát ocitla v některé z českých zoo, kde jsme měli stánek, prodávali propagační a dárkové předměty, malovali dětem na obličej... Veškerý zisk z prodeje je samozřejmě určen na záchranu antilop.

A protože se často zaměstnanci zoo s lidmi z Derbianu velice dobře znají, měla jsem jedinečnou možnost třeba poprvé v životě krmit žirafy, pochovat si kombu ušatou...

Největším zážitkem zatím ale zůstává setkání s nosorožcem.

Závěrečná poznámka: 

Když si uvědomíte, že hladíte zvíře, kterých je na světě posledních pár kusů...
Že se dotýkáte rohu, kvůli kterému jsou tito majestátní tvorové vražděni...
Derou se vám do očí slzy, zatímco samice nosorožce bílého Jessi slastně funí a nastavuje obrovskou tlamu k dalšímu podrbání.

Asi dva týdny po naší návštěvě ve Dvoře Králové jsem v televizi viděla reportáž, v níž informovali, že v rámci bezpečnosti budou všem nosorožcům v královédvorské zoo preventivně uřezány jejich rohy, aby se nemohli stát terčem útoku pytláků, jako se stalo nedávno v zoo ve Francii.

Komentáře

Obrázek uživatele Peggy Tail

A nepytlačí náhodou oni, když jim je uřežou? Pamatuji si ta videa. Neuvěřitelné zvíře.

Obrázek uživatele Queen24

Ale oni je u toho nezabíjej víš... radši jim ty rohy sami uřežou, právě proto aby je kvůli nim někdo nezastřelil... a pak ty rohy (který ve skutečnosti nejsou ničím zvláštní a nemaj žádnou hodnotu) myslim dokonce spálili...

Otázka samozřejmě je, nakolik reálný je, že by ty pytláci z Francie přišli sem k nám... Ale zase, vzhledem k tomu že těch zvířat je posledních pár...

Obrázek uživatele Peggy Tail

A proč je vlastně berou, když nemají hodnotu?

Obrázek uživatele Queen24

Protože ty pytláci jsou idioti? A je jim to jedno že vražděj zvířata...

Obrázek uživatele ioannina

*sedím a třeštím oči hrůzou*
Hele a naroste ten roh znovu?

Obrázek uživatele Queen24

Hele... to netuším jestli jim dorůstaj... Ale vim že v tý reportáži říkali, že je to nebolí, je to prý něco jako když si člověk stříhá nehty... (no ale ten pohled na toho uspanýho nosorožce a nad nim chlápka s motorovkou mě moc neuklidnil :D)

Obrázek uživatele ioannina

Tak a teď se nezbavím obrázku, jak si stříhám nehty motorovkou. :-))

Obrázek uživatele Queen24

xDDD ježiš... tak to ti díky teda, já teď taky ne :D

-A A +A