Poslední valčík

Obrázek uživatele Ancient Coffee
Úvodní poznámka: 

Tancem to začalo a tancem to skončí.

Drabble: 

Hudba doznívala, jak hudebníci zavírali víčka. Za několik hodin se město probudí. Zatím je neobvyklé ticho, skoro jde slyšet šumění řeky. Ale možná je to jenom tichounké bublání ve sklenicích od šampusu.
Jako poslední tančí Alexandr a Aneta, zlehka se pohupujíce po parketu. Od okna je pozoruje soudce Sternbach a pro jednou nehodlá mizet.
„Tak se vám to podařilo,“ vynoří se ze stínů pomaloučku mizející noci hlas hraběnky. „Máte všechno. Závidím vám, milý příteli.“ Usměje se a políbí ho na tvář. Pak odpluje, jako se předtím objevila.
Valčík utichne a tanečníci zamíří za ženichem. Protože každý pořádný příběh končí svatbou.

Závěrečná poznámka: 

Mí drazí čtenáři,

bylo mi tady s vámi krásně. Je to poprvé, co jsem se pustila do takového podniku - totiž psaní souvislého příběhu na pokračování. Ještě navíc s omezením tématem.

Měla jsem slabší chvilky, v těch nejslabších jsem nenapsala vůbec nic, za což se omlouvám všem, ale především Tenny, která mi byla neskutečnou podporou a oporou, komentovala poctivě každé drabble a mé postavy někdy milovala (a snad je bude milovat i nadále, třeba příští rok) snad ještě víc než já. Zjistila jsem, že jeden oddaný čtenář opravdu stačí a to vrchovatě a čekání na pravidelný feedback byl pro mě každodenní radostí.

Takže děkuji Tenny a všem svým neméně milovaným čtenářům za komentáře a kačenky. Jste skvělí a miluju vás! Snad zase příští rok a na pikniku!

Dobrou noc :).

Komentáře

Obrázek uživatele Eurydiké

Tak přeju dobrou noc a krásný život!

Obrázek uživatele Ancient Coffee

Nápodobně!
A moc děkuji za komentář :).

Obrázek uživatele Jeřabina

Já bych chtěla říct, že ač jsem byla méně vytrvalý komentátor (čtení na mobilu v metru to nepodporuje), tak tvoje série byla letos jedna z mých nejoblíbenějších a díky za ni :)

Obrázek uživatele Ancient Coffee

Jééé, to mě hrozně těší, děkuju! :).

Okouzlující vídeňská momentka. Na ja, Wiener Blut... Tak nechť nám stará monarchie vzkvétá (po ta léta, co jí ještě zbývají...)
Jedna chuťovka: https://www.youtube.com/watch?v=fFvujkmX-Kg

Obrázek uživatele Ancient Coffee

Díky! (I za valčík, pěkný na poslech i na pohled :)).

Obrázek uživatele Tenny

Jéé, já se červenám. *_* Tak pro mě to byla radost, komentovat, občas jsem se sice objevila se zpožděním, ale tvůj příběh se mi děsně líbí a vždycky jsem se těšila, jak to bude dál.
No a někdo musí mít ty postavy rád! Občas autoři dělají i svým milovaným postavám ošklivosti a já jsem sím character defense squad! Oni si zaslouží být šťastní a a a vůbec!!!!

A jsem ráda, že všichni tři zůstali spolu a doufám, že jim to vyjde. ;A; Budou bydlet spolu pod jednou střechou, ŽE JO?

A rozhodně je budu milovat i příští rok!

Obrázek uživatele Ancient Coffee

Mě strašně baví ta tvoje tumblr attitude! :D Víc takových lidí v českém prostředí!

Pod jednou střechou asi ano, úplně v jednom bytě spíš ne, to by bylo moc podezřelé. Už můžu ale potvrdit, že ano, všichni tři jsou spolu a všechno je zalité sluncem :).

Yay!

Obrázek uživatele Tenny

Holt na tumblr trávím nezdravě mnoho času a už to nějak prosakuje. :D Na druhou stranu se tak hezky vyjadřuje nadšení. ;)

I jedna střecha dobrá! A jsem moc ráda, že jsou happy. *dojata*

Obrázek uživatele eliade

Musím říci, že mě Tvá série neskutečně chytla. Protože bylo v dubnu málo času, pustila jsem se do souvislejšího čtení až dnes. Plán byl jasný, číst postupně od prvního tématu. Jenže pak jsem narazila na Tvou úvodní stoslůvku a od svého schématu jsem prostě musela odbočit :D. Takže - dobrá práce! (Kromě toho to musí být strašně náročné, psát na všechna ta nečekaná témata souvislý příběh.)
PS: Velmi šikovně si děláš reklamu, přesně jsi odhadla hranici, kdy je to ještě sympatické. Skoro lituji, že jsem to nečetla průběžně, takhle jsem se připravila o napětí.

Obrázek uživatele Ancient Coffee

Jsem dojatá a usmívám se tady jako měsíček na hnoji :). Takovou chválu si snad ani nezasloužím! (Náročné to je, člověk se zamotá do takových metafor! Teď se alespoň na měsíc k žádné nepřiblížím ani na metr. Br.) Takže děkuju, děkuju moc :)

Obrázek uživatele Keneu

tak přece jen ve třech! squee!
překrásná série, vůbec ne klamavá reklama, bylo to skvělé
já měla teda asi nejradši paní hraběnku

Obrázek uživatele Ancient Coffee

*mocně se červená* Děkujuuuu!
Chápu, ona je hrozně cool, bylo mi ctí o ní psát.

Vzhledem k omezení drabblatového formátu a nutnosti náznaků jsem se musela k některým pasážím vracet, abych pochopila, o kom je řeč (když je v příběhu jenom ON a ONA, tak tyhle problémy odpadají). Jsem moc ráda, že jsem si to mohla přečíst až takhle v klidu celé na jeden zátah.
Na lekníny nakonec nedošlo, ani na druhou sestru, takže se budu těšit příští rok.

Obrázek uživatele Ancient Coffee

Chápu přesně, o čem mluvíš. Dělalo mi to trošku problém i při psaní, je docela těžké odlišit od sebe dvě postavy (které nejsou on a ona) a přitom neustále neopakovat jejich jména.
Na lekníny i druhou sestru určitě dojde a sama se na to těším. Tobě moc děkuji za komentář a trpělivost s luštěním ;).

Obrázek uživatele akai

Asi si to ještě párkrát přečtu pro lepší pochopení, ale už teď můžu říct, že se mi to strašně líbí:) (A že to tudíž za přečtení znovu rozhodně stojí) (jinak za to, že to čtu až teď, může maturita, ne já! xD). Za jakékoliv rozšíření příběhu budu strašně vděčná ^_^ (hlavně si musím všimnout!:O)
Postavy byly strašně super a zajímavé a hned bych je všechny objala (nebo by mi možná stačilo vidět, jak se oni objímají XD). Téma a hlavně zasazení do doby se mi strašně líbí:) (a je super, že to není jen takové nazdařbůh zasazení, ale že jsi opravdu přidávala fakta z té doby a všechno ti sedělo [tím chci říct, že jsem si se svými omezenými znalostmi nevšimla ničeho, co by nesedělo]).

Obrázek uživatele Ancient Coffee

Rozšíření příběhu bude, už mám plány na příští rok! :) Snad si všimne co nejvíc stálých čtenářů (včetně tebe).
Jsem více než polichocena a mé postavy též (snad až na Beatrix, protože ta je na to moc kyselá). Co se týká historického zasazení, sama nejsem žádný odborník, spoustu věcí jsem si musela (ale ráda) vyhledat a přiznám se, že jsem trošku něco zametala pod koberec, když jsem si nebyla jistá, protože jsem nechtěla čtenáře bacit nějakým příšerným anachronismem. Tudíž jsem ráda, že to nakonec působilo věrně :).
Srdečně a upřímně děkuji za komentář(e)! :)

-A A +A