Blik

Úvodní poznámka: 

Další kousek skládačky Luciusova života. Nenavazuje přímo na žádný předchozí, ale časově se odehrává za kapitolami z loňského DMD.

Fandom: 
Drabble: 

Z té všeobjímající žvanivosti mu bylo téměř fyzicky zle. A to se zúčastnil jen několika schůzí Ptačího klubu. Nechápal, jak to Severus vydržel tolik let.

„Proč plánujeme hledání něčeho, o čem ani nevíme, jestli skutečně existuje?“ zeptal se netrpělivě. „Není lepší zaměřit se na odstranění Temného pána?“
„Musíme přece nejdřív zlikvidovat horcruxy, až pak zaútočíme přímo na Voldemorta,“ odpověděl mu Remus a tvářil se, jako když mluví s idiotem.
„Jste si jisti, že jste pochopili princip fungování horcruxů?“ zeptal se tak neutrálně, jak jen byl schopen.

V ten okamžik se některým v hlavě rozsvítilo. Byla jen otázka, na jak dlouho…

Závěrečná poznámka: 

Uvažovala jsem, jestli tu z členů Řádu (a jmenovitě z Remuse) nedělám moc velké pitomce. Jenže když si připomenu kánon, ono se to moc neodlišuje...

Komentáře

Obrázek uživatele KattyV

Nejspíš jsem taky nedovtipná, podobně jako Remus, ale nebylo to tak, že nejprve museli zničit viteály a pak teprve zabít Voldemorta?

No, definitivně ho zabít můžou až po zničení horcruxů, ale zlikvidovat mu současné tělo je možné kdykoli. Teda aspoň doufám, že jsem to správně pochopila a nevytvářím novou verzi kánonu, protože to tentokrát nebylo záměrem... Vycházím z toho, že když zabil Harryho rodiče, potácel se hodně let v dost podivné podobě a že k obnovení těla poztřebuje kosti předka, tělo služebníka a krev nepřítele. Což nemusí být úplně jednoduché sehnat...

Obrázek uživatele KattyV

Pravda. Proč to, sakra, v kánonu neudělali? Zase jedna záhada.

Obrázek uživatele kopapaka

Tak třeba předpokládali, že příště už bude připravený - bylo by celkem na nic ho zabíjet, kdyby třeba za měsíc vylezl nasraný z dalšího kotle.,.
Tak nějak bych čekal, že hned po tom oživení si udělá "balíček poslední záchrany" a schová si ho na vhodné místo...
Pokud jde o "suroviny" tak služebníků i nepřátel měl kolem sebe dost a předků by se taky nejspíš našlo víc...
Navíc, možná by se našly i jiné způsoby návratu...

Obrázek uživatele Queen24

By vylezl nasraný z dalšího kotle... :DDD já smíchy nemůžu :D

Hm, balíček poslední záchrany zní zajímavě. Třeba si ho vážně udělal, kdo ví. Ale říkám si, že kdyby něco takového šlo udělat, měl by to i před svým prvním pádem. Ono uchovávat čerstvou krev a nerozložená těla dá taky trochu zabrat...

Obrázek uživatele kopapaka

Pochybuju, že si před prvním pádem připouštěl, že se něco takového může stát. Viteály nebyly přípravy na smrt, ale cesta tam, kam se ještě nikdo neodvážil hlavně ty další...

Souhlas, že před prvním pádem si tu možnost asi nemusel připouštět. Jestli se napodruhé pojistil víc, to je otázka. Řekla bych, že minimálně by mohl Řád vyzkoušet, jak rychle z toho kotle vyleze :-)

Obrázek uživatele ioannina

Pokud by z každého dalšího kotle lezl zas o kousek pitomější, mohla to být dobrá cesta k vítězství. Po vylezení z předposledního kotle bude tak nasraný, že si sám zabije poslední služebníky. Do posledního kotle mu bude chybět jistá ingredience. ;o)

To je velmi zajímavá strategie :-)

Obrázek uživatele kytka

To mě zajímá! Bude vysvětlení, jak tedy fungují horcruxy?

Já je chápu tak, že udrží duši v nějakém meziprostoru s možností se vrátit, až se najde nové tělo. Jak jsem odpovídala vedle Katty, myslím, že to je podle kánonu. Ale i kdyby náhodou ne, v téhle sérii to tak zřejmě bude :-)

Obrázek uživatele Regi

Ke komentování jsem se dostala pozdě a docela legračně moje myšlenkové pochody a otázky sledovaly již napsané komentáře. A teď už nemám co dodat. Snad jen - dobře napsané drabble.

Děkuji mnohokrát :-) A diskuze se tu rozvinula skutečně parádní.

-A A +A