Pomáhat v každém věku

Obrázek uživatele Marble
Úvodní poznámka: 

Když mě toto drabble napadlo, tak byl v původním plánu i Jindra umírající na rakovinu a Červenáček s Rychlonožkou žíjící spolu a starající se o smečku toulavých psů. Bohužel, sto slov je sto slov a na celý příběh nezbylo místo.

Drabble: 

"Tímto zahajují výroční tří tisící schůzku." prohlásil Mirek a s hlasitým skřípáním kyčelních kloubů se usadil ke stolu."Přišel mi dopis od Jarky, omlouvá se, ale nemůže přijít, sestřičky prý přišly na to, kde si udělal díru v plotě. Převádění postarších občanů přes přechod za něj tedy převezme na dobu neurčitou Červenáček."
"Mirku uvědomuješ si, že oni ´postarší občané´ jsou o dekádu mladší než já? A jak mám s tímhle někoho převádět?" Zahuhlal Červenáček a pokusil se zamávat holí. Neúspěšně."Cože?" odvětil notně nahluchlý Dušín, ale pak jen potřásl hlavou. Ať říkal Červenáček co chtěl, on má přece vždycky pravdu.

Závěrečná poznámka: 

Po chvilce hledání jsem vypátrala, že Mirek Dušín, Jarka Metelka a Jindra Hojer se poprvé objevili na stránkách tiskovin během prosince 1938, přičemž Červenáček a Rychlonožka je následovali v lednu následujícího roku. V současné době by tím pádem bylo Rychlým Šípům něco okolo sedmdesáti sedmi. (Upřímně přiznejme si, že to by Dušína nijak nezastavilo.)

Komentáře

Obrázek uživatele Terda

Já jsem ráda, že se tam Jindra umírající na rakovinu nedostal. Z toho by mi bylo smutno, ale takhle se mi to líbí.

Obrázek uživatele Marble

Nikdo neříkal, že nemůžu psát pokračování :3c

Obrázek uživatele Rebelka

Ou je!! Ted jsi mi udelala hroznou radost, protoze stary Mirek Dusin mermomoci pomahajici druhym byla moje prvni myslenka. Jen jsem netusila, jak se ji chopit. Tys to zvladla dokonale a ja jsem vazne rada, ze jsem si to mohla precist :-)

Obrázek uživatele Marble

Oh díky -O-u-O-.

Obrázek uživatele Erys

Tak na tyhle kluky jsem si vůbec nevzpomněla. Líbí, moc :)

Obrázek uživatele Profesor

To je úžasné drabble. Ještěže se tam ten Jindra nedostal...;-)

Obrázek uživatele Tenny

Já jsem taky nahluchlá, Mirku, si z toho nic nedělej! A to mi ani neni sedmdesát. :D Boží drabble, souhlasím s ostatními, že Mirka by starý věk nezastavil a že chybějící Jindra zas tak neva. :D

Cheche, tak to je hodně drsný. Ale taky jsem ráda, že se tam Jindra nedosdtal. Takhle je to prostě jen takové drsné žertování s představou zestárlých Šípáků, ale tamta verze by rázem byla jenom studená a smutná.

Obrázek uživatele Zuzka

wow, pěkně, skvělý nápad!

Obrázek uživatele Lejdynka

Dokonalý :D

Obrázek uživatele Brygmi

Super nápad! :D

Neříkali mu pak tajně Železnej dědek?

Obrázek uživatele Keneu

tohle je bezvadné, zvlášť ta Červenáčkova připomínka

Obrázek uživatele Faob

Oni i v plné síle byli už na některé plantážoviny staří!

Obrázek uživatele eliade

Dobrý nápad!

-A A +A