Dopisy Ježíškovi - 2014

Obrázek uživatele sos

Zde můžete v komentářích vyslovit své přání a požádat Ježíška o vysněnou povídku. Než Ježíškovi napíšete, musíte se přihlásit (případně registrovat) a přečíst si Pravidla.
Přihlašovací fáze skončí 21. 10. 2014 ve 24:00, proto s dopisem zbytečně neotálejte!

Komentáře

Obrázek uživatele Champbacca

Milý Ježíšku,

stejně jako loni bych pod stromeček moc rád dostal drabble, protože jich pod tou zmoklou palmou ty víš kde budeme mít furt málo. Pokud by ti nevyhovovalo štědrovečerní téma, ať už bude jakékoliv, můžeš si vymyslet svoje nebo si vzít nějaké, co už bylo nebo teprve bude. Případně můžeš napsat o tom, jaké veselí zavládlo, když byl aktualizován Jediland, nebo jakoukoliv jinou bezostyšnou fikci. Bonusové body za cokoliv, kde bude Tess děsně trpět.
Sám toho asi nenapíšu tolik, jako loni, ale snaha bude.

Pozdravuj mamku.
Champbacca

PS: Simbacca povídal, že zopakuje loňský shennanigan, ale možná mluvil z hladu.

Obrázek uživatele Ebženka

Milý Ježíšku,

letos jsem zase hrozně trpěla a odměnu si zasloužím, a nad mým zlobením prosím zamhuř oči.
Jak již tradičně si přeju povídku mládeži přístupnou s celkovým vyzněním pozitivním a laskavým, i když trochu drama může uprostřed být. Letos se mi nechce omezovat fandom, takže pokud tě napadne něco z jiného světa, než vyjmenuju níže, do toho.

Moje návrhy, co bych si ráda přečetla, jsou následující:

1. Líbilo se mi, kdybys vzal nějaký obecně známý plytký brak (nebo míň známý, na který mi hodíš odkaz), a vykřesal v něm jiskru života tím, že jeho postavy necháš okusit skutečný život. Jednou jsem četla velmi realistickou a životnou tragickou fanfiction z fandomu Precure, což je růžové anime pro malé holky. Ráda bych si jednou přečetla poctivý příběh například z Twilightu, Winx,... uf, můj mozek se vzpírá vymýšlení dalších nápadů.

2. Pořádná cesta za pokladem! Nic tak nepotěší, když na konci hrdinové najdou truhlu magických klenotů, pramen živé vody, ztracený artefakt, bednu zlata... a zachrání svět. Superhrdinové můžou být.

3. Nebo zkus příběh, ve kterém budou významně účinkovat nějaká roztomilá malá zvířátka (ne žáby, prosím). Cokoliv cute and fluffy, ale plné odvahy a energie.

Moje oblíbené fandomy jsou: HP, Pán prstenů, Jane Austen, Zeměplocha. jakékoliv pohádky, muminci, anglické detektivky, Doktor od 9 výše, Skip Beat! a některá další anime, Monty Python, Big Bang a tak dále, nebo mě seznam s něčím novým. A pokud tě napadne, že mi nutně musíš napsat něco, co nesplňuje téma, taky beru.

Za odměnu slibuju, že ani letos nezklamu a napíšu!

Tvoje Ebženka

Obrázek uživatele Mariella

Milý Ježíšku,

i já se odhodlala ti napsat svůj skromný dopis. Je pravda, že jsem osoba nenáročná a ocením vše, do čeho člověk něco vloží - klidně tedy na má přání nemusíš brát ohledy. Mě potěší veskrze vše.

Třebaže bych byla radši, kdybych dostala povídku obsahující tanec. Je mi jedno jaký, v jaké situaci... Jen tanec, kterému jsem lehce propadla z důvodu návštěvy tanečních. Nesvazuji tě ničím, spíše se nechám překvapit. Rozhodně mi nevadí slash, ale není žádnou podmínkou!

Z fandomů upřednostňuji HP, Sherlocka (v jakékoliv podobě), Doctora Who (ačkoliv v klasických sériích trošku plavu), nepohrdnu ničím historickým (a už vůbec ne ničím, co by se odehrávalo za světových válek). Pokud bys mě ale chtěl zasvětit do něčeho nového, rozhodně se tomu nebráním.

Na oplátku slibuji, že také napíšu povídku někomu jinému a snad mu tím udělám radost.

Mariella

Obrázek uživatele Owes

Milý Ježíšku,

tak už Ti vzdušnými vlnami přilétá i můj dopis.
Vím, že jsem letos na internetu nebyl moc hodný, přesto si drze dovoluji doufat v nějaký ten dárek k Vánocům.
Přál bych si, abys mi napsal povídku na téma: Alea iacta est. Kostky by měly být vrženy pokud možno nějakým napínavým způsobem a nebráním se ani rozebrání nějaké zajímavé historické události. A pokud Ti to nebude činit velké obtíže, byl bych vděčný, kdyby se v díle nevyskytoval slash. Alespoň ne primárně. Mám gaye a lesby stejně rád jako Ty, ale nemusím o nich číst. Mnohem radši je mám naživo. ;-)
Nerad bych Tě svazoval fandomově, proto jen napíšu pár věcí, ve kterých se příliš neorientuji, takže bych si povídku z jejich prostředí patřičně neužil: Star Trek, jiné podobné seriály z vesmírného prostředí a anime.
Mnohokrát Ti děkuji a už se těším, až budu moci i já někomu způsobit radost.
S pozdravem

Tvůj Owes

Obrázek uživatele Blueberry Lady

Milý Ježíšku,
sám dobře vidíš, že realita mi momentálně ztěžuje setkávání s fantazií a fandomy. A stejně jako v předchozích letech samozřejmě ráda vyslovím nějaké to vánoční přání, protože povídka pod stromeček to je pohlazení na duši.
V zásadě by se mi líbilo něco z mých oblíbených fandomů: Doctor Who (Desítka, Dvanáctka), Sherlock BBC, Nightrunners, Downton Abbey (miluju Thomase a chci pro něj chlapa!), jakákoliv shakespearovina, historie, Alenka v říši divů, Dobrá znamení..., však ty víš.
Co by mi udělalo radost? chlap pro Thomase Něco takového něžně slashovitého si přečtu ráda vždycky (vražte do toho Harknesse, ať vám to zteplá), rozhodně si užiju i povídku bez vztahu (dosadím si ho sama).
Jako loni bych ráda zapojila do hry rekvizitu, letos to bude list ginkga.
Děkuji ti pěkně nejdražší Ježíšku a slibuju, že nezapomenu obdarovat zase tebe.
Tvá Blueberry

Obrázek uživatele Layla TB

Milý Ježíšku,

je mi líto, že tě každý rok otravuji a žádám po tobě to materialistické potěšení v podobě svetrů, knih a hrníčků prostřídánými variací "životně důležitých" předmětů. Tvá záda už nejsou, co bývaly, chápu. Letos ti dám menší oraz. Co takhle prostřídat zimní večery plné sněhových vánic vedrem teplých krajin? Pojďme si připomenout příběhy z oblastí exotických plné hrdinství, prastaré moudrosti a magie? Ježíšku, mohl bys mi dát příběh, ten po kterém mé dětství tak moc toužilo?

Ne, nezapomněla jsem. Dávno nejsem žádné dítě. A není to jenom dobře? Neznamená to snad, že se nemusíš držet zpět v líčení zvěrstev a reality dnešní doby přenesené do imaginárního světa?

Ježíšku, povídej mi, prosím, nestraně. Nepřehnaně a upřímně. Já už si to nějak přeberu. Už jsem vyrostla z pohádek o princích, kteří zachránili princezny. Už nevěřím na bubáka ve tmě a neustálou dobrotu lidstva.

Ježíšku, prosím, pokud žádám moc, nadělil bys mi něco úsměvného i vážného? Pokud nevíš, kde sebrat charaktery, klidně si vypůjč z mých fandomů. Jak ráda si přečtu o charakterech z BBC Sherlock, Doctor Who Renewed, Adventure Time nebo In the Flesh. Hannibal i Merlin jsou vítáni.

Jsem náročná, já vím. Stále si nejsi jistý? Milý Ježíšku, stačí jeden prvek. Obmotaný kolem menšího tématu. "Za štítem."

A ještě jenu prosbu na tě mám, Ježíšku. Opravdu mě nezajímají sexuální hrátky protagonistů. Pokud se je rozhodneš do příběhu zapojit, nerozpitvávej to. Děkuji.
Skvělý Ježíšku, slibuji, že ti to oplatím. A nebudu tě šetřit.

Děkuji pěkně. Hlavně si to užij, nepřetáhni se a dej na sebe letošní svátky pozor.

Tvá Layla TB

Obrázek uživatele Lady Aludnev

moc bys mě potěšil, kdybych pod si stromečkem mohla rozbalit nějakou hezkou povídku. Doufám, že jsem si ji zasloužila a slibuju, že se vynasnažím, abych byla také někomu dobrým Ježíškem.
Mě je snadné potěšit, když se jedná o fanfikce. Jen bych chtěla, aby příběh byl podle fandomu, který znám (popsáno níže) nebo mě můžeš zasvětit do nějakého nového pomocí crossoveru. Slash, het ani AU mi nevadí. Moc nemusím násilí, PWP, Twilight a Harryho Potttera. Taky nechci nic vyloženě depresivního. Zeměplošské zombie zbožňuju, líbí se mi myšlenka, že se udržují z části naživu pomocí síly vůle, ale vadí mi ty tupé, nemotorné mrtvoly prahnoucí po lidském mase jako z The Walking death. Zápletku nechávám na tobě, ale tady je pár nápadů:

1. Povídka točící se kolem významného bodu v historii, známé legendy či mýtu (Crowley a Azirafal při nějaké historické události, návštěva Doktora a Pondových na dvoře Jindřicha VIII. atd.)

2. Miluju crossovery. Ráda bych se dověděla, jak by probíhala Doktorova návštěva Neviditelné univerzity, setkání kapitána Jacka a Smrtě nebo Saturnina a Doktora. Taky mám ráda propojení jakéhokoliv fandomu s obecně známou pohádkou.

3. Povídka kde vystupuje některý z mých oblíbených párů: Tonička Bolavá/Roland, Pomošt/Ptraci, Vetinari/Margolotta, Vlahoš von Rosret/Adoráta Srdénková, Karotka/Angua, Jack Harkness/Ford Prefect, Jack Harkness/Ianto Jones, Jack Harkness/River Song, Doktor/River Song, Doktor/Alžběta I. nebo bromance Doktor a Donna.

Mé oblíbené fandomy: Zeměplocha, Dobrá znamení, Koralína, Doctor who (Klasiky jsem ještě nedokoukala. Ze společníků preferuju Donnu, Jacka a River, ale není žádný, který by mi vyloženě vadil.), Torchwood, Sherlock BBC, Stopařův průvodce galaxií, Avatar: Last airbender, Legend of Korra, Jane Austen, Saturnin, Jára Cimrman, Bídníci, Shakespearova dramata, Panství Downton
Je toho hodně, snažila jsem se totiž, abys měl co nejširší okruh výběru.

Tvá Aludnev

pokud mohu vyslovit své skromné přání o dárku k vánocům, který by snad mohl alespoň trochu vylepšit letošní naprosto mizerný rok, prosila bych o krátkou povídku na indiánskou tématiku. Z čehož tak trochu vyplývá, že můj oblíbený fandom je Vinnetou, ale rozhodně tě tím nechci svazovat. Úplně zrovna nemusím čistý slash, spíše takový ten popis hlubokého přátelství, ale klidně můžeš zvolit jakýkoli jiný ústřední motiv. Pokud se však, milý Ježíšku, přece jen rozhodneš pro slash, prosím bez erotických scén. Na oplátku slibuji, že také někoho obdaruji.

Obrázek uživatele Aziz

rok se s rokem sešel a já tě i tentokrát budu o něco prosit, i když poprvé tady na SOSku. Byla jsem ale slušné a šikovné děvče - gramatika na jedničku, založila jsem si tumblr a podobně - a zlobí mě teď počítač, takže myslím, že bych si zasloužila, aby mé prosby byly vyslyšeny.
Chtěla bych tě tedy požádat, zda bys mi nenaježil něco z následujícího výčtu věcí, které bych moc ráda. Řekla bych, že si rozhodně vybereš.

Mám ráda dobře vymyšlená AU a nevadí mi crossovery, ani crossoverové shipy.
Mezi ty 'mé' fandomy patří Stopařův průvodce, Dobrá znamení, Hannibal (pouze série první), Elementary, Supernatural, Doctor Who, Avengers, Grimm, Sherlock, Primeval (Pravěk útočí), knížky od Dana Browna (hlavně Langdonovky) a podobné. Pokud ti tenhle výčet nestačí, můžeš zneužít některý ze světů, které jsem sama stvořila.
Velmi ráda bych se v povídce také sama mihla, ale není to nutné.
Žánr nechám na tobě, ale musí to mít šťastný konec a nikdo nesmí umřít.

Pokud můžu být konkrétnější, ruce bych ti snad radostí utrhla za: něco na Langdon/Brüder z Inferna; Johnlock Ghost Busters nebo Potterlock AU; milé Nick/Monroe; Simm!Master/(10., 11. či 12.) Doctor Coffee Shop AU; nebo Romantic Comedy AU na Hannigram. Ovšem, ostatní fandomy, shipy a zápletky budou taky parádní!

V případě, že se pokusíš o originální tvorbu, ráda bych, aby tam byli draci. Nebo, aby to bylo na téma 'kapka medu v jedu'.

Opravdu nerada bych pod stromečkem našla něco vyloženě smutného či depresivního, násilného nebo 18+. Nemám ráda het a femslash taky moc nemusím.

Na oplátku slibuji, že i já zaježichuju někomu jinému a potěším ho povídkou podle jeho přání.

Tvá Aziz

Obrázek uživatele Terda

Milý Ježíšku,
vím, že jsem letos moc hodná nebyla, záležitosti školní řešila na poslední chvíli a vůbec co jsem mohla, to jsem zvrtala. Ale kdybys přimhouřil očko (nebo raději obě) a přinesl mi pod stromeček něco k počtení, tak slibuji, že se pokusím polepšit a také někomu nadělím nějaké to slovíčko.
Kdybys měl, Ježíšku, nostalgickou náladu, tak by se mi líbil příběh, který by inspirovaly nápisy psané křídou na oprýskaných zdech. Ty jistě víš, které zdi mám na mysli. Šeptají o tajemství, křivolakých uličkách a žlutém kvítí.
Pokud jsi však založení spíše veselého, můžeš mi napsat pár vět (nebo odstavců) na zlepšení nálady. Kdyby v nich figurovala osoba kudrnatých vlasů, menšího vzrůstu a oblého bříška, tak se zlobit určitě nebudu.
Jestli Ti má přání připadají příliš konkrétní, nepohrdnu čímkoliv, co voní po dálkách a po větru.
Předem Ti mnohokrát děkuji.

Tvá Terda

Obrázek uživatele Urrsari

Ani Ti nebudem pripomínať, aká sladká som bola k brblajúcim starenkám v MHD-čke, že som poctivo púšťala psa ponaháňať susedkine mačky a potajomky mu hádzala kuracie chrupky od stola (veď ich tak ľúbi). A Ty si zase prosím ťa nespomínaj, že som sa zase nedokopala k naj výkonu na drabblíčkach a s nadšením hľadala tony lacného slashu (ehm, veď Cirkev má tiež rada gayov, nie?). Rada by som si totiž pod stromčekom našla aj nejakú milú poviedočku (alebo poviedočisko).

Ty vieš, že môj fandomový fond je bohatý, a tak ti ho radšej zase vycapím na monitor (Bartimaeus, Dragon Age, Harry Potter, Hobit, Letopisy Narnie, Marvelovky (Loki), Pratchett (Aziraphale & Crowley), Sherlock Holmes, SPN, Temeraire, vlkodlaci, Zaklínač), hoci tým rozsiahlym zoznamom ťa nechcem spútavať a poteším sa aj tvojmu originálnemu svetu.

Chcela by som Ťa pekne poprosiť, aby si sa venoval drakom, takým, akí sú v Eragonovi/Temeraire/GoT (inteligentné, drzé jašterky) alebo nejakej udalosti (v historických sa orientujem), ktorá vnesie do vzťahu postáv poznanie o jeho podstate (pre-slash milujem, slash je ok, ale nevyžadujem ich od Teba). Dôležité by bolo, aby bol vzťah a dej rovnocenný, resp. vzťah dominantnejší, a tiež by som ťa chcela poprosiť o vtipné, alebo nie-depresívne vyznenie (možno by si tam vedel pričarovať aj nejakého maznáčika, ktorý by v danej udalosti mal nejakú úlohu?).

V podstate však máš VOĽNÚ ruku v tom, čím (či) sa budeš riadiť, moje želania sú prosté smerovníky k vysnenej naježenej poviedočiske (poviedočke).

A aby si nemal toľko roboty, tak niekomu poctivo naježím za Teba! Ďakujem!

Obrázek uživatele Keneu

tak nějak nevím, jestli jsem byla letos hodná, ten rok strašně utekl. Ale ty to určitě víš a podle toho rozhodneš. A já se dál budu snažit.

Přála bych si něco veselého o mých oblíbených neutrálech. Tedy o postavách, které většina považuje za záporáky, ale oni ve skutečnosti balancují na hraně vlastního prospěchu a zbytků morálky. Univerzálního zrádce či dvojitého agenta jen uvítám.

Můžeš si nějakého vymyslet sám nebo se po něm poohlédnout v pohádkách, historii, Bibli, dílech Shakespeara, Tolkiena, Pratchetta, Gaimana a Kinga, i třeba v něčem, co neznám, ale díky Tvé povídce zatoužím poznat.

Slash ani het mi nevadí, ale dávám přednost pevnému přátelství, případně platonickým vztahům. Násilí mi také nevadí, ale věřím, že na Vánoce na ně nebudeš mít náladu ani Ty. A domnívám se, že patos v malých dávkách neškodí v jakémkoli množství.

Ježíšku, děkuji.

Tvá Keneu

PS: náhradní téma, kdyby sis zoufal a nevěděl rady, můžeš najít v mých přáních z předešlých let.

Obrázek uživatele Bilkis

Milý Ježíšku!

Já vím, že jsem letos zlobila. Odmlouvala jsem a hrála si s ohněm, i když jsi mě loni po tom, cos u nás málem i se stromečkem, jesličkami a slámou uhořel, důrazně varoval. Ale stejně to zkusím, protože taky chci být Ježíšek. A přísahám, že tě letos nezapálím, vážně! Čestné slovo.

Radost mi udělá i úplná maličkost. Budu ráda za slash, ale rozhodně být nemusí, napiš prostě, co ti cvrnkne cestou do nosu. Ale! Vyhni se prosím, pokud to půjde, ději o Vánocích. Cinkání rolniček mi způsobuje nekontrolovatelné záchvaty. Pokud budeš muset napsat něco o Vánocích, zkus se věnovat jídlu. Jídlo je dobré.

1) Líbila by se mi nějaká povídka odehrávající se někde v alchymistické laboratoři, nebo pracovně astrologa. Může být vtipná nebo smutná, jak se ti bude chtít.

2) Kdybys chtěl zabrousit do nějakých jiných vod, uděláš mi radost nějakou scénou z druhé světové války (ale může to být i cokoliv jiného z historie). Nejraději mám rotu E 506. pluku 101. výsadkové divize (možná je budeš znát jako Bratrstvo neohrožených, tady bych i Vánoce snesla!). Nebo můžeš popřemýšlet o záhadných zbraních, jako jsou netopýří bomby a ledové lodě. Východní fronta, boje v Tichomoří a Africe mi sice nejsou neznámé, ale o západní frontě vím přece jen více.

3) Případně mi můžeš napsat něco z následujících fandomů: HP, BBC Sherlock, Doctor Who (kromě nejnovější série, netuším, kdy se k ní dostanu), Legenda o Drizztovi, První zákon (mám ráda Logena Devítiprsťáka), Percy Jackson, Marvel Universe.

Nebo napiš cokoliv, co zajímá tebe, ráda se přiučím něčemu novému.

Ať už si vybereš cokoliv, patří ti mé díky! :)

Slibuji, že se pokusím být někomu co nejvíce důstojným Ježíškem!

Bilkis

Obrázek uživatele strigga

Milý Ježíšku,

byla jsem letos hodná. Vždyť víš, že to já jsem pořád, to jenom věci kolem mě se furt zoufale vořou! Orientační smysl furt stejně naprd, vztahy s rodinou jenom o maličko lepší, než byly, stále stejná nekompatibilnost s osobami opačného pohlaví, o čtyři zaměstnání chudší, a taky ti musím s politováním oznámit, že jsem letos ani jednou nezachránila svět (i když to se ještě může změnit, možná snáz než ty ostatní věci).
Proto bych Tě ráda poprosila o povídku, kde bude projednou všechno v pořádku. Tak, jak má být. Kde se stane projednou něco normálního, malého, milého, jako večer příjemně strávený v měkkých křeslech v teple u krbu s čajem a přáteli. Nebo tak. Všechno, co postavy normálně trápí, aby bylo aspoň na chvilinku pryč.
Bylo by hrozně moc hezké, kdyby v té povídce vystupoval Doctor, poněvadž ten by si to chudák zasloužil. Ale jelikož jsem se ještě nedostala za druhou sérii a myslím, že dál než někam do páté se do Vánoc nedostanu, možná bych Tě tím mohla malinko omezovat. Proto věz, že si do té povídky můžeš vzít jakékoli postavy z jakéhokoli fikčního i reálného světa, z historie, odkudkoli. Spoustu jich určitě neznám, ale to nevadí - ráda se poučím a zajímá mě i Tvůj pohled, na kterých postavách Ti záleží, které máš rád. A klidně z toho udělej multicrossover, to mi vůbec nevadí, naopak (znáš moji úchylku na multicrossovery, ne?).

Snad to není tak nesplnitelné přání. V příbězích je možné cokoli :) děkuji Tobě za loňskou povídku, a Keneu za to, že mě - stejně jako loni - i letos nakopla k tomu se účastnit, a ještě mi i vnukla nápad, co si přát. A na oplátku? Na oplátku budu ježit, až se ze mě bude sněžit, čestný skautský.
Tvoje

strigg

P.S.: Jo, a znáš mě. Nerada se bojím, fakt nejsem romantik, nemusím laciný humor a mám moc ráda preslash i bromanci, ale erotickým scénám se prosím vyhni. Děkuju a těším se!

Obrázek uživatele Iantouch

Milý Swenžíšku,
jelikož jsem prý letos byl hodný, pozitivní, úspěšný a kreativní, tak si asi taky zasloužím povídku.
Moc rád bych si přečetl něco z městečka Twin Peaks. Pokud se s agentem Cooperem neznáte, může to být jakákoliv mysteriózní detektivka, v níž se prolínají světy, vystupují v ní nadpřirozené entity a nikdo si není jist, jestli je to realita nebo sen.

Kdyby tě nenapadlo nic detektivně surreálného, líbil by se mi příběh s archetypálním vztahem učitel-žák, otec-syn, vychovatel-chráněnec, zkrátka cokoliv, kde se řeší vztah staršího muže k mladšímu. Když to nebudou příbuzní, určitě se nebráním (platonickému) slashi. Pokud by se to mělo odehrávat v nějakém již existujícím světě, preferuji Středozem a rozhodně nechci Harryho Pottera.

Tak díky a těším se,
Tvůj Iantouch

Obrázek uživatele Zuzka

Nejmilejší Ježíšku,
to jsem tomu zase dala... na poslední chvíli, jako se vším, však mě znáš.
Ale snad jsem letos byla hodná... dokonce bych řekla, že ten největší dárek už jsem dostala, takže kdo ví, jestli mám nárok ještě na nějakou tu povídku... Ale kdyby snad, tak prosím, prosím:
- něco milého a pěkného, kde třeba i přes nějaké to napětí a vzrůšo bude vlastně spokojený klid.
- třeba crossover, crossovery jsou fajn. Ale není nutné, povídka hezky usazená a přiléhající do jednoho fandomu je moc příjemná věc.
- nemusíš nic extra dlouhého, mám ráda drabbles a kratší kousky (nebo kapitolky). Sama vím, že nic moc rozsáhlejšího patrně nenadělím, tak se na mě, prosím, nezlob.
- líbí se mi, když jsou na sebe postavy v povídkách hodné a když jsou na záporáky patřičně naštvané. Mám ráda věci vztahové i dobrodružné, jen bát se moc nemusím. A když se postavy mají rády, je úplně jedno, co jsou zač, když jim to můžu věřit.
- mám ráda spoustu fandomů, tak snad budeš mít, Ježíšku, dost volnou ruku ve výběru. Pro představu: tvorba Jane Austen, Charlotte Brontë (Shirley... zná tady někdo Shirley?), Elizabeth Gaskell; Poirot; kriminálky - CSI, Criminal Minds (Garcia a Morgan!), Bones, NCIS!; Foglar, Štorch!, Verne; Doctor Who (včetně Classic, mám ráda Classic: K-9, Ace, Brigadiera, Sedmičku, Trojku..., z novýho Devítku, Desítku atd atd.); Pomáda, Hellboy, Fantastic Four ... a jistě, Star Wars, třeba i Star Trek, Honorverse; i toho Pottera pořád beru, Tolkiena mírně taky; a nesmí se rozhodně zapomenout na historii a mytologii!
- čas od času si říkám, jak by tak mohl vypadat nějaký ze známých "happy endů" po nějakých deseti/dvaceti letech. Třeba Baby a Johnny z Hříšného tance. Nebo Phoebus a Esmeralda :D nebo kterýkoliv jiný. Tak kdyby Tě to, Ježíšku, inspirovalo, je to jeden z konců, za který se dá chytit.

Moc Ti předem děkuju a budu se snažit naježit někomu z přítomných dle svých nejlepších schopností a možností. Přeju Ti poklidný čas odpočinku před vánočním shonem a ať Ti není na bosý nohy zima.
Za všechny naše já
Zuzka
p.s. a jestli si co nejdřív nenapíše o svou povídku Miss Gwendylon, tak soudím, že si zaslouží v nějaké povídce pěkně vytrestat.

Obrázek uživatele Iswida

Milý Ježíšku,

asi se nedá říct, že bych byla zrovna hodná, ale znáš mě, snažím se a lepší už to asi nebude. Místo abych dospívala, zdá se mi, že spíš dětinštím. Takže bych tě chtěla poprosit o pohádku. Může být originální, třeba i s vánoční tématikou, nebo z nějakého fandomu. Třeba takový potterovsky kouzelnický dětský příběh by mě moc potěšil. Taky by mě moc zajímalo, co maminky vypráví před spaním dětem ve Středozemi, v Západozemí, nebo třeba na jakých pohádkách vyrůstal Doctor... Vyberte si kterýkoli svět, když ho nebudu znát, aspoň se něčemu přiučím (jen Zeměploše se asi radši vyhni, v té se katastrofálně neorientuji a byla by to škoda).

Přeji hezký zbytek podzimu a zasněženou zimu,
Iswida

Obrázek uživatele Carmen

Milý Ježečku,
co jsme si, to jsme si, radši se nebudu pokoušet se přetvařovat, jak jsem byla hrozně hodná, protože oba víme, že jsem lenora líná a všechno odkládám na poslední chvíli (je zázrak, že píšu teď, a ne až zítra ve 23.55) a tak vůbec. Konec konců mám na okně pár sněhových vloček, a to kafežel nikoli UŽ, nýbrž JEŠTĚ.

Ale taky oba víme, jak moc miluju Vánoce (a že vánoční cetky okukuju už dobře měsíc a možná mám omylem ve skříni nové košíčky na cukroví a nové svícínky a tak), takže kdyby se u tebe na skladě nějaká ta povídka našla, moc by mě to potěšilo.
Budu trapně neoriginální, ale coby vánoční člověk bych na Vánoce ráda četla něco předvánočního anebo vánočního. Už vzhledem k tomu by mě potěšila povídka pozitivně laděná, humorná (nebo klidně i ne), každopádně nějaká, na jejímž konci se nebudu uslzeně krčit pod hromadou kapesníků.
Pokud jde o fandomy, jsem pořád ten nostalgický sentimentální staromil, takže samozřejmě u mě pořád ještě vede Harry Potter (úplně nejlíp z doby studia Jamese a spol., protože dobře víš, jak zatížená jsem na Siria a Rema; nebo třeba z Weasleyovic domečku, nebo... cokoli); aktuálně jsem taky hodně zatížená na Doctora Who, ale ježto koukáme támhlenc se striggou spolu, platí pro mne totéž, co pro ni - asi se do Vánoc dál než tak k páté sérii (z nových sérií) nedostanu. Jinak jsem stále seriálový maniak a z toho, co by se mi k tomu tématu hodilo, mám hodně ráda třeba Dariu, OUaT, Black Books, Sherlocka, Červeného trpaslíka, The Big Bang Theory a z úplně nových seriálů Forever, kdybys to náhodou někdy taky zahlédl. Nebo se klidně můžeš inspirovat u Zeměplochy, Jane Austen, Malého prince, Járy Cimrmana, Š+G, Saturnina, pohádek, tučňáků...

Pravdou jest, že ocením zcela cokoli, ať už to bude něco z výše uvedených fandomů, crossover čehokoli výše nebo čehokoli jiného, úplně jiný fandom (aspoň si když tak rozšířím vzdělání), případně zcela originální věc. Slash/femslash/het, všechno jedno, klidně můžeš mít i romantickou náladu, akorát se prosím vyhni pwp.
Vděčná budu moc a moc a slibuju, že si aspoň chvíli budu namlouvat, že napřesrok budu určitě mnohem hodnější.

Taky Ti slibuju, že zkusím nenadávat nad cukrovím, až si zas připravím až moc těsta a někdy před půlnocí budu na formičky vrhat nenávistné pohledy (jako každý rok); že se zkusím nevztekat nad stromečkem, až zase omylem skončíme se stromiskem, které bude třeba přitesávat (jako každý rok); že nebudu šílet nad dárky ještě 23. 12. v šest večer; že se pokusím mít dárky zabalené už 23. večer a nebudu se motat do izolepy 24. 12. ráno; a možná dokonce zkusím i neseřvat chlápka u kádě s kapry, jestli je vážně musí vraždit na jediné cestě k obchodu...
Především slibuju, že někomu jinému naježím vlastnoklávesnicově seslátanou povídku dle jeho přání.

Předem Ti moc děkuju a těším se na Vánoce,
Carmen

Milý Ježíšku.
Miss Gwendylon si o nic nepíše a protože nechce, aby jí lidi ubližovali, tak to raději hlásí předem. Miss Gwendylon cítí, že vzhledem k dosavadnímu průběhu roku by nebyla dobrým Ježíškem.
Ale přeje Ti, abys Ty splnil všechna přání, prsty Ti hladce klouzaly po klávesnici, slova bez zaškobrtnutí plynula a na konci byl výtvor, nad nímž se zasmějeme, zapláčeme nebo zamyslíme nejen letos, ale i v letech příštích.

A i Miss Gwedylon ostatně soudí, že... je jí to vlastně jedno, protože Blizzy spustila SOLAH! II.

Obrázek uživatele Profesor

Milý Ježíšku,
po roce Ti opět píšu. Byl to rok plný mnoha událostí, ale taky byl parádně únavný. Asi jsem nezvládla, co jsem měla a určitě jsem nezvládla, co jsem chtěla, ale aspoň jsem se snažila. Každopádně to byla jízda. A parádní. Díky Ti.
Chtěla bych Tě moc poprosit o povídku. Nemusí být nutně vánoční, ale prosila bych, aby byla delší než drabble a nejlépe jednorázová.
Mám moc ráda DoktoraWho - zejména Devítku a Desítku (ty další moc neznám) (tady bych prosila Jacka; třeba by mohl být i chápavý;-) a nebo jako vždy...;-)); taky mám ráda Vinnetoua, Hochy od Bobří řeky a foglarovky vůbec. HP neurazí, ale ani nepotěší. Králíčci z Daleké cesty za domovem by ale potěšili:-). Mám ráda, jak Foglar s Douglasem popisují přírodu.
Ať už si vybereš jakýkoli svět, či snad nějaký svůj vlastní, zachovej, prosím pěkně, jeho parametry, včetně povahových vlastností postav. Bojím se totiž, že při své nynější chápavosti bych ten svět jinak nepoznala. ;-)
Prosím Tě, aby to pokud možno nebyl slash. Vlastně nijak zvlášť nestojím ani o heterosexuální, ani jakoukoli jinou romanci (některé z mých oblíbených postav mají divné zvyky;-p). Nejraději bych pevné a nerozlučné přátelství. Prostě něco moc pěkného. Nic smutného.

Drahý Ježíšku, předem Ti děkuji a moc se těším. Na oplátku slibuji, že se i já pokusím být někomu dobrým Ježíškem.
Předem Ti děkuji a přeji hodně sil do (před)vánočního shonu. Taky příjemné chvíle s rodinou.

S pozdravem stále Tvá Profesor

Obrázek uživatele Julie

já si uvědomuji, že si letos nic nezasloužím. Moc dobře vím, že jsem zlobila a i brambor a uhlí je pro mě škoda. Nicméně budu neskromná, a přesto si o ně řeknu. Takže milá Ježíško, chtěla bych povídku, kde by se vyskytovalo uhlí a brambory. A jelikož mám letos nějakou nevánoční náladu, tak bych chtěla něco alespoň trošku cynického a černohumorného.
Budu Ti vděčná prakticky za cokoli, ale kdybys chtěla trochu inspirace - mám ráda AU a crossovery všeho druhu a potěšíš mě nějakým zajímavým prostředím. Oblíbených fandomů mám hodně, můžeš sáhnout více méně po čemkoli od Marvelu, po Star Treku (kdybych chtěla být obzvláště hodná, tak po Deep Space 9), po Sandokanovi, Dobrých znameních, foglarovkách, Vinetouovi, Star Gate, Budči, Hellboyovi a samozřejmě po Doktorovi (jen prosím nikoli 11 a 12). Kdyby Tě náhodou napadlo něco jiného, nebo sis s žádným z fandomů nevěděla rady, netrap se a klidně mi napiš třeba i recept na něco z těch brambor.

Předem ti moc děkuji a budu se těšit!

Tvoje
Julie

*Genderová rovnoprávnost musí být.

Obrázek uživatele Rebelka

Milý Ježíšku,
nevím, jestli jsem byla letos hodná, ale přežila jsem a nezbláznila se. A to se počítá.
A kdyby ses náhodou zajímal, co by mi udělalo na Vánoce radost...

1. Tak nevím, Ježíšku, jestli znáš Barbarellu. Asi mi nebudeš věřit, ale je to první zfilmovaný komiks všech dob - "anti-gravitační sex-bomba Barbarella je ze svého klidného poletování vyrušena žádostí prezidenta Země, aby zachránila svět před zlými úmysly vědce Durana Durana" - konec citace z csfd. Pro otrlé zde: http://www.csfd.cz/film/27778-barbarella/ Tak jako tak doporučuji, aby sis tento dokonalý klenot pustil, poskytne ti zábavu a poučení.
A osobně by mě hrozně bavilo si přečíst crossover Barbarely a Doctora nebo nějaké jiné scifárny. Anebo i Potter by se mi tam celkem hodil. A vlastně i Dobrá znamení. Chci, ať je to šílené, nekonvenční a ať se o tom ještě hezkých pár let živě diskutuje v anarchistických kroužcích ;).

2. Taky bych si moc ráda přečetla nějaké vtipné či nostalgické pohádkové AU nebo crossover.

3. A do třetice všeho dobrého. Ráda bych si přečetla povídku, která začíná větou: "Severus Snape seskočil ze soba a vymkl si kotník." Jak se na soba dostal a co s ním potom bude, nechám na tobě. Jen ať ho prosím neošetřuje Hermiona ;).

Z fandomů mám ráda pohádky, Pottera, Dobrá znamení, Doctora, Zlatý kompas, britské seriály skoro všechny... však ty na něco určitě přijdeš :)

Na oplátku slibuji, že se pokusím být aspoň ucházejícím Ježíškem. Měj se krásně a přijď si na Vánoce na koláčky.

Obrázek uživatele Hippopotamie

Milý Ježíšku,
letos jsem si o nic nechtěla psát, poněvadž nic nestíhám, ale nakonec jsem neodolala. Tak si přeji, abys mi hlavně přinesl trochu sil a fantazie, abych byla letos schopná něco vůbec vymyslet a napsat. Prosím také o povídku - může být i docela krátká; výběr fandomu nechám na Tobě (např. HP, pohádky, mytologie, Bible, Sandman, Dobrá znamení, Austenová, Zeměplocha, Sherlock klasický i BBC, Big Ben, soudce Ti, muminci, opera, historie, klasická literatura ... ne všechno Star a něco, protože to vůbec neznám). Líbil by se mi opět nějaký příběh okrajové postavy, nebo něco, co se děje paralelně "za" hlavním příběhem. Může to být legrační, může to být strašidelné; ráda bych, aby to dopadlo dobře, nebo když ne, tak aby tam byla alespoň katarze. Nemusím násilí a slash. Dobrému crossoveru se také nevyhýbám. A kdybys byl v koncích, tak se můžeš inspirovat i tím, co jsem si přála v předchozích letech; vím, že toho máš hodně, budu vděčná i za drabble.
Slibuji, že se pokusím něco sesmolit.
Děkuji, Hippopotamie

Obrázek uživatele Birute

doufám, že se Ti hezky ježí a že Ježčí píseň vánočním krajem zazní hlasitě a bujně. Tento rok jsem se pohybovala mezi mírně zmateným zlem a hodně zmateným dobrem a v tomto etickém boji suverénně zvítězil zmatek. Nevím, nakolik je v mých silách polepšit se, ale vynasnažím se sepsat dárek a prosila bych Tě o povídku z některého z následujících fandomů:

1. Mýty v moderním hávu. Všechny mýtické postavy jsou vítané. Crossovery mezi různými oblastmi také. (Může být i svět Percyho Jacksona. Snad do Vánoc stihnu přečíst poslední díl.) Heslo: "Bohové musejí být šílení."

2. Avatar: The Last Airbender / The Legend of Korra - Zajímalo by mě, co prováděla dvojčata Desna a Eska, když zmizela ze scény. Ráda si přečtu něco o strýčkovi Irohovi a Zukovi.

3. Píseň ledu a ohně - Prosila bych povídku o Starkovic dětech, které pro změnu zažívají šťastné chvíle (ať už v minulosti, nebo v budoucnosti). Nebo o Brienne, protože Brienne je prostě skvělá.

4. Harry Potter - Mohl bys mi prosím napsat něco o Fleur, Viktoru Krumovi, Lence, Nevillovi nebo Pobertech?

5. Případně si můžeš vybrat z těchto fandomů: Fullmetal Alchemist: Brotherhood, Muminci, pohádky, Howlův putující zámek a Visiteur du futur.

Romantika může být, nebojím se hetu ni slashe, za humor Tě budu obdivovat a spolknu i hořkosladkou příchuť.

-A A +A