Dopisy Ježíškovi – 2013

Obrázek uživatele sos

Zde můžete v komentářích vyslovit své přání a požádat Ježíška o vysněnou povídku. Než Ježíškovi napíšete, musíte se přihlásit (případně registrovat) a přečíst si Pravidla, která se oproti předchozím letům malinko změnila, proto všem důrazně doporučujeme jejich opětovné nastudování.

Přihlašovací fáze skončí 19. 10. 2013 ve 24:00, proto s přihlášením zbytečně neotálejte!

Komentáře

Obrázek uživatele Champbacca

Milý Ježíšku,

já vím, že si co chvíli dělám prdel z tvého tatínka a nejednou jsem ho zobrazil jako tlustou černošku, ale jsou Vánoce a co jsme si, to jsme si, no ni?
Taky vím, že je v pravidlech nedoporučováno dožadování se příspěvků o konkrétní délce, ale v tomhle případě to myslím jenom prospěje, protože ne každý má čas shánět a balit velikánské dárky.
Prostě a jednoduše, strašně rád bych pod stromeček dostal drabble, protože jich pod tou naší zmoklou palmou na Miu Leptonis IV (ty víš kde) budeme mít letos strašně málo. Pokud by ti náhodou nevyhovovalo štědrovečerní téma, ať už bude jakékoliv, můžeš si vymyslet svoje, ať už bude jakékoliv. Nebo si vzít nějaké, co už bylo, nebo nějaké, co teprve bude. Nebo napsat drabble o tom, proč se drabbly píšou akorát v dubnu. A klidně to může být i klácení Malfoyů, já snesu hodně.

Štamprle bude čekat na stole, snad se neztratíš a nenastydneš.
Pozdravuj mamku,
Champbacca

Obrázek uživatele Rya

já bych moc ráda dostala nějakou pěknou povídku a je mi šumafuk, o čem a s kým bude. Nechávám to čistě na Tvé vůli. Díky!

Tvoje

Rya

P.S.: Na přání z vyšších míst přidávám přece jenom nějaká upřesnění:
1. Fandom ponechávám na vůli autora, ale pokud to bude Doctor Who, nesmí se v povídce vyskytovat Rose.
2. Slash mi nevadí, ale nemám ráda, když se spolu pod peřinou ocitnou postavy, které by to v originálu ani ve snu nenapadlo.
3. V povídce se musí vyskytovat kočka a musí být na konci naživu.
4. Nemám ráda zombie. Vím, že jsou v módě a možná je to politicky nekorektní předsudek, ale prostě ne.
5. Potěšilo by mě, kdyby alespoň jednou zavoněl kopr, ale nikoliv v koprové omáčce.
6. Počet postav nesmí převýšit osm, počítaje v to i mluvící zvířata.
7. Téma povídky se nesmí žádným způsobem dotýkat politiky.

Ještě jednou děkuji :-)

Obrázek uživatele Kleio

Milý Ježíšku,
každý rok opakuji, jak jsem hodná a šikovná, takže si zasloužím pěkný dárek. Letos tomu nebude jinak, a protože ty víš, tak víš, že si něco krásného opravdu zasloužím.
Na konkrétním tématu ani příběhu mi nezáleží, ale moc by se mi líbilo, kdyby byl milý, napínavý, vtipný, s vůní hřebíčku a suchého listí. A rozhodně musí mít dobrý konec. Samozřejmě určitě už víš, že neholduji heteronormativním romancím, ale pokud budou originální a splní všechny předchozí náležitosti, budu mít i z nich veeeelikou radost.
Jako fandomový tip - nikdy mě neurazí, když bude příběh obsahovat jednoho Lokiho. Nebo jednoho Seregila. Nebo deset Doctorů, tedy desátého Doctora. :)
Díky ti moc a na oplátku budu jako obvykle skvělý Ježíšek já tobě.
S láskou,
Kleio

Obrázek uživatele Danae

Milý Ježíšku, já mám teda ještě od loňských Vánoc nějaké dluhy, ale doufám v tvoje milosrdenství a štědrost, jsi tím známý (a mám v plánu to dopsat, fakt).
Já bych si letos přála třeba něco o tom, jak slaví Vánoce libovolná austenovská postava/postavy v libovolném austenovském díle.
A nebo bych si přála, abys mi napsal povídku na některý z námětů, které ze sebe chrlí zešílevší spisovatel Richard Madoc v sandmanovské povídce Kalliopé (Sandman 3, Báje a odlesky, s. 19 - 21); ten seznam začíná "Spolek kritiků, ve skutečnosti temní bratři spojení rouhavými rituály. Město, jehož ulice jsou dlážděny časem" a končí "Magické a alchymistické tradice nahlížené jako kargo kult. Aureolus Theofrastus Bombastus a Raymond Lully byli jeden a týž člověk".
Povídka může být drobná a bez pointy, laděná raději optimisticky, ale bude-li inspirace vyžadovat, piš, jak rozumíš. Prosím bez popisné erotiky a přílišné krutosti. Moc se těším a taky něco napíšu!

Obrázek uživatele Arengil

celý rok jsem byla velice hodná, obzvláště na spolubydlící, a tak tě prosím o to, abys mi za to naježil aspoň malounký povídkový dáreček, abych měla motivaci chovat se hezky i nadále. :)
Přičemž největší radost by mi udělalo něco z následujícího:

1. Starověký cestopis (se zvláštním přihlédnutím k mořeplavbě)
2. Příběh z muminího údolí na téma Poslední Vánoce
3. Holdstockovská povídka s prvky orientálních mýtů
4. Jakákoli Budeč

Pod stromečkem bych nechtěla najít potterovskou povídku nebo hlavonožce. Jinak jsem otevřená čemukoli a děkuju předem. :)

Obrázek uživatele Galadion

Milý Ježíšku,
tak už se nám to zase blíží a já jsem byl letos zase moc hodný. Rád bych si tedy přečetl nějaký tajemný detektivní příběh prakticky z jakéhokoliv prostředí. Prosím ale vyhni se experimentům typu slash a raději vol nějaký klasičtější přístup.
Pokud na detektivky nejsi a raději bys něco ještě klasičtějšího, můžeš mi napsat něco o tom, jak Harry Potter prožívá svůj důchodový věk a jak mu jeho schopnosti komplikují/ulehčují stáří. Ať je to veselé a trochu praštěné.

Díky, tvůj Galadion.

Obrázek uživatele Blanca

Milý Ježíšku,

protože jsem letos strašně šikovná (hodná jsem vždycky), a protože špatné fanfikce už mi tak trochu lezou krkem, doufám, že mi naježíš dárek v podobě dobré povídky.

Líbil by se mi příběh vonící dálkami, ve kterém občas něco zajiskří, hraje v něm roli kus nějaké melodie a zbyde po něm dobrý pocit. (Pokud do něj vpašuješ moře, nechám ti za něj na stolku zengatský čaj a medové sušenky od paní Hudsonové.)

Úplně největší radost by mi udělala povídka o tom, jak Micum Cavish poprvé "potkal" Lady Gwethelyn. Pokud se taková ovšem ve tvých zásobách nenajde, budu velice ráda i za příběh všedního dne na cestě z prostředí filmového Hobita, případně za kousek Johnova svetru a Sherlockova kabátu.

Na oplátku slibuji býti také dobrým Ježíškem a naděliti pěknou povídku.

S láskou
Blanca

Obrázek uživatele Durwen

Milý Ježíšku,
přestože vím, že jsem tento rok moc hodná nebyla, zlobila a pokračování povídek zásadně nepsala, chtěla bych tě poprosit o povídku. Klidně i povídečku, ale hlavně aby v ní byl femslash. Úplně nejraději bych byla, kdyby to byl pairing Hermiona/Luna z Harryho Pottera. Nebo Ginny/Luna.
Zima, oheň v krbu, romantika, horká čokoláda...

Obrázek uživatele Ebženka

Milý Ježíšku,
letos si dáreček zároveň moc zasloužím a zároveň vůbec nezasloužím, ale budeme hrát na to, že budou ty Vánoce, a já se možná polepším. Každopádně protože Vánoce jsou jedna z mála příležitostí, kdy si opravdu najdu ten čas na psaní a něco stvořím, tak můžu slíbit, že svou část práce ani letos nezanedbám.

Přála bych si povídku, která bude tajemná a strašidelná, ale skončí zatraceně pozitivně. S tou strašidelností to není nutné přehánět, mě vyděsí fakt všechno. Crossover více fandomů výhodou.

Alternativní zadání 1: povídka, ve které hraje důležitou roli vůně švestkových povidel.
Alternativní zadání 2: povídka s mlhou a deštěm.

Mé oblíbené fandomy jsou: Zeměplocha, Skip Beat, Jane Austen, Muminci, a vlastně všechny pohádky, Harry Potter, Doctor Who (9 a 10), Sandman, Alenka v říši divů, ale nebráním se ani jiným obecně známým, když budete mít nějaký hrozně geniální nápad. Omezení nemám, jen aby byla povídka mládeži přístupná.

Moc děkuju!
Ebženka

Obrázek uživatele vatoz

Milý Ježíšku,
celý rok jsem byl hodný, myl si ruce a tak.
Pokud Ti zbude chvilka času, určitě bych si moc rád přečetl nějakou krásnou povídku.

Určitě nejlíp víš, co se mi asi tak líbí, ale pro jistotu připomínám, že mám rád např. Cordwainera Smithe, Janu Rečkovou, Neila Gaimana či Clifforda D. Simaka.

Budu rád, když v povídce bude (jasně, stačí jedno, nepřežeň to)

  • pečení chleba, housek či jiného kynutého těst
  • citované filmy (Princezna Mononoke, Porco rossso, Cesta do fantazie, Zámek v oblacích, Totoro, Naušika z Údolí větrů, Howlův pohyblivý zámek) - Hayai Miyazaki
  • létání/pouštění draků/zeppeliny/horkovzdušné balóny
  • A ještě jen tak pro inspiraci Ti posílám řadu obrazů. Ty použít vůbec ale vůbec nemusíš.
    Voda kapající na zelený mech; papuchalk vrhající se z útesu; vodní nádrže pod Istanbulem; karbidová lampa; pískající konvice na čaj; miliardy sněhových vloček, každá je jiná; parní stroj s transmisí a manometry; kluziště a brusle na klíček.

    A už se těším, jak budu povídku rozbalovat.
    Tvůj Vatoz

    Obrázek uživatele Profesor

    Milý Ježíšku,
    po roce je to tu zas, mílovými kroky blíží se vánoční čas.
    Velice Tě zdravím. Doufám, že se máš dobře.
    Moc ráda bych Tě letos opět požádala o povídku. Nevím, zda-li jsem letos byla hodná. Bylo toho moc, ale svou práci jsem se plnit snažila a snad se mi to i dařilo.
    Letos bych moc prosila o originální povídku. Nebo o něco ze Sandmana (Ano, milý Ježíšku, i já propadla Králi snů.;-) ). Moc bych si přála, aby to byla milá povídka s vánoční tématikou, možná něco o hledání a nalézání, ale na tom netrvám, přimlouvala bych se ovšem za výskyt laskavého humoru. V případě Sandmana, bych prosila především Morfea a výskyt sestřičky Smrti s troškou melancholie a humoru; nemusím Zoufalství ani Touhu.
    Na oplátku slibuji, že se i já pokusím být někomu dobrým Ježíškem.
    Předem Ti velice děkuji.
    S úctou
    Tvá Profesor

    Obrázek uživatele Zuzka

    Já nevím, jestli jsem byla dost hodná, abych si zasloužila zase něco tak milého jako posledně... ale tak možná ano ;)
    Pokud se, Ježíšku, rozhodneš mi nadělit, mám pár takových přání, která by ti mohla pomoct s rozmýšlením.
    Asi se budu maličko opakovat z minula, ale ráda bych něco hezkého, klidně i krátkého, ale takového, kde jsou na sebe postavy hodné (a přitom to není sladké klišé; jo a na protivné postavy samozřejmě hodné být nemusejí ;)), něco, kde se jedná a hovoří vtipně a chytře a co je třeba i veselé (ale nemusí být).
    Mám ráda kupici fandomů, zejména period dramas, Dobrá znamení, různé historické záležitosti, dokonce i toho Pottera, Doctora Who (starýho (hlavně Trojku a Sedmičku (a Ace)) i novýho), Poirota, Criminal minds/CSI a podobné hrůzy, no a literární skvosty od Vernea, Foglara, Štorcha a jim podobných. Je toho spousta, tak tě to, Ježíšku, třeba pomůže inspirovat. Můžu i crossovery, nevadí mi slash a mám ráda "vztahové" záležitosti.
    A jestli bys mi, Ježíšku, chtěl věnovat skutečnou pravou mňamkózní pralinku, tak bys mohl zkusit něco ze světa Fans and Fascinations, jestli ho znáš, a napsat "o nás-vás-všech tam někde v kraji period dramas."
    Moc Ti předem děkuju, přeju hezký čas předvánoční a slibuju, že se vynasnažím ze sebe při darování vyhrabat to nejlepší.
    S vřelými pozdravy,
    Zuzka

    Obrázek uživatele Julie

    já mám tedy podezření, že si to vůbec nezasloužím, ale stejně bych tě ráda požádala o dárek.
    Letos bych ti byla strašně moc vděčná, kdybys mi napsal "přežívací" povídku. Myslím tím takový ten žánr, kde se hrdina dostane do nějakého strašného maléru, kde mu jde o život, a musí se z něj nějak vlastními silami vysekat. Nenapadá mě žádný literární příklad, ale chtěla bych něco jako je film Gravity nebo 123 hodin. Nemělo by to být tak, že se hrdinu nějaký hnusák snaží zavraždit, spíš bych byla ráda, kdyby bojoval (nebo bojovala) s přírodními katastrofami a smůlou. Klidně ať si za část maléru může i sám, ale taky by se z něj měl nějak sám i dostat. Nebráním se záchranným výpravám, ale ty nechť dorazí až na poslední chvíli až opravdu nebude zbytí.
    Více méně se asi nebráním jakémukoli fandomu (i když samozřejmě mám své favority) a mileráda se nechám překvapit.
    Nevadí mi asi skoro nic, ale měla bych jednu prosbu - pokud by ses náhodou rozhodl uvést hrdinu do podvodních trablů, dej si prosím pozor na faktickou správnost. Vtloukli mi do hlavy příliš mnoho potápěčské teorie a asi bych byla mírně nervózní, kdyby se ti tam náhodou vloudila nějaká chybička.
    Slibuji, že se podle svého nejlepšího vědomí a svědomí také vynasnažím někomu splnit jeho přání.

    Předem děkuji!

    Julie

    Obrázek uživatele Aveva

    Milý Ježíšku,
    slibuju, že se pokusím dle svého nejlepšího vědomí a svědomí splnit něčí toužebné vánoční přání a na oplátku bych si přála:

    Přání první - konkrétní: Velice by mě zajímalo, co bys dokázal provést s crossoverem dvou seriálů a to Stargate a MacGyver, úplně konkrétně by mě zajímala interakce MacGyver a replikátoři.

    Přání druhé - nekonkrétní: Povídka na téma "Pozorovatelé" na konkrétním fandomu netrvám.

    Stará jsem dostatečně, otrlá také. V zájmu kvality povídky snesu všelicos.
    Těším se, jak mě dárek pod stromečkem potěší.
    Ave

    Obrázek uživatele Urrsari

    Milý Ježiško,
    ako to ide? Dúfam, že fajn, lebo by som Ťa chcela poprosiť o poviedočku. Poviedočku, lebo na dĺžke, ako všetci vieme, nezáleží.
    Prosila by som, aby sa poviedka týkala niektorého z fandomov v mojom profile, keďže poznám iba tie. No, a pribudol mi Teen Wolf a Once Upon A Time a tie milujem :) Tému nechám na Tebe, ale mohol by si to prosím urobiť optimistické alebo dokonca vtipné? Romantika ani preslash mi nevadia :) Och, a potešilo by ma dodržanie canonu.
    Milujem vlkolakov, tá myšlienka o neovládateľnom zvierati, takže ak Ti moja prosba vyššie príliš nesedí, opýtam sa ťa s ironicko-vyzývavým úškrnom - môžeš skúsiť niečo s témou "Skrotené zviera"? Je už na Tebe, či to budú vlkolaci. Každopádne by sa "to niečo" malo dať označiť za zviera nielen metaforicky.
    Dúfam, že aj ja niekoho poteším ako jeho alebo jej Ježiško.
    Vopred Ti Ďakujem, Ježiško, za čas a ochotu.

    Obrázek uživatele Rebelka

    Milý Ježíšku,
    když už jsem si myslela, že Ti letos kvůli přehršli povinností ani nenapíšu, vzpomněla jsem si, jak mi každý rok nad Vánoční povídkou svítily oči. A o to prostě nemůžu přijít.
    Víš, co by mi udělalo radost?
    Ze všech písniček na světě mě nejvíc uchvátila tady tahle: http://www.youtube.com/watch?v=Ry4BzonlVlw Je to sice abstraktní záležitost, ale kdyby sis ji třeba zkusil u psaní pustit, možná bych ji potom slyšela mezi řádky ;).
    A teď téma... chmmm...
    Ráda bych si přečetla o tom, co se děje po zavírací hodině. Kdekoliv. Zaplivané nádraží, kde se v noci potulují metafyzičtí sympaťáci, daňový úřad jako tajné útočiště pivních víl, schůze podvratného vyšívacího spolku v setmělé školní jídelně... však ty přijdeš ještě na něco lepšího :). A mám ráda, když se cukr mísí s humorem a humor s napětím.
    A kdyby se ti tohle téma náhodou nehodilo, tak prosím o povídečku, kde bude hrát důležitou roli hudba. V tom případě mám ale ještě podmínku, aby se kdekoliv v textu alespoň jednou vyskytlo slovo šušeň ;).
    Fandomy namíchej dle libosti, obzvlášť mám ráda Prattcheta, Gaimana, Pottera, Doctora, Sherlocka, Atlas mraků, Master and Commander, gamebooky všeho druhu a tak podobně. A nebráním se romantice mezi kýmkoliv. Chlapi, ženský, vesmírné slizky... čert to vem :).
    Předem Ti velice děkuji, měj se hezky a užij si Vánoce.

    Obrázek uživatele Terda

    já vím, že si nic moc nezasloužím, ale kdybys čirou náhodou přivřel očko (nebo radši obě), tak bych si pěkně prosím (smutně koukám) pod stromeček taky s dovolením přála něco nenáročného k počtení.
    Moc by mě potěšil příběh (klidně kratičký) židličky z ABC Café v Paříži. A kdyby se v něm (čirou náhodou) vyskytl i Enjolras nebo Gavroche, tak mě to rozhodně neurazí. Jestli ale, Ježíšku, nemáš zrovna revoluční náladu nebo neholduješ obstarožním kusům nábytku, tak mě potěší jakýkoliv příběh z přístavní uličky či hospůdky. Na fandomu mi nezáleží. Obecně mám slabost pro postavy, kolem kterých se děj netočí, třeba se jen sem tam objeví, a přece by to bez nich nebylo ono. A když už budou ty Vánoce, tak by se nemuselo moc vraždit.
    Děkuji Ti Ježíšku doufám, že i já budu pro někoho alespoň trošilinku Ježíškem.

    Obrázek uživatele Keneu

    snažím se být hodná a Ty to určitě víš (a ty drobné přešlapy mi jistě odpustíš, máš
    s tím přece zkušenosti).
    Přála bych si nějakou pěknou povídku o tom, čeho se držíme, co nás pohání dál na cestě životem. Mohl by to být
    biblický, historický, či shakespearovský apokryf,
    surreálná vize ze života dopravních značek,
    pohled na nějakou literární klasiku očima záporáka,
    crossoverové setkání třeba dvou známých detektivů / policistů (kdokoli od Agathy Christie, Sherlock Holmes BBC i původní, Elánius, Javert, Trachta, Kingsley Pastorek etc.),
    odhalení toho, co se děje v knihovně v noci (v tom případě prosím neubližuj knihám, knihovníkům můžeš :)).
    Děkuji, že jsi mě vyslechl. Slibuji, že se vynasnažím napsat něco aspoň tak dobrého, jako očekávám.

    Obrázek uživatele Hippopotamie

    Milý Ježíšku,
    přála bych si povídku, psanou z pohledu nějaké okrajovější postavy (třeba jak by to vypadalo, kdyby o Sherlockovi Holmesovi nepsal Watson, ale paní Hudsonová, a podobně). Určitě by se mi líbila také povídka, psaná v dopisech jako korespondence postav, které kánon nikterak blíže nespojuje (mohl by to být i crossover). Nebo to může být nějaký ne moc přehnaný milostný příběh.
    Fandomy: bible, řecká i jiná mytologie, pohádky, Harry Potter, Sandman, Sherlock Holmes, historie, klasická literatura - ale v podstatě je vše možné (pokud třeba fandom nebudu znát, dobrá povídka mne alespoň k němu přivede). Může to být veselé i smutné.
    Snesu toho hodně, jen prosím ne explicitní slash a násilí.
    Omlouvám se, že nemohu připadnout na žádné konkrétní pořádné téma podle zadání, ale věřím, že si s tím poradíš.
    Děkuji moc a slibuji, že se pokusím na oplátku také něco spatlat.
    Tvoje Hippopotamie

    jak se máš? Doufám, že tam nahoře moc nefouká, že ti máma dala teplý ponožky a šálu a táta ti pořád neříká, že si máš mejt ruce a nelítat jak splašenej.
    Já si tedy nemyslím, že sem byla extra hodná, ale zase Islandskou ságu píšu (snažím se), pracovní úkoly plním (i ty, co počkají) a rodina si taky nestěžuje. Takže bych tě moc moc prosila o aktualizaci Jedilandu. Vlastně ne, promiň, to musim reklamovat u těch dole, viď?
    Tak kdyby si mi přinesl humornou povídku. Malou. Třeba o Vánocích na Asgardu, když byli ještě Thor a Loki děti. Nebo jeden den z pohledu jedné sochy. Třeba některé na Karlově mostě, Platnéře nebo Žižky na Vítkově.
    Nebo něco, na téma Kytice z vřesu a bodláků. Kdyby to bylo romantický, tak by to bylo ještě hezčí.
    Co se fandomů týče, dala bych přednost SW, ST, SG, HP, Zeměplocha, Zaklínač, Černokněžník od J. Červenáka, všeobecně mýty a pověsti, period dramas including Fans and Fascinations (Zuzka o tom mluvila). Nebo cokoliv originálního. Neznám poníky a Doktora a Torchwood. Jenom bych tě poprosila pokud možno ne slash. Potoky krve být taky nemusí.
    Vynasnažím se taky někomu splnit přání. Snad bude spokojený.
    Doufám, že ti to psaní dojde v pořádku a nenavlhne cestou.
    Pozdravuj rodinu.
    Gwen

    Obrázek uživatele strigga

    Milý Ježíšku,
    Keneu o tom asi ani neví, ale přesvědčila mě k hledání odvahy. Děkuju jí. Provedla jsem spoustu pitomostí a myslím, že nikdo je nezná líp než ty; ale taky jsem se snažila, a moc tě prosím o povzbuzení v podobě povídky, abych měla důvod snažit se dál Moc by se mi líbilo vlastnit povídku, která bude nějakým způsobem vlčí. Ráda bych velké přátelství a vítr a stopy ve sněhu, a ať je to veselé nebo smutné, hlavně ať je v tom naděje a neskončí to špatně.
    Nebo bych si hrozně ráda přečetla něco o elfech, myslím těch tolkienovských, a kdyby to třeba malinko rozvíjelo některý z příběhů Silmarillionu, možná bych se i roztekla radostí. (Nehledě na to, že kdyby šlo o verše.. *roztéká se už teď*)
    Taky by mě potěšil nějaký příběh z doby těch pár let mezi tím, co James Potter a ostatní dokončili školu, a narozením jejich syna. O kom ten příběh bude, to je mi vlastně jedno, ale abych pravdu řekla, udělalo by mi radost dozvědět se něco víc o Fénixově řádu.
    A nebo si napiš, co chceš, Ježíšku, fantazii se meze nekladou :), jen prosím dodrž pár pravidel: nijak moc nemusím romantiku. Z bromance budu mít velkou radost, ale tvrdému slashi jsem na chuť nikdy nepřišla. Nemám ráda trapné situace, laciný humor a bezdůvodné násilí. Kromě Sherlocka nesleduju žádné seriály. Bojím se pavouků a obecně se bojím nerada.
    Děkuji mockrát, Ježíšku. Na oplátku slibuji Ti taky pěkně naježit!
    Hodně štěstí tam nahoře!
    Tvoje strigg.

    Obrázek uživatele strigga

    A omlouvám se Ti za chybu v dopise! Píšu to na mobilu v autě a není mi moc dobře. Promiň!

    Obrázek uživatele Quiquilla

    jo, to už jsem zase já. A ano, uhodl jsi. Zase něco chci.
    Tentokrát by mi ale stačila povídka. Klidně i krátká. Nemám žádné konkrétní požadavky, ale přesto se ti to pokusím nějak přiblížit, abys věděl, čím mě letos potěšit.
    - HP, LOTR, Sherlock, DW, Torchwood, Červený trpaslík, Buffy, Once Upon a Time nebo i klasické pohádky, TBBT, Downton Abbey, anime fandomy (Kuroshitsuji, Death Note, Maria Holic, Kashimashi, známé shonen ai/yaoi a shoujo ai fandomy) superhrdiny (nejradši mám Daredevila a Spider-mana) nebo literární díla Oscara Wildea a Sarah Waters
    - preferuji povídky se slashovým nádechem (nejen s muži, ale i se ženami), ale udělá mi radost i naprosto heterosexuální povídka, pokud bude z některého z mých preferovaných fandomů
    - prosím NEpiš mi: Snarry a cokoliv s Ginny; povídku vyloženě depresivní; z anime nechci Naruto ani Bleach; z Doctora nemám moc v lásce Rose; nemám ráda vlkodlaky, upíři mi nevadí, pokud se nebudou třpytit; ocením, když mi příliš neznásilníš fandom (znásilněné postavy nevadí :D) a žádný songfic nebo poezii prosím
    - můžeš mi napsat: něco vtipného, něco romantického, něco dramatického nebo i něco děsivého; něco z prostředí Viktoriánské Anglie nebo Japonska; něco z minulosti i z budoucnosti; něco fantasy nebo scifi; něco milého i něco praštěného; něco z jiného světa; něco originálního fandomu; něco kouzelného a pohádkového; cokoliv zajímavého, co vymyslíš
    - můžeš použít: kapesní hodinky, borůvkovou čokoládu, světlo svíček, koně, kočky nebo tygry, vesmír, duhu, motorku, Tolkienovy elfy, namyšlené blonďaté aristokraty, pavouky, knížky, magii, steampunk, vodopád, vějíř, brýle nebo cokoliv jiného, co vymyslíš (vynech prosím gumové kachničky, těch už tu letos bylo dost)
    Ano, Ježíšku, uvědomuji si, že jsem sebevrah, když se pouštím nejen do NaNoWriMo, ale i do tohohle, ale slibuji, že dám povídce pro svého svěřence přednost před NaNo, pokud si budu muset vybrat.
    Předem děkuji za jakékoliv dílo, které pro mě stvoříš a přísahám, že se už letos určitě polepším.
    Tvoje Karin

    Milý Ježíšku,
    klasicky píšu zase na poslední chvíli, ale ty už mě znáš. Nevím, jestli jsem byla tak hodná, že si zasloužím nějakou hezkou povídku, ale pokud ano, tak slibuji, že se svědomitě pokusím splnit přání i někoho dalšího.
    HP rozhodně není mrtev :), a tak bych si strašně ráda přečetla něco z tohohle fandomu. Mám dva náměty:
    určitě si vzpomínáš na jednu smutnou scénu z HP7 a to mě vede k tomu, že bych si ráda přečetla, co byl předposlední Percyho vtip, který Fred slyšel.
    Druhá možnost je vánoční povídka s našimi starými známými postavami, která se odehrává až po sedmém dílu, ale kdy všichni ti mrňaví nevděčníci z poslední kapitoly zůstanou v Bradavicích (důvod nechám na tobě). Měla by tam být trocha nostalgie a znát to, že už nám všichni přeci jen trošku zestárli.

    Pokud se ti ani jeden z námětů nelíbí, nevadí, ponechávám ti volnou ruku v rámci fandomu HP či ještě Zeměplocha, nic jiného neznám tak dobře.
    Pokud se rozhodneš pro úplně originální povídku, ráda bych si přečetla něco milého a možná s trochou zimní přírody :)
    Ježíšku, jen prosím, žádný slash.
    Předem ti moc děkuji Ježíšku a těším se na tvůj výtvor.
    Tvoje Suze

    -A A +A