Padesátka - Kobovy noční můry - 48

Obrázek uživatele mila_jj
Fandom: 
Úvodní poznámka: 

Dnes Velký Závěrečný Souboj. Podbarvěte si ho ve vhodném okamžiku hudbou, odkaz je v textu.

Kapitola: 

„Ano,“ zopakovala Simona. „Buď ty, nebo já.“
„Zůstane ta silnější. A bere všechno.“ postavila se bojovně Poldýnka.
„Platí?“
„Platí!“
Ženské si podaly ruku a pak se pustily, jako by se dotkly horké plotny. Zíraly jedna druhé upřeně do očí a obě odmítaly uhnout pohledem.
„Když všechno, tak všechno, takže i Neviho, že jo?“ optala se nevinně Poldýnka.
„Na toho mi nesahej,“ načepýřila se Simona. „Ten je můj! Jen můj! Konečně pořádnej chlap místo všech těch splašků, cos mi házela do cesty ty. Je přesně takový, jakého jsem chtěla.“
„Já ho tak napsala, pamatuješ?“
„Ale hovězí nožičky, já si ho vysnila. A tebe Rejstřík jen přesvědčil, abys mu dovolila sundat ten pytel.“
„Je moc pěknej, že? Bude mi s ním dobře, Slimmy. A ty utřeš a potáhneš zpátky do basy.“
„Jakub by tě měl přehnout přes koleno a naplácat ti, aby tě přešly pitomé nápady, ty děvčico kopaničářská!“
Brzdovo jméno zarazilo divokou Poldýnčinu vyřídilku. Zadumala se, ale pohledem neuhnula. Simona zklamaně vydechla.
Vtom pocítila, jak se jí o zápěstí otírá černé peří. Rejstřík, následován Nevim, se vplížil do místnosti a zrovna rozepínal zip velké tašky, kterou Nevi postavil na židli vedle Simony.
Simona nespouštěla oči ze spisovatelky a nenápadně sáhla po paměti po tašce a odklopila svrchní látku. Do místnosti vtrhla hudba. Z tašky se vyhrnuly tóny kovbojského songu a za nimi pořádný železniční pražec, který dopadl na podlahu, až to zadunělo. Dva dobře obdaření krysáci, nesoucí skládací židličky, nabídli rámě modrorůžovým králičím bačkůrkám a s velmi hrdým výrazem je usadili do první řady. Za nimi se vyhrnula krysokráličí drobotina: drsnosrsté šedé krysokrálice s naivníma očima orámovanýma dlouhými řasami, dlouhými roztomilými oušky a ocásky jako pírky a modrorůžoví krysokráličí frajeři s krátkými oušky, růžovými bříšky a dlouhými holými ocasy. Za chvíli duněl trám jejich poskakováním a rytmickým přidupáváním. Občas mezi nimi proběhli těžce identifikovatelní modří, růžoví a šedí jedinci, kteří si jen těžko hledali místo na slunci, rozuměj na trámu. Králičí matky se dmuly pýchou a decentně slzely, krysí otcové si přilízávali frajerskou patku a halekali jak na pastvě, krysokráličí drobotina dupala na trámu do rytmu a vyhazovala do vzduchu nohy, uši, ocasy a drobnější sourozence, kteří radostně ječeli a odráželi se k dalším skokům od zad starších a silnějších bratrů a sester. No to už se fakt nedalo ignorovat. Poldýnka po nich otočila hlavou.
Simona toho rychle využila. Dotkla se spisovatelky na hrudi a čele a zařvala: „Tělo se stalo slovem a přebývalo tam, co dřív my.“ Poldýnka zaječela a zmizela.
„Neee!!!“ ozvalo se od bytových dveří.

Závěrečná poznámka: 

Děkuji všem za dobré rady týkající se krysokráličího potomstva. Slibovala jsem, že je nasadím do velkého finále. Tak co, máte radost?

Komentáře

Obrázek uživatele neviathiel

Brzda přišel pozdě!

Jé, jsem ráda za zvířátka! A zdevastovala tedy Brakovi zahradu ona, nebo to udělal sám?

Obrázek uživatele mila_jj

No, zvířátka taky musejí jíst, ne? :)
Proč Brzda? Proč ne Koba, načuřený, že si nemůže zatlouct lodičku pendrekem mezi lopatky? Anebo že nemůže před Poldýnkou klečet do skonání světa?

Obrázek uživatele Aveva

No, to je obrat! Ale můžou poslat Brzdu za ní a napsat jim i romantický odchod do západu slunce a všichni budou spokojeni ;)
Obrázek uživatele mila_jj

Jestli to tedy byl Brzda (viz výše). Ale jak je ctěné přání - miluji dobré konce a tahle blbina si jich zaslouží plnou nůši. :D

Obrázek uživatele Aveva

Čím víc dobrých konců, tím líp! :)
Obrázek uživatele Aries

Kdysi pradávno jsme na soví poště kolektivně vymyslely velké revuální finále Harryho Pottera, kde se na pódiu shromáždily všechny postavy živé i mrtvé, liška tančila foxtrot a Snape v lesklém cylindru kankán. Tohle mi to velmi živě připomnělo :-))

Obrázek uživatele neviathiel

šmarjá, to už si ani nepamatuju :-D Měl Snape sukýnku a podvazky?

Obrázek uživatele Aries

To určitě neměl, protože se na tom tenkrát velmi výrazně podílela Astoreth a ta by žádný podvazky nepřipustila :-) Ale už taky nevím, to bylo ještě na fmseznamu nebo dokonce na starý diskusi. Pravěk

Obrázek uživatele mila_jj

Sím, o tom nic nevím, já jsem nebyl u toho. :) To mi nakrákal Rejstřík.

Obrázek uživatele Aries

Možná se tam někde ometal ;)

Obrázek uživatele Tora

A má to, spisovatelka. A já pořád jen doufám, že ty mý postavy si jen tak prostě nepřijdou a nezazvoní :)

Obrázek uživatele mila_jj

Tak jim prostě otevřeš a uvaříš čaj s rumem. A Helebrant rád chlebíčky se šunkou, například. Však dobře víš, co na ně platí. :)

Myši bijí kocoura! Postava ničí vlastní autorku! Sodoma Gomora...

Obrázek uživatele mila_jj

... bude příště! Ono není tak zle, aby nemohlo být ještě hůř. :)
Na Poldýnku ještě čekají věci...

-A A +A