Dopisy Ježíškovi

Obrázek uživatele sos
Zde můžete v komentářích vyslovit své přání a požádat Ježíška o vysněnou povídku. Než Ježíškovi napíšete, musíte se přihlásit (případně registrovat) a přečíst si Pravidla.
Přihlašovací fáze skončí 23. 10. 2019 ve 24:00, proto s dopisem zbytečně neotálejte!

Komentáře

Obrázek uživatele Urrsari

Milý Ježiško, Ježuliatko,
tak ma tu máš zase! V prvom rade by som chcela zdôrazniť, aká som bola tento rok dobrá ti chcela poďakovať za to, že čítaš môj list. To znamená, že chceš niekoho obdarovať, a to si cením a strašne sa na to teším. Preto aj ja čestne vyhlasujem, že tento rok niekomu naježím. Pod stromčekom by som si priala nájsť poviedku:
- ktorej padá sneh,
- v ktorej je významnou postavou pes, vlk, alebo medveď (ale nemusí to byť ich uhol pohľadu),
- v ktorej je zobrazený tanec (skutočný, metaforický, alebo oboje! A áno, ako tanec chápem aj to, čo robil Bezzubka :D),
- v ktorej má niektorá z postáv (aj zvieratko) psychické problémy (gimme the angst!),
- origoš alebo z fandomu Black Sails (hlavne James/John/Thomas (ship aj bez lode)), Critical Role (hlavne Fjord&Beau), Curse of Strahd (hlavne Strahd a Alek), Temeraire,
- a hlavne ktorá sa odohráva na Vianoce (alebo v zime)! A niekto v nej dostane úpa supa dobrý dar/ček!
Nech keď zazvoní zvonec, je šťastný poviedky koniec,netúžim po akcii, strachu a napätí, to vystresovaná by som bola vzápätí.
Snáď som ti dala dostatok nápadov, ale aj voľnosti! Ak by si mi splnil dve-tri z týchto prianí v jednej poviedke, bola by som rada!
Uvítam aj AU (fantasy, kde sú postavy vlkolakmi alebo majú draky! alebo moderné-kaviarenské/univerzitné). Som (aspoň v očiach zákona) dospelá, a slash mi nevadí. Prosím, nepíš ale nič explicitné, horúci bozk alebo erotika v zime na zahriatie úplne postačí. Vyhni sa prosím A/B/O, m-preg, a deťom (stačia mi tie, s ktorými bývam). Aha, zo života poznám aj zdravotné problémy, keby si sa vyhol aj týmto, veľmi by som to ocenila.
Tak ti teda, Ježiško, ešte raz ďakujem. Dúfam, že aj ja poteším niekoho tak, ako ty mňa!
-Urrsari

Obrázek uživatele Jackie Decker

Milý Ježíšku,

dlouho jsem se neúčastnila žádného Vánočního projektu a ráda bych to napravila. Vím, že mohu splnit přání nějaké "dobré" duši i bez toho, abych si sama přála, ale usoudila jsem, že když už se chci účastnit, tak s plnou parádou.

A co bych si tedy přála za povídku? Inu přála bych si povídku od jezera. Ať už se bude odehrávat v jezeře, na břehu jezera, nebo v ní bude jen zmíněno. Může to být jakékoliv jezero, ať už existující, fiktivní, známé i neznámé...
Líbilo by se mi něco emotivního, nebo alespoň tajemného? Když nebude tak také nevadí.

Preferuji fantasy žánr a všechny jeho odnože, ale mám ráda i sci-fi, detektivky a horory.
Co se fandomů týče, ideálně asi Harry Potter, Aldorma, Avengers, Úsvit soumraku, Pán prstenů, Hvězdná brána, Star trek (i tam se jistě dá nacpat nějaké jezero :D), včetně alternativních realit. Rozhodně se ale prosím vyhněte Prachettovi, toho absolutně nedávám a Doctor Who je mi také nepříjemný a opravdu bych se ani v jednom nechytala.
Jinak slavnostně slibuji, že jsem plně dospělá a připravená ke každé špatnosti ;)

Naoplátku přísahám, že i já někoho obdaruji, byť by mé dílo mělo být krátké... :)
Jackie Decker.

Obrázek uživatele Owes

Milý Ježíšku, myslím, že můj letošní rok byl plodný, ať už po stránce pracovní či osobní a autorské, a tak bych si rád u nějaké povídky příjemně odpočinul. :) Přál bych si přečíst něco s pohodovou/humornou atmosférou, anebo něco mile nostalgického a jímavého, u čeho bych mohl óchat a áchat a vychutnávat.

Kdyby to mohlo být něco z Harryho Pottera, byl bych velmi nadšen. Nebráním se ani ničemu originálnímu třeba z mého oblíbeného dopravního, vědecko-historického, akademického, kriminalistického nebo lékařského prostředí.

Anebo co třeba zkusit povídku inspirovanou textem nebo příběhem skupiny Queen? ;) A klidně to může být i fandom Dobrá znamení.

Nevadí mi slash daný implicitně, ani decentní, náznaková erotika, jen se prosím vyhni detailním popisům sexuálních scén. :)

Děkuji a slibuji, že ve své roli Ježíška se budu snažit co nejvíce potěšit zase někoho jiného.

Owes

Obrázek uživatele Keneu

já bych moc chtěla povídku.

Co by mi moc udělalo radost:
konverzační pohádka s charismatickým záporákem/záporačkou,
shakespearovka převedená do současnosti (velké významné plus za využití kanonického slashe),
povídka o nějaké zajímavé vědkyni, umělkyni, vládkyni (DW pun intended),
hřejivé a chumlací povídání o šelmě kočkovité (pokud bys náhodou znal Kouzelný atlas putování časem od Veroniky Válkové, TA kočka by byla zvláště ceněna).

Co mám ráda: z autorů Shakespeara, Pratchetta, Gaimana, Rečkovou, z fandomů pohádky, Pottera i LOTRa, historické seriály (Gentleman Jack!), Doctora (prosím ne Třináctku, ještě jsem ji neviděla), Avatara (myslím kresleného Aanga, ne modrou Pocahonthas), Kouzelný atlas putování časem a mnoho dalších. Jinak mě vždy dostane kvalitně napsaný záporák, herecká recyklace, slovní hříčky a loajalita.
Děkuji Ti.

Tvá Keneu

Obrázek uživatele mamut

Milý Ježíšku
Občas jsem zde koukla, zda přibyl nějaký nový dopis. Ale asi jsou už všichni velcí nebo moc upracovaní, že ani na přání nemají čas.
Mohu Ti upřímně Ježíšku říct, že jsem to málem v zápalu boje s denními prožitky nestihla.
Jednak se nám nahrnuly do školy znovu dětičky a já, abych snad nezkameněla (tak dobře se o mě vedení stará), zase píšu a chystám, chystám a píšu, tucty nových příprav. Pak se snažím něco udělat na domečku a na zahrádce. když už to počasí přeje.
Také jsem potřebovala věnovat svůj čas našim zvířátkům - Kurečka jsme zachránili, kocoura jednoho mouratýho, ale druhý - Johánek nám teď odešel. I naše hafa Berinka odešla, už v létě. Bylo to nutné a velmi smutné loučení.
Za to mám teď ještě půl roku na výběr té správné nové rasy - no považ kolik jich je. A já potřebuji velkého, chlupatého, moc přítulného a hlavně klidného parťáka.
A mám ještě jednu zprávu. Tu nejdůležitější. Včera měl devět měsíců. Kdo? Náš vnouček, Martínek. Kluk jako panenka, očička veliký zvídavý. Roste jako z vody (mléčka :D).
Nedávno jsem vysvětlovala svému kolegovi muslimovi (když jsme spolu dozorovali u šatny), proč si vlastně kupujeme tak zbytečnou věc jako je stromeček na vánoce.
A já mu vyprávěla o starých pohanech a o dlouhých zimních nocích, o slunovratu a o čekání a naději, že se slunce přece jen vrátí.
Takže to by bylo vlastně podstatou mého přání - naděje. Naděje, že i špatné věci se obrátí na správnou stranu a že i když to trvá dlouho, neměli bychom jí ztrácet. Naději.
Protože bez ní, by se člověk už neměl na co těšit.
Tak se těšme všichni. Na ten sváteční čas a na čas, který si sobě dáme navzájem.

Obrázek uživatele Carmen

Milý Ježečku,

jako obvykle píšu trochu na poslední chvíli a vymýšlím si přání za pochodu, ale letos mě snad trochu omlouvají okolnosti.
Radost budu mít vážně z jakékoli povídky, ale kdyby se chtělo zadání, tak třebas povídka:

a) vtipná o tom, jak někdo marodil a na Vánoce se uzdravil (hehm, trocha sebeprojekce), nebo klidně z loňska znova

b) o libovolné zvláštní vánoční tradici vybraných postav, nebo

c) o původu staré vánoční ozdobičky, kterou vybraná postava najde, nebo

d) z bradavického hradu o humorných vánočních událostech líčených z pohledu škrken, nebo

e) o vánoční cestě vlakem, nebo

f) motající se kolem tohohle citátu 12. Doktora - "Never be cruel, never be cowardly. And never ever eat pears! Remember – hate is always foolish and love is always wise. Always try to be nice and never fail to be kind." - jen obsahově, s Doktorem to vůbec nic společného mít nemusí,

anebo z příběhu, který

g) by podal alternativní druhý pohled na notoricky známou skutečnost/událost fandomu a uvedl ji do zcela nových a nečekaných souvislostí (příp. by se snažil nově, humorně nebo i vážně pochopit vedlejší postavu).

Fandomy, které mám opravdu moc ráda (totiž výběr z nich), přikládám:
Notoricky úplně nejraději HP (Poberty – nejradši Siria a Rema, ideálně nějak spolu, nebo Lily a Jamese, Severuse Snapea zamlada, historii Bradavic, případně rodinku Weasleyovic) a postavy z Fantastických zvířat, Doctor Who (10. a 11. a 12. Doktor, 13. prosím ne, za River Song sušenka, mimochodem Keneu trapně stále dvě dlužím a letos zvedám s úrokem na 3), Zeměplocha (především se Stařenkou Oggovou nebo Smrtěm), Daria, Stranger things, Dead like me, Gilmore girls, Fables, Sherlock, Black books, Červený trpaslík, Jára Cimrman, Malý princ, cokoli od Jane Austen; taky mám ráda vše, co vychází z historie, pohádek, pověstí nebo jakékoli mytologie. Vybrat a kombinovat z toho můžeš cokoli, crossoverem nepohrdnu, ale celkem mi na fandomu nijak nesejde a nadšeně budu jásat i nad povídkou zcela originální. Párovat si tam můžeš kohokoli s kýmkoli, rovněž můžeš být nechutně romantický, sarkastický, lehce cynický či sršící vtipem. Dojemno či tragično, pokud se už vnutí, prosím v závěru alespoň decentně zabalit do optimističtějšího dárkového balení.

Letos moc prosím, aby byla povídka celkově pozitivní, teď to dost potřebuju, i když pevně věřím, že v prosinci už bude líp...
Slibuju, že budu na oplátku nadšeně a svědomitě ježit podle přání vybrané oběti a že budu snaživě šířit vánoční náladu (vždyť víš, že jsem vánoční člověk *Always*).

S díky a přáním krásného období předvánočního i vánočního

Carmen

Obrázek uživatele Remi

myslím, že jsem letos byla docela hodná. :) A když už se (alespoň v supermarketech) blíží ty Vánoce, poprosím tě o povídku. Od loňska se toho co se týče mých preferencí moc nezměnilo.

Mám ráda Harryho Pottera, konkrétně Poberty (Remus a Sirius jsou obzvláště vítáni). Dále pak Záchranná stanice záporných postav, Artemis Fowl, anime Yuri on Ice nebo Tokyo ghoul, Mayovky, Obraz Doriana Graye a nově i moje milovaná řecká mytologie (Achilleus a Patroklos, Hádes a Persefona, všichni možní bohové i vlastní mýty). Popřípadě buď originální nebo mi vybraný fandom řádně vysvětli... ;)

Nakonec tě ještě, Ježíšku, poprosím, aby se povídka odehrála o Vánocích a končila šťastně. Líbilo by se mi něco veselého, nostalgického nebo tak nějak sladce, naivně romantického. Prostě vánoční pohoda.

Zbytek nechám více-méně na tobě. Jestli to bude akčňák nebo fluff, drabble nebo román... Nevadí mi slash (jenom mi prosím neshipuj nikoho z Mayovek, kdyby ses pro ně rozhodl), ale pairing (bude li nějaký) si zvol jak chceš. Mám snad jen jeden návrh - ať si někdo v povídce zatančí. :)

A jestli Tě, Ježíšku, nezaujalo ani nic z tohohle, tak mi napiš co nejšílenější originální příběh o tom, jak Jituška Nováková přišla ke svým novým botám.

Jen se prosím vyhni explicitě ve všech ohledech, náboženství a politice. Předem Ti mockrát děkuji a doufám, že i já budu dobrým Ježíškem.

Tvoje Remi :)

-A A +A