30 - Šamanka

Obrázek uživatele neviathiel
Fandom: 
Povídka: 
Úvodní poznámka: 

Dneska drobné TJT, týden je týden. Nebyl čas ani inspirace.

Kapitola: 

„Jak se jmenujete?“ zeptá se šamanka.
„Jonathan Archer,“ odpoví cizinec, zatímco cosi freneticky ladil na komunikátoru. Kůži má bledší, než když ho viděla naposledy. Než vyšel ven a vystavil se světlu. Nezemřel. Zatím.
Před šesti lety, když šamanka s Lawrou a Ikatem vyjeli ven v roveru, museli proběhnout bez jakékoliv ochrany několik kroků na přímém slunci na horkém řídkém vzduchu. Šamančina snědá kůže ztratila na pár dní barvu a cítila se slabá a unavená. Lawra neustále zvracela a Ikatovi se za krkem vytvořila popálenina, která ne a ne se zahojit.
Zdá se jí, že vidí Ikata a Talas. Pak zase ne. Pak slyší rychlé kroky a rozruch, a zahlédne Shrana. Lidé uhýbají pohledem a jdou mu z cesty. Za ním spěchá Lawra, dítě má na zádech a cosi mu říká, ale Shran nereaguje.
„Shrane, slyšíte mě?“ sykne Archer do komunikátoru.
Lawra chytá Shrana za ruky a on se zarazí uprostřed kroku. Šamanka stiskne Archerovu ruku a vyhledá jeho myšlenky. On ví, co se děje. Ví, co má dělat. Ví, co dělat nesmí. Teď ještě ano. Když se šamanka proběhne jeho hlavou a odpoví, Archer zamrká a málem upustí komunikátor. Zpod nosu si otře krev.
Šamanka vyhledá očima Shrana. „Ne,“ řekne mu a doufá, že ji slyší. „Nechoď za mnou. Nechoď pro mě.“
„Shrane, zatraceně, to je to nejhorší, co můžete udělat!“ vysype Archer vedle ní do vysílačky. „Stůjte. Ti lidé mají strach. Takhle s nimi nepohneme.“
„Jim nic nedlužím,“ odpoví Shran jemu i šamance. „Ať si tady klidně zhebnou.“
Šamanka stiskne Archerovu paži. Tentokrát žádný telepatický kontakt. „Nemůžu odejít,“ hlesne. „Vy to nechápete. Kancléři se musím postavit já. Ne vy. Vás nebudou poslouchat.“

Komentáře

Obrázek uživatele mila_jj

No, když nic, aspoň si vyjasnili kompetence. To by mne ale zajímalo, proč je Archer takový pytlem praštěný, neunikl mi nějaký díl?

Obrázek uživatele neviathiel

Asi bude třeba udělat další rekapitulaci :)

Obrázek uživatele Tora

Tak do toho, děvče, už začíná být na čase.

Obrázek uživatele neviathiel

To ano :)

Obrázek uživatele Killman

To vypadá, že to záření tam je dost brutální.

-A A +A