Špatný vtip o hraběti Dookulovi

Obrázek uživatele Eso Rimmerová
Úvodní poznámka: 

Nejsem si jistá, jestli mi člověk, který přišel na seriózní společenskou akci v maškarním kostýmu, bude uznán jako osamocený v davu, ale nemohla jsem tomu vtípku s hereckou recyklací odolat. Více informací v závěrečné poznámce.

Fandom: 
Drabble: 

Už delší dobu byl Dooku nespokojený s fungováním Republiky a Řádu, ale tohle byla poslední kapka.
Jakýsi vtipálek na jeho pozvánku na každoroční oslavy výročí Republiky připsal, že letos půjde o maškarní ples. Když Dooku na večírek dorazil v kostýmu upíra, ani jeho kolegové z řádu neprojevili nejmenší náznak solidarity.
Jeho bývalý žák Qui-Gon se, jakmile ho spatřil, začal hurónsky řehtat, zatímco Yoda se po zbytek večera nekontrolovatelně chichotal. Když se pak na něj značně společensky unavený eriaduanský guvernér Tarkin vrhl s dřevěným kůlem, i známý suchar Mace Windu stěží zadržoval smích.
Po tomto večeru byl Dooku definitivně rozhodnutý - odejde.

Závěrečná poznámka: 

Christopher Lee (Dooku) a Peter Cushing (Tarkin) byli herečtí kolegové z filmového studia Hammer, které proslulo zejména horory. Lee a Cushing ve spoustě z těch filmů hráli spolu, a dokonce v naprosté většině z nich měli pevně rozdělené role - Lee hrál padouchy a obludy, zatímco Cushing vesměs kladné postavy, zpravidla lékaře a vědce. Podobně tomu bylo i ve slavném hammerovském Draculovi z roku 1958, kde Lee hrál Draculu a Cushing upírobijce Van Helsinga

Komentáře

Obrázek uživatele neviathiel

Chlamajik a diky za filmové doporučení

Obrázek uživatele Eso Rimmerová

Těší mě, že jsem pobavila.
Pokud máš slabost pro historický filmový triky, jsou hammerovky něco pro Tebe. Papundeklový kulisy, nerealistická umělá krev, vycpaní netopýři na viditelným provázku... :-D
Ale kromě pobavení nad dobovýma efektama se taky člověk může nechat oslnit výše zmíněnýma hereckýma hvězdama.

Obrázek uživatele Wolviecat

Tak to Yodovské hihňání úplně slyším

Obrázek uživatele Eso Rimmerová

No právě, já jsem si představovala Yodu v epizodě V s tím jeho "Někoho našel jsi, chichichi."

Obrázek uživatele Giles Rigby

Teď se snažím sestavit yodovské chichotání do yodovštiny... Díky;)

-A A +A