Smrt Mirkům Dušínům

Drabble: 

Drahá Dezinvektilo,

vlivem našeho působení irituje pacienty máloco tak jako dobří lidé. Nepředstavuj si ironii, mám opravdu na mysli ty, kteří svým životem dělají radost Nepříteli.
Pro námi zpracované pacienty jsou tito lidé nepříjemnou připomínkou, že být dobrým není privilegium světců, na které „běžný člověk“ nemá čas.
Naši pacienti napjatě očekávají chvíli, kdy dobří lidé zakolísají. A oni zakolísají, protože vůle je dobrá, tělo však slabé.
Pro naše pacienty je to ovšem důkaz, že dobro bylo lží, že "pravá" povaha „dobrých“ lidí je v jejich selhání. Jeden polibek budou soudit přísněji než celoživotní nevěry známého záletníka.

Tvůj milující strýc Zmarchrob

Komentáře

No, někdy to tak bývá, to je fakt, pekelný pane. Zase ale sem tam nenápadná prasklinka zabrání tomu, aby se dotyčný stal nesnesitelným Mirkem Dušínem a můžeme ho v klidu uznávat, aniž by nás provokoval.

Svádět vlastní neschopnost pohlédnout do světla na světlo samé, to mám rád.
Že by lidé měli hřešit, aby tak druhé nenutili je nesnášet, to se mi líbí ještě víc.

Nehřešit nemůže nikdo, to přece víme. A inteligentní lidé dokážou pochopit, že nikdo na světě není dokonalý. Pochopitelně když jsou ti dobří a správní líčeni až v příliš jasných barvách, jako by žádných prasklinek nebylo, je to trochu na škodu.

Jistěže má každý člověk své prasklinky - jinak bychom se my ďáblové neměli čeho chytit, nicméně ta lidská tvrdošíjná touha se jich zuby nehty držet je pro nás jednoduše fascinující. Je to trochu jako mluvit o vynikajícím románu a trvat na tom, že nezbytnou součástí popisu je zmínka, že na třicátém listu vpravo dole jsou dva překlepy.

Myslím, že nemluvíme úplně o témže. Ale asi se ani není co divit. Nechám toho.

Obrázek uživatele Kumiko

To je tak krutě přesné, až to bolí. Občas přemýšlím, zdali pak jsi vyhrabala odněkud Lewisův rukopis dalšího dílu, protože jako bych ho četla. Velmi dobré, smutně pravdivé.

Hrabu se pouze v pacientech.

Obrázek uživatele Lee

To je velmi přesné. Taky jsem se strašně dlouho smiřovala s odchodem našeho faráře, protože byl tak skvělý, kdežto pády jiných lidí soudím mnohem mírněji.
Já osobně neměla nikdy moc problém s Mirky Dušíny, ale uvědomila jsem si nedávno, že tak trochu žárlím na Boha, že je svatý... takže s tím mám vlastně nejsilnější možnou zkušenost.
Výborně napsáno.

Na Nepřítele žárlíme všichni.

Obrázek uživatele Arenga

No jo,je to tak...

My víme a jsme za to rádi.

Obrázek uživatele Killman

Oni Mirkové Dušínové jsou tak protivní, protože ve skutečnosti neexistují - my víme, že tu prasklinku někde mají, takže vlastně cítíme to pokrytectví...

Příteli, udělal jste mi obrovskou radost.
Rozšíření přesvědčení, které jste projevil, považujeme za svůj snad největší úspěch.

-A A +A