O zřícených piedestalech

Drabble: 

Drahá Dezinvektilo,

každý pacient má své představy o světě, o lidech, o sobě, o Bohu. Tvým úkolem je se těchto představ zmocnit. Je-li Tvá pacientka založením spíše pesimistka, stačí její sklony posilovat. Jak už jsem Ti psal dříve, škarohlídovi vše škaredé – kdo očekává zlo, nebude nikdy překvapen.
Pokud je spíše optimistická, musíš postupovat rafinovaněji. I v tomto případě její očekávání posiluj – a vyčkávej. Až se nevyhnutelně zklame, maximálně nafoukni ono zklamání. Přesvědč ji, že nepadlo její očekávání, ale přímo to, čeho se týkalo. Ať vůči tomu zahořkne.
Z rozbitých iluzí bývají šikovné a zcela hmatatelné střepy.

Tvůj milující strýc Zmarchrob

Komentáře

Obrázek uživatele Arenga

Ano, to je trefné.

My víme.

Ach jo. Jak vy to dobře dovedete. Rozbíjet vzdušné zámky, a ještě tak, aby to bolelo co nejvíc. Nebudu říkat, co jste, stejně to víte.

Ano, to víme.
Děkuji.

Obrázek uživatele Tora

Ale fuj, odstup, satane

Kdepak, já půjdu ještě blíže.

Obrázek uživatele Aries

zajímavý je, že ďáblovy rady jsou perfektní a dokonale proveditelné. Ale andělovy rady nezabírají

Kdybych měl jen špetičku skromnosti od Nepřítele, řekl bych, že to není andělem ani radami, nýbrž pacienty. Ale nemám, tudíž to neřeknu.

Obrázek uživatele neviathiel

To je hezké, takové optimistické a sluníčkové.

Že ano? Pro nás určitě. Pro pacienty méně, ale koho ti zajímají...

Obrázek uživatele Killman

Oni ty vzdušné zámky když se rozbijou, tak náhle nejsou úplně ze vzduchu

Přesně.

Obrázek uživatele Hippopotamie

Tedy to je sakra pravdivé.(Nebo člověk možná nezahořkne, ale myslí si o sobě, že je úplný blbec, že se pouští do toho, na co nemá. Ale dá se na to zvyknout :)

My máme nejraději vzdušné zámky, které se týkají těch okolo pacienta. Je totiž velmi snadné přesvědčit pacienty, že zklamalo ne očekávání, ale právě to okolí. A aby to okolí dával za vinu.

-A A +A