DMD piknik 2018

Obrázek uživatele sos

Zveme vás na DMD piknik na Letnou!
Prosíme, zapište do prezenční piknikové listiny, zda dorazíte, či ne.

Kdy: V sobotu 2. 6. 2018
Místo: Letná
Místo srazu: Národní technické muzeum na Letné
Čas srazu u Technického muzea: 14:00. Po srazení se zvolna přesuneme procházkou parkem na nejvhodnější místo. Křídovými šipkami budeme značit cestu pro ty, kdo přijdou později.
Občerstvení a spol.: Co si přinesete, to si sníte a vypijete a na to se také posadíte. My zajistíme plastikové kelímky, zbytek je na vás :) V blízkosti místa srazu se nachází stánek se základním občerstvením a toalety.
Milý doprovod je vítán. Děti, které jejich rodiče zvládnou, jsou vítány. Rodiče a jiní zvědaví rodinní příslušníci jsou vítáni. Slušně vychovaní psi jsou vítáni.

Možné změny:
Jsou vyhrazeny. Sledujte prosím tento článek, kde se budou průběžně objevovat aktualizace a den před piknikem také kontaktní telefon. Jste-li zázračnou osobou, která může v případě nepřízně počasí nabídnout nebo doporučit zastřešený pražský prostor vhodný cca pro 70 lidí, kde se mohou konzumovat přinesené potraviny a nápoje, ozvěte se nám na sos.hp.ff@gmail.com, budeme vás uctívat :)

Kdo netrefíte k NTM, ozvěte se v komentářích, pokusíme se zajistit doprovod z nějaké blízké stanice metra (pravděpodobně Vltavská). Není-li vám něco jasné, ptejte se.

O cenách pro nepřítomné: Budeme se je samozřejmě snažit předat i později – dalšími místy předání budou Festival fantazie, Praha kdykoli během prázdnin a nejistě možná i nějaké podzimní setkání. Můžeme vám také vaši cenu poslat po někom, kdo se zúčastní pikniku a bydlí nedaleko od vás. Prosím, buďte v tomto ohledu aktivní – znáte-li někoho, kdo by vám cenu mohl doručit do vašich končin, rovnou se s ním domluvte. Jestliže žádný kontakt nemáte, zkuste se poptat v komentářích. V naprosto krajním případě využijeme i Českou poštu.

O cenách z předchozích ročníků: Máte-li nevyzvednutou cenu z některého z předchozích ročníků a chtěli byste si ji na pikniku vyzvednout, zapište to prosím s dostatečným předstihem do Prezenční piknikové listiny.
A pro ty z vás, kdo ztratili některou ze svých starých placek, máme nabídku, kterou nelze odmítnout: Pokud si řeknete, darujeme vám novou placku ze starých zásob. A to se vyplatí :o)

Prosíme, zapište do prezenční piknikové listiny, zda dorazíte, či ne. Poslouží nám k tomu, abychom věděli, kolik cen s sebou máme vzít, jaký prostor v případě extrémně nepříznivého počasí hledat a jak předat ceny těm, kteří nebudou přítomni. Svůj zápis můžete kdykoli změnit.

Komentáře

Obrázek uživatele Aries

Skvělé. Zapsáno do diáře, dostavím se jako obvykle s pánským doprovodem.
A když tedy padla ta nabídka, co se rozhodně neodmítá, tak mě postihla jakási placková katastrofa, protože zjišťuju, že mi chybí roky 2012, 2013 a 2017. Za doplnění bych byla neskonale vděčná!

Obrázek uživatele Aveva

Já bych si ty placky měla zkompletovat, abych věděla, které to jsou :o)

Obrázek uživatele Eillen

To by mi nepomohlo, protože ani nevím na které bych měla mít nárok...

Obrázek uživatele Eillen

Hustý! Díky moc!
Jak jsem se třikrát stěhovala, tak prostě už nevím, kde co mám. Plus mám pocit, že mamka prostě vzala kabelku i s plackama a letěla. (nejen DMD, bylo jich vícero)

Obrázek uživatele Eso Rimmerová

Jelikož je pro mě Praha docela z ruky na piknik bohužel nedorazím. :-(
Najde se nějaká dobrá duše z jižních Čech, která by mi vyzvedla placky? Profesore? *psí oči*

Obrázek uživatele Profesor

Profesor ještě neví, zda pojede. Ale dokáže zařídit přes prostředníky.

Obrázek uživatele Eso Rimmerová

I to by bylo skvělý. Moc děkuju. :-)

Obrázek uživatele Apatyka

Já se určitě nedostanu, ale přeju fain počasí.

Obrázek uživatele Terda

Píšu si do blbníku. Co si ennapíšu to nevím. Jen to budu muset nějak skoulet s našima. Oni totiž taky budou chtít někdy oslavit to, že jsem zase o rok starší. :D

Obrázek uživatele Aveva

Vezmi je na piknik, můžeme to oslavit tam ;o)

Obrázek uživatele Tora

Já se určitě nedostanu, neb na ten víkend jsem vyfasovala hlídání našeho mladýho, takže přijet nemohu. Nicméně vám všem přeju, ať si to užijete a hlavně ať vám vyjde počasí. Ohledně placek se snad s někým dokážu domluvit, zatím je čas.

Obrázek uživatele Aveva

Ty asi bydlíš moc daleko, abys mohla přijet i s mládětem? ;o)

Obrázek uživatele Aries

Naše mládě by jistě ocenilo společnost!

Obrázek uživatele Tora

problém je, že mládě sem připutuje složitější cestou z jihu Moravy a budou si ho tu přebírat rodičové, kteří ho pak v neděli povezou do Prahy. Prostě je to domluveno, nelze měnit. Mrzí mě to, říkala jsem, si, že je nejvyšší čas se na piknik vydat. Ty další dva víkendy by šly, tenhle prostě bohužel...

Tak holt beze mě, jak řečeno už jinde, tenhle den je mimo mé možnosti. Věčná škoda.

Obrázek uživatele Aveva

Škoda :o( holt každý rok to někomu nevyjde.

Obrázek uživatele wandrika

To je nám s Galahadom veľmi ľúto. Esclarte, budeš nám chýbať!

A vy mně taky, vzlyk vzlyk. No, kdybyste měli třeba cestu do Prahy někdy jindy... (Nebo do Vídně, ale tam to asi v dohledné době nehrozí.)

Obrázek uživatele wandrika

Zatiaľ sme sa v Prahe vyskytovali viac-menej len na piknikoch, ale ktovie, možno sa trafí príležitosť. Prípadne, keby si bola niekedy v Bratislave? (Ja viem, to je ohavné mesto, tam nikto len tak dobrovoľne nechodí :D Ale keby náhodou, môžeš sa ozvať. Ja som na gmaili ako wandrika.)

Obrázek uživatele Gwendolína

Dorazím s mládětem a budu doufat, že se Owsovi podaří přehodit si směnu, aby dorazil s námi.

Obrázek uživatele Queen24

Tak tenhle den už teď vím že určitě nedorazím :( Ale moc si to užijte a snad vyjde počasí!! :))

Obrázek uživatele Lejdynka

Hmmm, blbý, s mužem už máme program, a bohužel neodvolatelný :( Tak příště.

Obrázek uživatele Eillen

Tak jsem koukala do diáře. A ačkoliv mám ten víkend volný, tak tři týdny před a tři týdny po to máme narvané a já slíbila doma, že si uděláme odpočinkový víkend jen pro sebe.

Obrázek uživatele Bilkis

Jako obvykle nedorazím, pevné plány sice nemám, ale už je to taková blbá tradice. Pokusím se sehnat možnost předání placek nějakou rozumnou cestou (Eillen evidentně letos nevyjde...)

Obrázek uživatele Eillen

Bohužel, drahá. Ale třeba ti to zase vezme Profesor (vždyť i loni jsem to nebrala...). Kdyby bylo nejhůř, domluvím s mardom, že by to vzala i tobě

Obrázek uživatele Profesor

Jak už jsem psala výše, zatím nemohu slíbit, ale ráda bych jela.

Obrázek uživatele neviathiel

Pokud bude rokycanský sraz, pak vám placky můžu vyzvednout.

Obrázek uživatele Eillen

Na srpen bych jej ráda udělala. Nejhůř v září, dokud je ještě hezky

Obrázek uživatele winterpool

Hmmm, no, určitě možná jakoby tak úplně ten den nemůžu.

Obrázek uživatele Aries

Přijde tam vůbec někdo? :-(

Obrázek uživatele Terda

Já, přijdu. :)

Obrázek uživatele Aries

hurá :-)

Obrázek uživatele Aveva

Tak ono je to těžký, já bych strašně ráda vybrala termín, který vyhovuje všem, ale takovej bohužel neexistuje :o(

Obrázek uživatele mamut

Tak nakonec po pečlivé domácí poradě já a moje milé já manžel :D
A se mnou přijde zákon - ale kuš - DORT :D

Obrázek uživatele Rya

Jéééé! :-)

Obrázek uživatele neviathiel

Jdu kouknout na placky, ale je mi trochu hloupé říkat si o ty, které jsem si nevypsala :-P

Obrázek uživatele Aveva

No, tak my spoléháme, že si o ně požádají jenom ti, kdo si je skutečně vypsali a jenom je někde ztratili ;o)

Obrázek uživatele Arenga

Říkala jsem si, že letos by to snad už konečně mohli vyjít. Jenže týden předtím jsem objednaná na stomatochirurgii na vysekání dvou osmiček z dásně, takže vůbec netuším, jak budu po tom týdnů vypadat. Obávám se ale, že na cestu přes celou republiku s těmi dětmi to rozhodně nebude (i když děti by byly nadšené), po pravdě doufám, že v té době budu schopná už aspoň jakž takž fungovat, tak na mne myslete, já na vás budu taky myslet. Snad to konečně vyjde příště.

Obrázek uživatele Bilkis

Dvou? Jakože dvou v jeden den? Já teda nejsem zubař, ale zažila jsem to s jednou stoličkou a dvě najednou bych si dělat nenechala. Zvlášť pokud jsou obě třeba dole. Na jedné straně ještě možná, ale na obou stranách určitě ne.

Obrázek uživatele Aveva

Jednomu kolegovi řezali najednou všechny čtyři. Ale je fakt, že pak opravdu nebyl příliš funkční a stravoval se brčkem :o)

Obrázek uživatele Arenga

Dvou na jedné straně. Jelikož na termín jsem čekala dva měsíce, budu ráda, když to budu mít za sebou najednou. Švagrové taky dělali dvě najednou, obě dole a ty jsou prý horší než horní. No uvidíme. Každopádně si raději na čtrnáct dní potom nic neplanuju :-(

Obrázek uživatele Bilkis

Pokud dostaneš atb, dej si oddech ještě delší. Opravdu.
Osobně mi vysekávali jednu dole a vážně to nebylo moc dobrý. A nepřechlaď si žaludek, pokud ti doporučí zmrzlinu. A pomohl mi gel na bolest - mazat, mazat, mazat! (měla jsem hnusné modřiny). ;)

Obrázek uživatele Arenga

díky moc za rady
docela se toho děsím, ale holt to nějak budeme muset zvládnout

Obrázek uživatele Bilkis

Hlavně v klidu. :) A na kloktání je super řepík. :)

Obrázek uživatele ef77

A taky odvar z hřebíčku, snižuje bolest a stahuje dáseň.

Obrázek uživatele Aries

a jako bonus potom vypadáš jak Snape ;)

Obrázek uživatele Arenga

díky, jste všichni moc hodní :-)
jako mám je částečně vylezlé, nebudou mi je vysekávat z hloubi kostí, tak snad to nebude takový horor
ale děsím se toho teda už teď dost, během DMD jsem to úspěšně vytěsňovala - to jsou ty květnové návraty do reality...

Držím palce a neboj, ono to nemusí byť vždy horor - mne vyberali jednu osmičku pred pár rokmi, pretože rástla mierne naležato a tlačila do ďalšieho zubu (a keď už sa mi v tom hrabali, zistili, že pod tou vedľajšou sedmičkou mám pekne staré neobjavené zápalové ložisko a sedmička sama je tiež pomerne zrasovaná, tak ju vyrvali tiež), sľubovali po zákroku teploty, bolesti, otoky a celkovú nepoužiteľnosť, no a nič z toho sa nekonalo. Naopak, po tých bolestiach čo som mala predtým a prakticky nič na ne nezaberalo, to bola neskutočná úľava. ATB som brala asi týždeň, priebeh úplne v pohode. Od tej doby by som každý boľavý zub najradšej hneď trhala :DD

Obrázek uživatele Arenga

no tak snad to nějak půjde, sedmičku vedle osmičky nahoře mám taky už zkaženou, jak se na ni ta osmička tlačí, tak uvidíme, jestli půjde s sebou nebo ne (nedávno jsem měnila zubaře, tak se na to na všechno přišlo a začalo se to řešit)

Obrázek uživatele Faob

Myslíme na Tebe už teď, palce držíme, anděly na strop malujeme, určitě to vyjde!

Obrázek uživatele Arenga

Díky moc!

Obrázek uživatele Arenga

díky moc všem za podporu, zuby jsou už zdárně venku a pan doktor byl moc šikovný, takže to šlo i celkem rychle a prý hladce a bez komplikací. takže aktuálně chladím a počítám, kdy si budu moct vzít další prášek ;)

Obrázek uživatele mamut

Jen ať dál papulka nezlobí :)

Obrázek uživatele Hippopotamie

Letos výborné! Trefa do jediného víkendu, kdy jsme jistě v Praze - rádi s Tyfónkem dorazíme.

Obrázek uživatele Remi

Letos mám reálnou šanci se dostavit. Tak vznáším stejný dotaz jako minule: Bude na srazu nějaká náctiletá bytost, abych se tam necítila sama blbě? :)

Obrázek uživatele Aveva

Tak my jsme všichni obecně mladí alespoň duchem ;o)

Obrázek uživatele Remi

O tom asni v nejmenším nepochybuju. :) Jen, jak se z těch ikonek a avatarů najednou stanou cizí dospělí, nějak ztrácím odvahu.

Obrázek uživatele Aveva

Tak se vyzbroj otázkami a můžeš na pikniku začít zaznamemávat historii DMD - část "Vyprávění bájivých starců" ;o)

Obrázek uživatele Esti Vera

Já se hlásím mezi náctileté nejen duševně, ale i fyzicky! Minule mi to nevyšlo, letos už v tom termínu taky něco mám, ale zkusím to nějak poskládat tak, abych mohla dorazit. Takže když tak ještě dám vědět, ale měla bych tam být :)

Obrázek uživatele Saphira

Bude, každý rok tam nějaká taková bytost je :)

Obrázek uživatele Rya

Třeba já... :-DDD

Obrázek uživatele wandrika

Vyzerá to tak, že aj s Galahadom prídeme. Musíme ešte doriešiť pár detailov (ubytko, prípadne dovolenku), ale je to nádejné.

Obrázek uživatele Profesor

Já ještě nemohu říci - zkouškové atd, ale pokusím se jet. A přibrat případně placky všem jihočechům...

Obrázek uživatele mamut

Aj ta krajta :O
Přihlásila jsem nás s manželem do sklípku do Znojma... ha!
Slíbila jsem mu před sklípkem výlet, slíbila.
Ale teď nevím, nevím, jak udělám kolečko né kolečko, přímo KOLO Ostrava-Praha-Znojmo (a naštěstí až ráno Ostrava)... ufff.
pauza - chůze vedle do pokoje - otázka - odpověď - konec pauzy
Tak tedy - HURÁ - manžel říkal, že to zvládneme a na piknik i s dortem přijedeme :D

Obrázek uživatele Aveva

Dobře jsi se vdala :o)

Obrázek uživatele mamut

Viď :D

Obrázek uživatele strigga

Jé, trochu jsem doufala, že to bude tenhle termín, to si ještě nebudu připadat tak blbě, že se neučím nebo nedělám něco jinýho, co bych dělat měla, takže bych mohla dorazit. I když nevím, jestli si to za ty letošní tři drabblata zasloužím. :D

Mimochodem - 22. června kvečeru pojedu od Prahy směrem na sever, přes Mělník a Českou Lípu až nad Šluknov a není pro mě problém stavit se celkem kdekoli po cestě nebo i kousek od cesty, kdybyste někdo odtamtud chtěl přivézt placku. :)

Obrázek uživatele Gwendolína

Hurá, jen pojď, my se na tebe těšíme!

Obrázek uživatele Aveva

Zúčastnit se mohou i lidé, kteří nenapsali vůbec nic, takže se na tebe těšíme :o)

Třeba já:-)
Obrázek uživatele Rya

Stavte se u nás na chalupě, ani placku nemusíte mít :-)

Obrázek uživatele neviathiel

Dneska jsem se dozvěděla, že na služebku jedu už ten den ráno :-/ Moc mě to mrzí, chtěla jsem vás všechny vidět. Tak snad na FFku :)

Obrázek uživatele ef77

Tos mě teda nepotěšila. S kým budu sedět na dece?

Obrázek uživatele Aries

ehm třeba se mnou?

Obrázek uživatele ef77

;o)) Ok.

Obrázek uživatele neviathiel

:-)

Obrázek uživatele Cathia

Strašně ráda bych přijela, ale to datum bohužel nemůžu, 2.6. odlétám. Ale poprosím Mardom či Eillen, aby mi vzaly placku, pokud některá půjdou ;-). Užijte si piknik.

Obrázek uživatele Apatyka

Já se vracím na stromy.
Možná budu moct, ale uvidím tak 2, 3 dny předem (usilovný modlík) :)

Obrázek uživatele Remi

*doufajík* Jo, pojeď! :)

Obrázek uživatele Apatyka

Nejspíš pouze v případě silného deště. *taky doufajík, ale nevěřík*

Obrázek uživatele Saphira

Výborně, to tam zatím nic nemám, tak dorazím :)

Obrázek uživatele Erendis

Já jako již tradičně nepřijedu, protože se mi to jako již tradičně kryje se soustředěním ČLO.
Užijte si to!

Obrázek uživatele Faob

To je spíše smutné počtení... Za nás tedy někdo dorazí, minimálně tři čtvrtiny mých identit.

Obrázek uživatele Aveva

Faob - sám sobě davem :o)

Jinak ono je to takové tradiční, že má spousta lidí červnové víkendy plné, to se nedá nic dělat.

Ale už několik let slibujeme podzimní setkání, tak třeba se jednou dokopeme a na podzim budou mít čas i ti, kdo ho nemají v létě ;o)

Obrázek uživatele winterpool

Tak mně to nakonec zřejmě vyjde, akorát přijdu později, tedy držte mi místo na dece někde dál od pavouků padajících ze stromoví.

Obrázek uživatele Profesor

Já nedojedu. Moc věcí, málo času a hyperaktivní Profesor začíná pociťovat nedostatek sil. Užijte si to i za mne.

Není možná! Myslel jsem, že hyperaktivní jedinci pociťují nedostatek sil jen pokud nic nedělají...?

Obrázek uživatele Profesor

No, někdy taky proto, že toho mají moc a narazí na své meze...;-)

Obrázek uživatele Faob

Každopádně škoda!

Obrázek uživatele Carmen

Achjo, no, moc mě to mrzí, ale bohužel je to jediný červnový víkend, kdy přijet nemůžeme, takže se poprvé za své psaní DMD pikniku nezúčastním :(

Bohužel, budu v Itálii pátrat po stopách svého pradědečka - legionáře.
Což ovšem jistě také nebude zcela nezajímavé :-)

To bude velmi zajímavé!

Obrázek uživatele mamut

Už je v troubě :)
Už se chystá :)
Dortíček vypečený na piknik plánovaný :D

Tak já ještě v tuhle chvíli nemůžu na 100% říct, ale spíš to vypadá, že ne :-(
Pojede-li někdo z Plzně, prosím o vyzvednutí mé odměny... Eventuálně bych asi byla schopná vyzvednout si odměnu i u Profesora, pokud by k ní doputovala.

Vypadá to, že já bych zítra na piknik dorazit měla, nejspíš aspoň na skok, předání Eillen do Plzně by bylo asi v rámci červencového srazu Aldormy a pak dál už to bude na vás.

Obrázek uživatele wandrika

Nejako nám v predpovepdi počasia pribúda dažďa...

Obrázek uživatele strigga

Kamarádi, mrzí mě to, ale nakonec se neukážeme :( tak trochu jsem se mýlila a MÁM dost stres z toho, co všechno nestíhám. Užijte si to i za nás a ať vám neprší - a za rok tam budu!

Obrázek uživatele Keneu

*kník*

Obrázek uživatele Terda

hrozně jsem se těšila, ještě včera jsem plánovala, co upeču, ale bohužel... Bacil mě nějaký zákřný bacil, kterého bych ráda přes víkend ráda udolala. :( Pro placku si pošlu buďto drahou polovičku nebo kdyby třeba někdo z čajovny byl tak hodný? Zu? Tess? Moc mě to mrzí. Doufám, že si to užijete a že moc nezmoknete (ačkoliv déšť je potřeba).
EDIT: Tak to vypadá, že dryák zabírá a bacil je na ústupu. Pokud to tak vydrží během dne, mohla bych dorazit. :) Je tam možná, ale doufám, že jenom malé.

Obrázek uživatele Faob

Tak dávám v plen ještě jeden půvabný citát, na který jsem narazil:
"Po celý měsíc duben neminul skoro den, aby někdo nepřednášel své verše. Těší mě, že vzkvétá literatura, že se ukazují a předvádějí nadaní lidé."
Plinius mladší, 1. století po Kr., Dopisy

Obrázek uživatele Keneu

Tak to má DMD opravdu slušnou tradici :)

Já nějak nestihla nic napéct, ani navařit. Zato ale můžu vzít dost alkoholu!:) potřebuju se zbavit nějaké sektu, tak snad na to někdo bude mít chuť;)
Obrázek uživatele Gwendolína

Děkujeme za skvělý piknik a těšíme se na případné fotky!

Obrázek uživatele Chrudoš Brkoslav Štýřický

Připojuji se k poděkování za skvělý piknik a zde dávám k nahlédnutí pár fotek:
https://xenofonypsilanti.rajce.idnes.cz/DMD_piknik_2018/

Obrázek uživatele Aries

Pěkný fotky, díky!

Obrázek uživatele Apatyka

Moc pěkné foto!
A hlavně je to dobrý, objevuju se jenom kloboukem :)

Obrázek uživatele Chrudoš Brkoslav Štýřický

Děkuji za pochvalu, jsem rád, že se líbilo.

-A A +A