Duben měsíc drabble 2017 - pravidla

Obrázek uživatele sos

Vyhlašujeme osmý ročník drabblovací challenge Duben Měsíc Drabble! Pročtěte si Pravidla i FAQ, budou se hodit.

Duben Měsíc Drabble (dále DMD) je multifandomová challenge pořádaná Společností pro osvětu spisovatelů (dále SOS) a Týmem Bleskobrku. Jejím cílem je vybičovat tvůrčí aktivitu účastníků a donutit je napsat tolik fanfiction drabble, kolik se do měsíce dubna vejde. Pravidla jsou následující:

1. Základní pravidla DMD

Od 31. března do 29. dubna
bude na těchto stránkách Týmem Bleskobrku každý den zveřejňováno jedno téma, na které může každý účastník napsat jedno drabble z libovolného fandomu. Drabblem se míní povídka o sto slovech, ne více, ne méně. Na každé zveřejněné téma je nutno napsat drabble originální, jedno drabble není možné recyklovat ve více tématech. Téma musí být v drabble jasně rozpoznatelné!
(Podrobnosti o vkládání drabble, zadávání fandomu, bodování drabble atd. naleznete v FAQ)

1.1 Do challenge lze vstoupit kdykoli během jejího trvání. U drabble je povinné uvést fandom. Varování/poznámku užijte, bude-li to nutné, v některých případech je varování povinné (viz FAQ 16). Zde najdete příkladové téma s příkladovými drabble.

1.2 Téma dne bude vždy zveřejněno v druhé půli dne předcházejícího, nejpozději pak o půlnoci. Od okamžiku zveřejnění tématu je povoleno uveřejňovat v rámci tématu drabble. Drabble musí být vždy vloženo celé a kompletní. Téma bude vždy uzavřeno v 23:59 dne, pro který bylo vyhlášeno. Po uzavření tématu již nelze publikovat další drabble, lze ale bez omezení komentovat již zveřejněná drabble.
Příklad: Téma na 7. dubna bude zveřejněno již 6. dubna odpoledne či večer a od té chvíle je možné drabble zveřejňovat. Téma bude uzavřeno 7. dubna v 23:59, všechna drabble zveřejněna poté jsou neplatná. V určitou dobu dne bude tedy někdy možné psát zároveň drabble na dvě témata - na téma 6. 4. i 7. 4.

1.3 Bonusové dny: Všechny neděle v měsíci dubnu (2. 4., 9. 4., 16. 4., 23. 4., 30.4.) jsou bonusové dny, kdy bude možné napsat dvě drabble - jedno na oficiální nedělní téma a druhé na jedno z témat, na které účastník v předcházejícím týdnu drabble napsat nestihl (jestliže v daném týdnu napsal všechna drabble, píše jen nedělní téma). Tým Bleskobrku může také vyhlásit bonusový den mimo neděli s vlastními pravidly.

1.4 Vámi stvořená drabble je možné okamžitě po publikování na této stránce publikovat i kdekoli jinde, po dobu trvání DMD vás však prosíme, abyste při takovém zveřejnění uváděli odkaz na DMD. Takovou možnost propagace si přece nenecháme ujít ;)

2. DMD odměny
Hlavní odměnou bude každému účastníku radost z vlastní kreativity i kreativity druhých a možná i pár nadšených komentářů a kachniček. Zároveň jsou ale připraveny i odměny motivační, které by měly účastníky povzbudit k co největší tvořivosti.

2.1 Každý účastník, který během dubna napíše 7 a více drabble, obdrží právo užívat pamětní ikonku DMD 2017.
2.2 Každý účastník, který napíše 14 a více drabble, obdrží pamětní placku DMD 2017.
2.3 Účastník, který napíše během měsíce dubna 30 a více drabble, obdrží pamětný dar DMD 2017, který prozatím zůstává tajemstvím. (V případě pamětného daru platí pravidlo jeden dar na jednu fyzickou osobu, nikoli na jedno alter ego; literárně rozdvojené osobnosti se musí hezky dohodnout mezi sebou ;)
Upozornění právního oddělení obzvášť drobným písmem: Pamětné dary nejsou právně vymahatelné. Viz FAQ 28.

3. Přípravná fáze DMD
Od 6. března do 19. března
může kdokoli na mail drabble.sos@gmail.com zaslat náměty na drabble, které budou inspirující a multifandomové – to znamená dostatečně obecné, aby se na ně dalo napsat drabble z (téměř) jakéhokoli fandomu. Tedy: „Mor“ je správně, „Mor na Enterprise“ je špatně. „Růžové lízátko“ je správně, „Růžové lízátko profesora Snapea“ je špatně atd. Počet návrhů není omezen, dejte ale prosím přednost kvalitě před kvantitou.
Na konci měsíce března vybere Tým Bleskobrku ze zaslaných témat 30 nejvhodnějších, případně přidá ještě nějaká svá vlastní.

Pro další informace si prosím přečtěte FAQ, nenajdete-li tam odpověď na své otázky, ptejte se v komentářích pod FAQ nebo v diskuzním vlákně, které je dotazům určeno. Máte-li nějaké připomínky či konstruktivní návrhy k pravidlům, neváhejte nám je zde v komentářích sdělit. Všechny vezmeme v úvahu. Jestliže nám chcete DMD pomoci propagovat, vyzvedněte si banner.

Závěrečná prosba:
Při tak velké akci, jakou je DMD, je velmi pravděpodobné, že se zde setkáte i s drabbly či účastníky, kteří nebudou vaší krevní skupinou. Prosíme vás o zvýšenou míru tolerance, bez níž bychom to prostě dělat nemohli. Chápejte prosím stránky DMD jako místo, kde panuje Vodní příměří z Knihy džunglí, a kde je tedy nepřípustné další účastníky napadat prostřednictvím komentářů nebo prostřednictvím drabblat, ať už jsou vaše vztahy mimo DMD jakékoli. Porušování Vodního příměří nebude tolerováno; bude trestáno zablokováním autorského účtu na 24 hodin a v obzvlášť závažných případech může být přistoupeno i k úplnému vyloučení z DMD. Jako zvlášť závažné jsou hodnoceny útoky proti Týmu Bleskobrku (KaTužce a Nifredil), které v rámci DMD působí jako rozhodčí (více v FAQ 26). Míru porušení Vodního příměří posuzují sosačky s maximální snahou o spravedlnost a při zvážení všech okolností. Máte-li podezření, že někde nastal problém, neváhejte nám napsat sos.hp.ff@gmail.com.

Závěrečné poděkování:
Originálními autorkami challenge jsou Aveva a Metamorfóza. Jejich zásluhy nebudou zapomenuty. Tým Bleskobrku - Katužka a Nifredil - byl k DMD původně přizván zejména proto, že většina aktivních sosaček se chtěla DMD zúčastnit za stejných podmínek jako ostatní a nechtěla tedy kupříkladu znát dopředu složení témat. Po sedmi letech úchvatných zkušeností s jejich nasazením, flexibilitou, kreativitou a téměř nebeskou trpělivostí pak voláme: Už nechceme nikoho jiného! Nifredil i KaTužce jsme za jejich pomoc velmi vděční a všechny účastníky vybízíme, aby se k nim chovali s láskou a úctou.

Komentáře

Obrázek uživatele mamut

A je to tady :)
Už jsem Vás vyhlížela a na drabblata všech účastných se natěšila ;)

Obrázek uživatele Aries

jupí!

Obrázek uživatele Lee

Jo, jo, jo, jo!!! Jdu propagovat jako divá!!!

Obrázek uživatele Wendyses

Letos sice s maturitou, ale už se šíleně těším. A ačkoli mi vypadla partnerka z minulých let, jiná se už tak trochu dala přesvědčit, muhaha.

Obrázek uživatele Lee

Držím palce, taky jsem se toho loni hrozně bála, ale nakonec myslím, že DMD před maturitou působí jako zdravý antistres. :)

Obrázek uživatele Eillen

Už se to blíží! Jupí!
Sice jsem chtěla letos zaexperimentovat a psát za dvě identity, ale nakonec to radši nebudu hrotit.

Budu já mít ještě tenhle duben co říct, resp. napsat?

Obrázek uživatele Eillen

Slovy klasika:

- After all this time?
- Always!

Well.. perhaps...

Obrázek uživatele Bilkis

Juch! :) Těším se jako obvykle nesmírně! :)

Obrázek uživatele strigga

Těším se ohromně. :) Netuším, jestli se mi poštěstí něco napsat ani případně co, ale číst budu určitě jak o závod! ;)

Obrázek uživatele Eillen

Varování pro účastníky!
Drahá polovička se hodlá zapojit do DMD. Ne. Nebude psát. Hodlá vymýšlet témata.
Po prvních třech návrzích musím konstatovat, že je blázen. Jestli to projde, tak ho budete chtít zabít.

Překoná to punkovou nutrii, stověžatého tatíčka, olověné kruhy, stopy korýšů, etymologii slova džin, námořníky pláčící rum, zadek v mlze, tepláky, legíny i klátící se zmije?

Obrázek uživatele Eillen

Minimálně se to zařadí na stejnou úroveň. A jeden návrh by to přeskočil o několik úrovní...

Obrázek uživatele strigga

Jen houšť! Na šílená témata se stejně těším nejvíc! :D

Obrázek uživatele Eillen

Jako, jsem pro každou blbost, ale tohle fakt nechtějte. Ale co, já vás varovala...

Obrázek uživatele strigga

Tak pořád tu fungují Nif a KaTužka, který zase něco jakkoli "problémovýho" nepustí :) i když od doby, co pustily moji punkovou nutrii, radši mlčím.. :D

Obrázek uživatele Eillen

Když ono je to fakt dokonale šílené, že by se to i KaT a Nif mohlo líbit.
Uvidíme. Jestli to projde, tak slibuji, že se k tomu přihlásím...

A to mě někdy v loňském DMD už opouštěly paranoidní představy jedinců, kteří zadávají bláznivá témata s ďábelským smíchem, jak nám zavaří...

Obrázek uživatele Quartermaster

Dávejte!!! :D

Obrázek uživatele Bilkis

Chtěla jsem říct, že vím, kde bydlíte. Ale pak jsem si uvědomila, že teď vlastně nevím přesně, kde bydlíte. Takže ani nemůžu hrozit. :D

Obrázek uživatele Eillen

Hihi.
No, ale ví to tu minimálně mardom a už i neviathiel... tak pak stačí jít stejným směrem, až mě půjdou zabít. :-D

Obrázek uživatele Blanca

Já i Owlicious hlásíme, že jsme natěšené a připravené psát a snad tentokrát i pořádně číst a komentit a kachnit jako divé.
Tentokrát to budeme mít drsné, protože nás drahá polovička odtáhl za oceán, takže půlnoc máme už ve tři odpoledne... ale challenge je challenge.
Owlicious bude opět psát Bibli... a já mám nový originální fandom, který bude psán v angličtině.

Obrázek uživatele Zuzka

Musim říct, že ten časovej posun je šílenej. Já mít půlnoc ve tři odpoledne, tak mě trefí.

Obrázek uživatele Blanca

Proto budu úpěnlivě úpět o to, aby nová témata chodila brzy, abych měla co nejvíc času to napsat ve svůj večer a nemusela pak šílet přes den, kdy mi většinou pohříchu chybí inspirace a klid.

Obrázek uživatele Lee

Juchů, moc se těším na tvé biblické stoslůvky. :)

Obrázek uživatele Kumiko

Juchů, juchů! Je to tady!

Obrázek uživatele Peggy Tail

Zdravím. Mám absťák už od Vánoc. A vrátí se nám kachničky? :( Mě zmizely u většiny drablat.

Obrázek uživatele kopapaka

Už zase :)

Obrázek uživatele Saphira

Už se těšíme!

Představte si, že včera večer jsem sem měla zákaz vstupu! To se mi asi ještě nestalo, když tak stránka hlásí ERROR a podobně, ale tentokrát vyloženě, že nemám dovoleno sem chodit. Tak jsem si teď ráno docela oddechla, že nejsem na seznamu vyvrhelů...

Obrázek uživatele Aveva

Error měli včera všichni, máme nějaké technické problémy a hlavní administrátorka je řešila. Tak doufáme, že se jí to nakonec povedlo :o)

Error, to nic není. Ale zákaz vstupu mě přece jen trochu polekal.

Obrázek uživatele Dia

Weeheee!!!
Vzrůšorůšo! To bude zasejc jízda!

Obrázek uživatele Quartermaster

Ten rok hrozně rychle utekl :)

Obrázek uživatele Regi

Šílené šuple (domovské stránky Regi a KattyV) malinkou pohodovou akcí "4D" celý rok zlehka masírovalo drabblové svalstvo, aby nezakrnělo :-). Takže za sebe a za Hagrida můžu říct, že jsme připraveni a těšíme se.

Obrázek uživatele Tora

Kočky, pozor! Kočky, vstávat! Bude duben! Chrápaly jste celou zimu, tak začněte, ale urychleně, přemýšlet, jestli se zúčastníte!

Obrázek uživatele Aries

kočky už určitě v pelechu tajně psaly ;)

Obrázek uživatele Eillen

Tak to vypadá, že Bídák letos asi svůj lokál neotevře...

Pročpak ne? Snad mu nespadl?

Obrázek uživatele Eillen

Nespadl, to zase ne. Jen jsem si vymyslela ten příběh na pokračování a bojím se, že nezbude na Bídáka inspirace. Ale třeba se strachuji zbytečně a po přečtení témat bude nápad na obojí...

Tak snad aspoň tu a tam. Bylo by škoda, kdyby se vůbec neobjevil.

Obrázek uživatele Eillen

Budu se snažit.
Je mi jasné, že se musí objevit témata, která jsou přímo stvořená pro něj a tu jeho bandu :-) Ono možná prospěje, když se tu nebude ukazovat denně...

On se tu dokonce objevil osobně!

Obrázek uživatele Eillen

Prý když o něm nehodlám psát já, tak to vezme do vlastních rukou. Ať si to zkusí, rozumbrada jeden.

EDIT: On nejen že píše, on i zve ostatní do své knajpy! A to rovnou Pracovníka s celou jeho bandou. Jestli bude někdo mít odvahu to sepsat, tak má u mě metál!

Myslím, že tam oni zapadnou.

Obrázek uživatele Eillen

Vo tom žádná. Byla by to doceka i zábava. Ale na to je sto slov málo...

Bude dvakrát sto slov. Nebo třikrát.

Obrázek uživatele strigga

U mě taky :D

Obrázek uživatele Eillen

Myslíš, že do toho někoho uvrtáme? Nebo to zbude na nás? (tedy na Pracovníkovi a Bídákovi...)

Obrázek uživatele strigga

Nemám tušení. Když padne nějaké vhodné téma, uvidíme, kdo se na to vrhne nejdřív :D

Obrázek uživatele Eillen

Dobrá. Píši si do deníčku. Hlídat Bídákovi, jestli Pracovník vyrazil se svěřenci na návštěvu (a to do každého dubnového dne) :-D

-A A +A