Dopisy Ježíškovi - 2016

Obrázek uživatele sos

Zde můžete v komentářích vyslovit své přání a požádat Ježíška o vysněnou povídku. Než Ježíškovi napíšete, musíte se přihlásit (případně registrovat) a přečíst si Pravidla.
Přihlašovací fáze skončí 23. 10. 2016 ve 24:00, proto s dopisem zbytečně neotálejte!

Komentáře

Obrázek uživatele Blanca

Milý Ježíšku,

hlásím, že jsem letos byla převelice pilná a šikovná a prokázala jsem na sebe velmi nezvyklé množství trpělivosti a odhodlání tím, že jsem nezavraždila ani jednoho z těch mladistvých, které jsem učila. Na základě výše uvedeného tedy soudím, že bych si mohla zasloužit, aby mi pod stromeček byla naježena povídečka.

Tentokrát prosím o povídku na téma "Pod erbem lvice", pokud možno s příchutí nějakého svátku (nemusejí to být nutně Vánoce, vlastně by rozhodně byl preferován kterýkoli svátek židovský).

Ráda čtu věci, které zanechají dobrý pocit (tzn. žádnou velkou deprézu a trápení postav). Také mám občas až moc živou představivost, a proto případné intimní scény mezi postavami a (zejména) jakékoli projevy násilí bude lepší pouze naznačit, než graficky detailně líčit.

Z preferovaných fandomů uvádím Period Dramas, Sherlocka (BBC nebo Doylovského), Hornblowera, Sharpa, Tolkienverse, Poldarka, Spooks a Dr. Who (ano, jsem tak trochu Britofil, pokud to není zjevné). Snesu i Outlandera, pokud se ti podaří hrdince vložit do hlavy mozek a zvládnout skotské reálie lépe, než seriálové zpracování ;). Nicméně radost mi udělá i generická nebo originální alt-history, čistá historie nebo fantasy (dokonce i urban fantasy).

Děkuji za tvou snahu a slibuji, že také někomu pod stromeček (nebo pod chanukový svícen) pěkně naježím.

Tvoje Blanca

Obrázek uživatele Terda

sice jsem toho za uplynulý rok nezvládla tolik, kolik jsem měla nebo kolik bych si přála, ale snažila jsem se zlobit a prokrastinovat co nejméně. Doufám tedy, že přimhouříš očičko (nebo libovolný jiný počet očiček), a že by se pro mě našel nějaký ten dáreček v psané podobě.

Přestože věřím, že jistě alespoň tušíš, co by se mi líbilo, připojuji pár vodítek, kdybys přeci jen trochu tápal. Jak určitě víš z mých dopisů z minulých let preferuji dobrodružně laděné příběhy. Ráda se o hrdiny přiměřeně bojím, ale nemusíš to přehánět.
Pokud by Tvůj příběh voněl rašelinou, deštěm a vřesem zlobit se nebudu. Naopak mě to velice potěší. Kdyby nesměle zavanula i vůně soli a vyplavených chaluh budu se přímo tetelit blahem. Mám slabost pro různé nenápadné detaily, které nemusí být důležité pro děj, ale dokreslují atmosféru místa či doby.

Co se fandomů týče hodně by mě potěšil příběh zasazený do světa Lesa Mytág. Pokud je ti však tento svět neznámý můžeš sáhnout i do historie. Neurazí mě ani návštěva Středozemě, Stínadel nebo dalekých krajů po boku hrdinů z knih Julesa Vernea. V tomto případě by se mi líbilo, kdyby se příběh netočil kolem notoricky známých hlavních hrdinů, ale dal prostor některé z opomíjených vedlejších postav či z cela anonymní postavě "z davu".

A nakonec se zdá, že neodolám. Kdybys mi, Ježíšku, chtěl udělat obzvláště obzvláštní radost (a usoudil bys, že si to zasloužím a že to pro Tebe není příliš svazující), potěšil by mě střípek z bitvy u Santa Cruz de Tenerife z roku 1797 buď z pohledu řadového námořníka nebo Josiaha Nesbita. Ano, jsem si plně vědoma toho, že to byl masakr... ale... Vždyť mě určitě znáš, Ježíšku. V každém případě pochopím, když toto přání raději přehlídneš.

Naopak se, Ježíšku, prosím vyhni explicitním popisům různého mučení ať už fyzického nebo psychického, šikany, týrání... (přiměřená míra násilí patřící k dobrodružnému příběhu či koloritu doby mi nevadí) a manželských i mimomanželských aktivit. Nerada se dívám postavám do ložnice a obecně upřednostňuji přátelství před vztahy romantickými. Také nevyhledávám všelijaké pošetilé mávání hůlkou. Z fandomů se příliš neorientuji v nejrůznějších seriálech a sitkomy mě úplně míjí. Též primárně nevyhledávám sci-fi.

A to je asi všechno. Snad Ti alespoň některé z mých přání padne do noty. Na oplátku se sama pokusím být alespoň ucházejícícm Ježíškem.

Krásný podzim přeje
Terda

Obrázek uživatele neviathiel

Milý Ježíšku,

hlásím, že letos jsem se polepšila, ukázala jsem se na FFku, nezazdila DMD, okna jsem umyla (z jedné strany), zato jsem hned několikrát důkladně vytřela lodžii kartáčem. Svatosvatě slibuji, že do Vánoc umyji okna i z druhé strany, ještě několikrát důkladně vykartáčuji lodžii a příště nezapomenu při malování přikrýt podlahu. K Vánocům bych chtěla povídku a svatosvatě slibuji, že se sama pokusím být dobrým Ježíškem.

Kdyby se v povídce mihla kočka, stará kniha v kožené vazbě, svíčka, hřebíček nebo sněhová závěj, budu mít radost, ale netrvám na tom. Pokud mě neznáš, mám ráda urban/country/atd. fantasy, detektivky, pohádky, historická dramata (či period dramas), vědu všeho druhu, historii vědy i techniky, klasickou mytologii a klasické starosvětské horory, humor, Hellboye, komiks Saga, Penny Dreadful, Johna Constantina, Budeč, Lukjaněnkovy hlídky, seriál Expanse (hlavně Millera a Lopeze:), Jeho temné esence (film moc nemusím) a krimi seriály jako Most a Broadchurch. Nenech se však svazovat fandomem, budu velmi ráda za zajímavá doporučení. :)

Osmnáct mně už bylo, ale nevyhledávám explicitní sexuální nebo násilné scény. Baví mě spíš příběhy vedlejších postav, bílá místa a prequely/sequely než párování postav (jakýchkoli).

Krásný podzim přeje
neviathiel

Obrázek uživatele mamut

Milý Ježíšku
Celý rok jsem byla "jako obvykle" - pracovitá i lenošná, hodná i naštvaná, snaživá i nemehlózní. Ale protože jsem to zvládla, chtěla bych poprosit o nějaké pěkné povídání.
Povídání o malých radostech a krásných snech, zkrátka o obyčejném žití :)
A, milý Ježíšku, Tobě přeji, aby se tady našlo spoustu příjemných povídání k cukroví pojídání ;)
mamut

Obrázek uživatele Ebženka

nebudu říkat, jak moc jsem zlobila a tak - vždyť víš. A to, jak a kdy jsem se snažila být hodná, to taky víš.
Takže jestli mi nadělíš, přála bych si letos:
a) něco jako Cimrman a magie.
b) těžce sci-fi povídku o vaření nebo pečení,
c) Pozitivní, bláznivé a konejšivé vtipné pojednání na téma "Hodnoty a principy je nutno dodržovat a udržovat". K inspiraci viz pohádka Kdyby byly ryby, komu se zdála vtipná, je vhodným kandidátem na téma.

Mé oblíbené fsndomy se nemění - Budeč, Period dramas, Pratchett, HP, LOTR, Doctor, pohádky, ale netrvám na nich a ráda se nechám inspirovat. Mládeži prosím přístupno, ale stejně by mohlo být přístupno: minoritám, odlišným vyznáním, odlišným pohlavím a identitám, duševně rozháraným, heretikům a mimoňům (jů!). Beru prostě vše, když to má svůj smysl.

Za dáreček jako vždy poctivě a obratem dodám svůj dáreček.

Díky! Ebženka

Obrázek uživatele Kleio

zdržím se zbytečných keců na úvod a přejdu k věci. Chci melodický příběh i dívce se zlomeným srdcem a chlapci se smutnou duší a ráda bych se dozvěděla, jaký spolu budou mít šťastný konec. Na fandomu nezáleží, může to být skoro cokoliv, i když bych byla ráda, aby to nebylo padesát odstínů kterékoliv barvy.
Díky.

Obrázek uživatele gleti

Jestli nechceš, abych se přidala na temnou stranu, uplatíš mě DÁRKEM. Nejraději SLASH. Jakožto staromilec dávám přednost SNARRY, DRARRY či SNUPINU.

Protože, je však možné, že jsi už tyto dárky vyčerpal, přece jen zlaté časy má HP fandom za sebou, může to být i LOTR, Hobbit, či Nightrunners.

Jezule, pokud z nějakého nepravděpodobného důvodu zjistíš, že letos není ŽÁDNÝ slash na skladě, vemu zavděk i něčím roztomilým, například ze života Sovátka, či ze Záchranné stanice ....?

Inu, čiň se, potěš mě, jinak ....

Gleti

Obrázek uživatele Iantouch

Milý Ježíšku,
letos jsem nikoho nezabil (kromě několika desítek skřetů, což je v pořádku) a nic nezapálil, takže jsem byl venkoncem vzato hodný.
Moc rád bych si přečetl povídku, jejímž námětem bude historie jednoho portrétu.

Pokud to bude slash, budu rád, pokud středozemský, budu ještě radši. Když se to bude točit kolem Fëanorových synů (a synovců), vykviknu blahem.

Takže předem dík,
Iantouch

Obrázek uživatele Zuzka

Však tys to viděl... Lenošivá, stresovaná, hodná i zlobivá, mlsná i hladová, to všechno jsem letos byla a ještě i budu.
Jestli si to pořád ještě zasloužím, ráda bych ti nabídla několikero námětů na povídku pod stromeček. Pro všechny z nich platí, že pokud jimi projdou hebké kočičí pacičky, nebo pročenichá přátelský psí čumák, budu mít ještě větší radost.
Ježíšku, pokud ti to půjde, napiš mi dle svého výběru z následujících:
- něco roztomile puntičkářského o slečně Lemonové, sekretářce to detektiva Hercula Poirota
- něco o povzneseně praktické Charlotte Lucasové-Collinsové z Pýchy a předsudku
- něco krásného o Anně Elliotové a kapitánu Wentworthovi rovněž z díla Miss Austen
- něco zákeřně škodolibého o austenovských postavách protivných
- něco hřejivě milého a spravedlivého biblického (lépe starozákonního)
- něco zajímavě a překvapivě historického či toulavě pražského
- něco statečného a přátelského o Sesterstvu Tibby, Bridget, Carmen a Leny
- něco silného a pošmourného ze světa Hellboye
- něco poetického a barevného z Disneyovek (Tangled, Hunchback, Tarzan, Pocahontas, Beauty and the Beast)
- něco akčního o Charlieho andílcích
- nebo něco třpytivého ze Stardustu.
Navymýšlela jsem si hodně, snad ti, Ježíšku, něco z toho sedne. Asi už víš, že mám raději milé a dobře zakončené příběhy, ve kterých nemusí chybět napětí ani zlouni, ale znáš to. Dobro (nebo "dobro") by mělo zvítězit. Milostným příběhům se meze nekladou, explicitní scény nejsou nutné, ale náznaky jsou fajn. Dobře umístěný slash mi naprosto neva. Intenzivní přátelství je taky bájo věc. Škodolibá legrace vítána. Vážné zamyšlení rovněž.
Takže ti dávám, Ježíšku, poměrně volnou ruku ke psaní a přeju ti, ať ti pero po papíře dobře klouže a ať tvá klávesnice nikdy nevynechá ani písmenko.
Měj se krásně a těším se na Vánoce :)
Zuzka
p.s.: nepřeháněj to s délkou, i povídečka na jednu stránku stačí :) (pokud si to postavy nechají líbit)
p.p.s.: jsem si v noci uvědomila... M*A*S*H je taky moc fajn :)

Obrázek uživatele Profesor

po roce Ti opět píši. Ráda bych tvrdila, že jsem byla hodná, ale jak to je, víš nejlíp Ty sám. Každopádně jsem se snažila. Myslím, že jsem byla i úspěšná. Podařilo se mi o chloupek přiblížit se své přezdívce, začít znovu budovat jedno malé společenství a dokonce pracovat s mládeží.

Ráda bych Tě požádala o povídku. Nemusí být dlouhá, dvě tři stránky postačí. Na oplátku slibuji, že se pokusím být někomu dalšímu co nejlepším Ježíškem (a že si najdu betu, aby se to dalo číst).
Protože vím, že toho v tomto čase budeš mít velmi mnoho, tak Ti nabídnu několik fandomů, které by mi udělaly radost.
1. M*A*S*H* - prosím, ne slash, jen něco charakteristicky (pro onen seriál) vtipného a možná trochu něžného
2. Sandman - preferuji Sandmana a Smrt
3. Vinnetou
4. Foglarovky
5. Něco, kde bude příroda, putování po horách a flashbacky do léta (jak si s tím poradíš, to nechám na Tobě).
6. Cokoli jemného, realistického s postavou kněze - žádnou romantiku, nadsázku nebo shazování jeho důstojnosti. Pokud se rozhodneš ho psát, tak, prosím, s úctou.

Jsem starší 18ti let, přesto Tě prosím o vynechání explicitních sexuálních scén, zbytečného násilí a jiných nechutností. Také si nepotrpím na romantiku.

Děkuji Ti.

S úctou Tvá Profesor

Obrázek uživatele Owes

myslím, že letos už si dárek opravdu zasloužím. Nemusíš rozjíždět nic velkolepého, postačí krátká jednorázovka, která by mě zahřála jako hrnek teplého kakaa nebo jako panák slivovice.

Rád bych si přečetl povídku ze světa Harryho Pottera, a to konkrétně třeba něco z tohoto seznamu:
a) příběh o tom, jak mohl Brumbál přijít ke své úchvatné jizvě na koleni
b) příběh o Minervě McGonagallové - kapitánce nebelvírského famfrpálového družstva
c) příběh, v němž by byly obsaženy překvapivé střípky ze života tří nejdůležitějších mateřských postav - Lily Potterové, Narcissy Malfoyové a Molly Weasleyové
d) příběh, kde hlavní roli hraje Nebelvírův meč v rukách Severuse Snapea

Kdyby můj dopis náhodou připadl Ježíškovi, který HP nemá rád nebo ho nezná, tak sice budu mít druhý rok po sobě smůlu a má očička budou smutná owsí očička, ale zde je náhradní varianta: povídka na jakékoli téma ze Starého Zákona nebo historie medicíny.

Předem děkuji a slibuji, že tentokrát mnou obdarovaný jedinec nebude muset čekat do příštího podzimu. :D

Tvůj Owes

Obrázek uživatele Remi

na zemi se hromadí barevné listí a to znamená, že už brzy přiletíš s pytlem plným povídek (nebo uhlí). Myslím, že jsem byla celkem hodná, ale kdo ví... Známky však byly dobré, pokojíček (celkem) uklizený, sestřička taky přežila. Takže si nějaký ten malý dáreček si zasloužím, ne? Jako každý rok (ovšem poprvé u sosáků) Tě tedy poprosím o pár řádek...

Velmi by mě potěšila povídka ze světa Harryho Pottera a nejlépe z doby Pobertů. Kdybys vyhověl právě tomuto přání, líbil by se mi příběh

a) O sněhové bitvě mezi Nebelvírem a Zmijozelem (bylo by skvělé, kdybys v roli vypravěče obsadil Rema)
b) Ve kterém dominuje stříbrný přívěšek, jizva na tváři, (Pobertův plánek,) a silné přátelství.
c) Nějaký jiný pořádně ztřeštěný Pobertovský příběh :D
d) Jakýkoliv příběh, který pojmenuješ „Vlkodlak a hrnek kakaa“
e) A jestli tě doba Pobertů příliš nenadchla, potěší mě nějaký velmi brutálně parodický příběh o Vánocích Pána všeho zla nebo povídka o prvním setkání (svatbě, Vánocích, úplně jiné chvíli…) Remuse a Tonksové

Pokud opravdu, ale opravdu nechceš psát o HP, vyber si prosím něco z následujících možností a pokud možno, napiš povídku, u které mi budou téct slzy. Ať už smíchu nebo dojetí:

a) Cokoliv z prostředí Záchranné stanice záporných postav (Tady poprosím o pořádnou flašku vodky pro pracovníka)
b) Vánoční příběh o hraničářích (kdyby se Halt choval ještě nabručeněji než obvykle, za pronesení patřičného množství sarkastických poznámek, bylo by to úžasné)
c) Jakékoliv ‚skandální‘ zjištění o Rychlích šípech
d) Příběh o vánocích Artemise Fowla a Butlera (patřičně sarkastický Artemis vždy potěší) – a kdyby se zde jako překvapení –ať už pro mě nebo pro Artemise- objevila Minerva, to potěší taky.
e) Příběh plný odvahy, přátelství a důvěry, kde se objeví Vinnetou a Old Shatterhand.

A jestli Tě, Ježíšku, nezaujalo ani nic z tohohle, tak mi napiš, jak Jituška Nováková přišla ke svým novým botám.

Nakonec Tě ještě prosím, aby se povídka odehrála o Vánocích. Není to nutné, ale potěší mě to. :) Dále bych byla ráda, aby Tebou zvolený příběh končil co nejhezčím happyendem. Kdyby v příběhu zavoněla vanilka či skořice, zlobit se nebudu. Naopak budu šťastná přešťastná. Špetka vánoční romantiky neuškodí, ale ještě více mě potěší pravé přátelství.
Osmnáct mi ještě nebylo, ba dokonce ani patnáct. Proto se prosím vyhni sexuálním a drastickým scénám. Ať už si vybereš cokoliv, vyhni se prosím ještě slashi (a všem jeho formám), historii, náboženství a méně známým fandomům (nebo mi fandom v povídce řádně osvětli).
Předem Ti mockrát děkuji a na oplátku slibuji, že i já se pokusím být tím nejlepším Ježíškem.

Tvoje Remi :D

Obrázek uživatele strigga

Nejmilejší Ježíšku,

chtěla jsem napsat, že letos si ten dárek možná zasloužím víc než za předešlé tři roky. Jenže pak mi došlo, že na naprostý většině toho dobrýho, co se mi letos přihodilo, ani na tom, že jsem v mnoha ohledech šťastnější než dřív, nemám skoro žádnou osobní zásluhu. Pár dobrejch věcí by se ale snad i našlo - třeba to, jak jsem svědomitě, obětavě a s vynaložením značné dávky odvahy dovlekla kočku k veterináři. Dvakrát! A taky jsem udělala zatím největší krok směrem k samostatnosti. A začala jsem znovu pořádně číst. A snažila jsem se nehádat se s rodiči a dařilo se mi to o něco líp než dřív. A pracovala jsem a dokonce se občas i učila. A taky jsem víc cestovala, víc vařila a víc uklízela (no fakt!).
Takže.. já nevím. Pořád mám pocit, že by si ten dárek možná víc zasloužil někdo jiný. Ale tak aspoň o něco malýho, za snahu, se odvážím poprosit.

Milý Ježíšku, protože mě moje minulost definitivně dohnala a chytla za pačesy a já se ráda nechala, přidávám se k těm, kterým by největší radost udělala povídka ze světa Harryho Pottera. A kdyby byla nějakým způsobem zimní - nemusí být vánoční, to vůbec ne (já vlastně nejsem až takový milovník Vánoc), ale kdyby v ní padal sníh a mrzlo a na jezeře se tvořila ledová krusta a špičky stromů Zapovězenýho lesa se ohýbaly pod náporem větru, bylo by to krásný. Asi už, Ježíšku, znáš postavy, příběhy o nichž mi udělají vždycky radost - Sirius, Remus, ale nemusíš se jich držet, klidně v tom být nemusejí a místo nich se tam může mihnout Lenka nebo Neville, stejně tak Alastor Moody nebo Minerva McGonagallová a vůbec snad kterákoli další postava, klidně i z dob mnohem starších. Stejně tak mě naprosto nadchne jakýkoli výňatek z Dějin bradavické školy nebo ze Života a lží Albuse Brumbála.
A když v tom bude hrát nějakou roli Komnata nejvyšší potřeby, zatančím kozáčka, ale nenech se tím prosím odradit.

Kdyby ti ale HP fandom už dávno lezl krkem nebo tě na něj prostě nic nenapadalo, ráda si přečtu celkem cokoliv. Ráda bych, aby v tom hrála roli (domnělá nebo skutečná) magie nějakého konkrétního přírodního místa, existujícího nebo ne, spojená s nějakou prastarou tradicí. Tohle prosím ber jen jako nápovědu - nejradši mám hory, stromy a vyvýšená místa vůbec. Z jakého to bude fandomu, to nechám na Tobě - potěší mě originální povídka, ale stejně tak Pán prstenů, Budeč, Doctor Who, Zeměplocha, Sherlock, Hraničářův učeň, Jonathan Strange (ideálně teda bez pana Norrella, kterého moc nemusím)..
Na závěr se asi ještě sluší upozornit, že se nerada bojím (a bojím se pavouků, ale třeba loni jsi mi jednoho nadělil a byl docela roztomilej) a nemusím moc ani romantiku (a vůbec vyloženě vztahové povídky, v nichž se řeší, kdo, kde, s kým, proč a za kolik). Bude-li to ale do povídky zakomponováno jako její nedílná součást a nebude to tam jen "aby to tam bylo", udělá mi to stejnou radost jako cokoli jiného. Co se vztahů mezi postavami týče, když to na nich nebude stát, je mi fuk, jestli se v povídce mají rádi muž a žena, dva muži, dvě ženy nebo třeba olbřímí oliheň a mandarinka, kterou si chtěl Kratiknot dát k snídani. Jenom ty explicitní popisy bych nemusela. (Zvlášť teda u tý olihně.)

Na oplátku slavnostně přísahám, že jsem připravena ke každé špatnosti, a tudíž že budu ježit, až se ze mě bude sněžit.
Díky nastokrát.
Tvoje

strigg

Obrázek uživatele Keneu

Milý Ježíšku,

poslední dobou se mi daří být vysoce funkční sociopat a užitečnou lidskou bytostí. Některé věci se mi letos těžce nevydařily, ale prozatím jsem z toho venku a těším se na svoji pravidelnou dávku vánočního psaní, betování i čtení.

Chtěla bych malou hyggelig (ano, byla jsem v Dánsku) povídku o tom, že všechno dobře dopadne. Můžeš zkusit zachránit nějakou shakespearovku či jinou trágu (nesklouzni prosím k parodii), nebo navštívit fandom, který je hyggelig sám o sobě (třeba Mumínky).

Další možností je seznámit mě s nějakou osudovou ženou z temného kabaretu, protože mi naprosto učarovaly. Dostala jsem se k nim přes Sirotčinec slečny Peregrinové, ale když ji najdeš (nebo jí poskytneš přístřeší) v historii, steampunku, anglické klasické literatuře... budu obzvlášť potěšena.

Třetí možností je vrátit se k mému loňskému přání o hereckou recyklaci.

Dočítám druhý díl Kroniky Královraha a děsně se rozčiluju, že třetí díl je v nedohlednu. Napíšeš-li mi cokoli z tohoto světa, budu moc ráda. Neubližuj moc Kvothemu, ledaže bys ho chtěl týrat odloučením od Denny. Knihovník ocení cokoli o Archivu, historik by si rád poslechl pověst o Čandrínech, romantik by rád viděl šťastnou Felu.

Ježíšku, mých fandomů je nepřeberně a nejsnazší je prolézt je tady v mých drabblatech. Osmnáct mi bylo, ale raději bych něco všeobecně přístupného, platonického, opatrného. Tvrdím, že patos v malých dávkách neškodí v jakémkoli množství.

Děkuji Ti za Tvé úsilí. Slibuji, že letos budu výjimečně pilná a stihnu si nechat dárek dokonce i obetovat. Vážně.

Tvá Keneu

Obrázek uživatele ef77

Milý Ježíšku,

jako každý rok mám pocit, že jsem moc hodná nebyla, ale zase na druhou stranu jsem nikomu vědomě neublížila, tak si odvažuji doufat, že alespoň drobný dárek bych dostat mohla.

Přála bych si:

- povídku o pirátech (pokud by byla inspirována seriálem Black Sails, byla bych velice blažena)

- Claire Underwoodovou v roli šedé eminence (ale prosím o respektování toho, že House of Cards jsem zatím viděla jen do 3. série)

- historický příběh z Teutoburského lesa (nemusí být konkrétně Arminius, klidně nějaký no-name Germán nebo Říman).

Pokud by Ti nic z toho nevyhovovalo, uvítám příběh o některé z vedlejších postav Harryho Pottera (Seamus, Dean, klidně i Cormac McLaggen :o)). A nikdy neodmítnu Budeč.

Nemusím explicitní popisy sexu a násilí.

Moc děkuji a těším se!

Tvoje ef

Obrázek uživatele Carmen

Nejdražší Ježečku,
nechala jsem to na poslední chvíli, funguju na unaveného autopilota, který by si dal kafe potřeboval rozkousat pár kávových zrn, a navíc trapně přiznávám, že jsem ty zatracené vločky loni v lednu rozhodně nesundala – abychom začali s čistým stolem a vysvětlili, proč moje přání může končit změtí náhodných písmen (= usnu na klávesnici).
Pořád ještě (always) jsem neochvějně vánoční člověk, tudíž jako každý rok tradičně prosím o povídku vánočně, předvánočně, povánočně či kolemvánočně zasazenou či laděnou, anebo aspoň vánočníatmosféřepodobně smířlivou, dobrokoncovou či jiskronadějovou.

Velkou radost by mi udělala povídka, která by

a) obsahovala motiv květů ve vlasech anebo kvetoucích vlasů, nebo

b) se nějak dotkla tématu humorně zpackané stavby, přestavby či stěhování, nebo

c) by se v ní vyskytlo město hvězd (těch na obloze), nebo

d) zopakuju loňské, které je vděčnější svou obecností – by podala alternativní druhý pohled na notoricky známou skutečnost/událost fandomu a uvedla ji do zcela nových a nečekaných souvislostí, nebo

e) by v ní nějakou nečekaně důležitou roli sehrál svatební závoj, nebo

f) by se nějak inspirovala ve verších mé milované Emily Dickinson nebo též milovaného Jana Skácela.

Fandomy, které mám opravdu moc ráda (totiž výběr z nich), přikládám:
Notoricky nejraději HP (Poberty – nejradši Siria a Rema, ideálně nějak spolu, nebo Lily a Jamese, Severuse Snapea zamlada, historii Bradavic, případně rodinku Weasleyovic), Doctor Who (hlavně 10. a 11. a 12. Doktor, za River Song sušenka zvyšuji na dvě sušenky!), Zeměplocha (především se Stařenkou Oggovou nebo Smrtěm), Daria, Dead like me, Gilmore girls, Fables, Sandman, Sherlock, Black books, Červený trpaslík, Jára Cimrman, Š+G, Malý princ, cokoli od Jane Austen; taky mám ráda vše, co vychází z historie, pohádek, pověstí nebo jakékoli mytologie. Vybrat a kombinovat z toho můžeš cokoli, crossoverem nepohrdnu, ale celkem mi na fandomu nijak nesejde a nadšeně budu jásat i nad povídkou zcela originální. Párovat si tam můžeš kohokoli s kýmkoli, rovněž můžeš být nechutně romantický, sarkastický, lehce cynický či sršící vtipem. Dojemno či tragično, pokud se už vnutí, prosím v závěru alespoň decentně dobrokoncově omašličkovat.
Na oplátku slibuji, že budu poctivě a s radostí ježiti povídku, jejíž zadání se mi podaří ukořistit.

Tvůj věrný vánočkomil, který už teď dumá nad vánoční výzdobou,

Carmen

P.S. Sundavání vloček z oken během ledna letos už snad radši ani neslibuju.

Obrázek uživatele Erys

přijde mi, že jsem zas za ten rok napáchala tolik věcí, za které se stydím, že bych se teď měla hlavně stydět říct si o povídku. Zvlášť, když tuším, že pokud si o ni řeknu, Ty mi ji neodmítneš. Ale asi se příliš snažím věřit v naději i lepší zítřky, než abych si neřekla.

Tradičně Tě poprosím o povídku vánoční, nebo alespoň zimní. Povídku, jejíž aftertaste je naděje, úsměv či klid v duši. O povídku, ve které se toho nestane příliš mnoho zlého, ideálně nic, nač by postavy později nemohly se smíchem vzpomínat.

Beru drabble i mnohastránkový román, beru jakýkoliv žánr, který splní ten aftertaste.
Ze známých fandomů mám ráda třeba Harryho Pottera, Narnii či severskou mytologii, ale ráda se nechám lákat snad k čemukoliv, nebude-li třeba předem dobře znát postavy či příběh fandomu.

Ježíšku, mám ráda spoustu motivů, třeba horký čaj, mlhu, vůni čerstvě sfouknuté svíčky, stopy sešlapanejch bot, rozesmátého sněhuláka. Mám ráda příběhy o magii a čárech, mám ráda pověsti, mám ráda představy o podivuhodných světech prolínajících se s tím naším. Ježíšku, můžeš toho využít (a já budu ráda), ale vůbec to není nutné.

Moc děkuji a slibuji, že se navzdory pádům dál budu snažit!
Tvá Erys

PS: Ježíšku, kdyby se Ti lépe než s volností pracovalo s kupou podmínek, napiš mi, jak se vláček Rychlíček ocitl v podzemním nádraží, jak s tím souvisí ajťák na Karlově mostě (a černá kočka v čajovně) a proč pak vzrostl prodej mariášových karet.

Oh, zafreleně... zase jsem to zmeškala...

Obrázek uživatele Eillen

Letos jsem tak dlouho sbírala odvahu si říct o dárek, až jsem to také promeškala...

Obrázek uživatele Keneu

kašly kašly...
byl tu Bill Nighy a říkal, že si máš přece něco přát a třeba Ti to přiletí, ačkoli je po termínu

Obrázek uživatele Eillen

To vůbec není třeba. Já si počkám na příští rok. Stejně jsem letos nebyla ani trošku hodná.

Obrázek uživatele Keneu

mno, když zvládl narvat dvě slabiky na místo jedné (if you really love Christmas), poradí si Bill i s tímhle ;)

Obrázek uživatele Zuzka

ach jooooo :((

-A A +A