Svoboda vyznání

Obrázek uživatele Charlie

Skoro všechny lavice v kostele již byly obsazené. Nejstarší ministrant oběhl zkontrolovat, jestli někde něco nechybí. Spokojeně konstatoval, že je všechno v pořádku. Přejel pohledem řady věřících. Dneska se sešlo obzvlášť hodně lidí. Pak se zachmuřil. Co když zase přijdou ti blázni, kterým se minule marně snažil vysvětlit pojem „tisková chyba“? Ale ne, vždyť už je stejně čas začít mši. Vyrazil rychlým krokem k sakristii.
Brána za jeho zády zaskřípěla.
Neohlížej se. Neohlížej se!
Ohlédl se. Bezmocně si povzdechl. Dovnitř vkroužila několika půvabnými piruetkami paní Rimmerová následována svým manželem. Jediní Vířiví adventisté sedmého dne na světě byli připraveni k bohoslužbě.

Komentáře

Obrázek uživatele Blanca

Opět velmi vtipné drabble ;-) (Jen bych se ptala, proč "Vířiví adventisté" chodí do katolického kostela a ne do adventistického sboru, ale to už by bylo rejpání ;-) )

Obrázek uživatele Charlie

Děkuju :) No, podle Rimmera myslím chodili na mši v neděli, přičemž adventisté slaví sobotu, takže teoreticky mohli navštěvovat kostel jiného křesťanského proudu. Ale upřímně, jinak toho o adventistech moc nevím, takže radši než popisovat schůzku jejich sboru, přišlo mi jednodušší použít známé prostředí katolického kostela. (i když uznávám, že to není moc profesionální počínání :D) Klidně rejpej, občas píšu z cesty a hodí se, když mě na to někdo upozorní :)

Obrázek uživatele Blanca

Je fakt, že já jsem ten díl viděla všehovšudy jednou a vždycky jsem tvůrce českého dabingu (a potažmo dost možná i britského tvůrce původního znění) podezírala z toho, že si tak úplně neprovedli research ;-)
Nicméně kdybys čistě náhodou někdy potřebovala o adventistech nějaké bližší informace, tak se můžeš s důvěrou obrátit na mě (20+ let zkušeností). :)

Obrázek uživatele Charlie

No, ve verzích scénáře, co jsem si zpětně našla, je to i v originále, tak to asi lehce odflákli scénáristi i překladatelé. Tak to můžeme na Kočce probrat :)

Obrázek uživatele Profesor

Pěkné, byť nábožensky poněkud ujeté.

-A A +A