Dopisy Ježíškovi - 2015

Obrázek uživatele sos

Zde můžete v komentářích vyslovit své přání a požádat Ježíška o vysněnou povídku. Než Ježíškovi napíšete, musíte se přihlásit (případně registrovat) a přečíst si Pravidla.
Přihlašovací fáze skončí 21. 10. 2015 ve 24:00, proto s dopisem zbytečně neotálejte!

Komentáře

Obrázek uživatele Kleio

Ráda bych k Vánocům něco na téma "A jak to bylo dál?" na tebou vybraný fandom. Snad už mě nějakých těch let znáš, ale kdyby náhodou ne, tak pokud jde o romantické vztahy, preferuji ty mezi stejným pohlavím, a z fandomů bych raději vynechala Twilight i jeho další šedé odstíny. Vůbec se nebráním crossoverům.
Kdyby se ti podařilo do dárku propašovat zvoneček, bylo by to fajn.
Dárek nemusí být dlouhý a nemusí být třeskutě veselý, jen by měl mít dobrý konec.
Díky moc!
Pro Tebe na oplátku taky něco napíšu. :-)

Obrázek uživatele neviathiel

Milá/ý Ježíšku,

vím, že jsem trochu zlobila, pár let se neukázala na FFku, prošvihla celé letošní DMD, tři roky neumyla okna a nevytírám každý týden balkon. Slibuji, že příští rok napravím.

Moc bych si přála přečíst si plnokrevnou napínavou městskou/vesnickou/venkovskou fantasy.
Pokud mě příliš neznáš, pak mám ráda černou magii (hezky s následky!) i bílou magii, historické stavby a artefakty nebo třeba temné uličky.

Momentálně ujíždím na fandomech jako Noční hlídka, Penny Dreadful, Hellboy, John Constantine/Hellblazer a v neposlední řadě Budeč. :) Tím však nechci nijak omezovat výběr fandomů, naopak za originální povídku či představení nového zajímavého fandomu budu ráda!

Snesu leccos, ale prosím prosím zkus vynechat upíry, kteří světélkují, skáčou a hrají basketbal, a sexuální a domácí násilí a násilí na zvířatech.

Moc děkuje
nevi

Obrázek uživatele Champbacca

Šlaka, som zaspal.

Každopádně bych se, milý Ježíšku, i letos rád účastnil výměny, a opět toho nechci moc. Bohatě mi bude stačit drabble z libovolného fandomu, překvap mě. Úplně nejvíc nejradši bych byl, kdyby byl napsaný na téma k 24. prosinci, ať už bude jakékoliv, ale samozřejmě pochopím, když si to z přeplněného předvánočního seznamu úkolů budeš chtít odškrtnout dřív nebo že se nebudeš chtít nechat omezit délkou.
Troufám si tvrdit, že snesu všechno včetně Twilightu, přizdisráčů a country, snad jenom Němci by tam být nemuseli.

Roar,
Champbacca

(a Simbacca tady cosi mrmle, že ani on se na tradici nevykvajzne)

Obrázek uživatele Rebelka

Milý Ježíšku,

tento rok utekl tak rychle, že jsem ani neměla čas zlobit. Vím, že to není nic moc, ale ve své neskonalé dobrotě jistě přimhouříš oči a nadělíš mi něco pěkného ke čtení.

Letos mám jen jedno přání, ale o to je vypečenější. Libovolná postava vede v noci dvojí život, o kterém nemá kánon ani ponětí. A líbilo by se mi (ale není to podmínkou), kdyby to zahrnovalo i nějakou zvláštní schopnost oné postavy.

Může jít vyloženě o AU (Karel IV. se každou noc mění v sovu a tajně pozoruje svoje poddané) nebo o skoro kánon (Petr Pettigrew využívá svého zvěromágství a každou noc ... a to už nechám na tobě :) )
Mám ráda Harryho Pottera, Zeměplochu, Dobrá Znamení, Doctora Who, Torchwood, Firefly, pohádky, historii, Vlaštovky a Amazonky od Ransoma, Zlatý kompas, Narnii, Sandmana, Hobita, Fables (a mnohé další, když budeš tápat, stačí se podívat, o čem píšu drabblata).

Doufám, že se ti podaří vymyslet něco pěkného a že tě psaní bude bavit.

Děkuji pěkně.

Rebelka

Obrázek uživatele Blanca

Drahý Ježíšku!

Já to letos s tím psaním nějak nezvládám (DMD jsem dala s odřenýma ušima, Bingo jsem na poslední chvíli vzdala a ten román je taky pořád ještě pouze v teoretické rovině). No a jak to mám se vším ostatním, to víš nejlépe sám. Nicméně i tak si dovoluji pokorně poprosit o alespoň maličký literární dáreček, a zároveň slibuji, že se pokusím se do konce roku polepšit (a alespoň jednu povídku na oplátku určitě spáchám).

A jakouže povídku bych si to přála?

Co se týče tématu:
Ráda bych si o Vánocích přečetla příběh, ve kterém bude figurovat některé z mých oblíbených zvířat - nejlépe lvice(příp. lvíče) nebo sova, ale může být i kůň, vlk, drak nebo stromová kočka.

Kdyby se ti k tomu povedlo zakomponovat do příběhu Chanukové svíce a zvyky místo těch Vánočních, byla bych v sedmém nebi ;)

Příběh pokud možno laď tak, abych se nemusela o postavy příliš bát, ani je příliš litovat (to ovšem neznamená, že je nemůžeš trochu potrápit, než jim dopřeješ šťastný konec). Také se, prosím, vyvaruj se grafických popisů násilí v jakékoli podobě.

A co se týče fandomu:
Pokud zasadíš příběh do světa Gaimanovského Neverwhere, nebo do městečka Storybrooke z Once Upon a Time, kromě povídky Ti pod stromečkem nechám i perníčky ;).

Nicméně, ráda si přečtu i povídku z jiného z následujících fandomů, pokud se ti bude tvořit lépe: Period dramas, Dr. Who (ačkoli tam mi chybí shlédnout série od 11. Doktora dál), Sherlock (BBC nebo klasický románový Doyleovský), Hornblower, Honor Harrington, Safehold, Vinnetou, Foglarovky, Nightrunners, kterýkoli Star-verse, Poldark, Agents of S.H.I.E.L.D. a vůbec celý Marvel Cinematic Universe.

A pokud náhodou nenajdeš inspiraci ani v jednom z výše uvedených, pak tě poprosím o povídku historickou, alt-historickou nebo generickou městskou fantasy.

Doufám, že jsem Tě svým přáním příliš nevyděsila, a přeju Ti předsváteční pohodlí ve společnosti múz :)

S láskou,

Tvoje Blanca

Obrázek uživatele Aziz

vím, že doma zlobím a že hodně prokrastinuju, ale na druhou stranu jsem se rozepsala. Slibuji, že se polepším, pokud budu moc poprosit o nějaký pěkný písaný dáreček pod stromeček.

Mám ráda AU a nevadí mi crossovery. A zbožňuju slash.
V poslední době jsou moje fandomy Until Dawn (Chris/Josh je moje slabina, o to víc, když přidáte Mika), Stopařův průvodce, Dobrá znamení, Doctor Who, Grimm, Sherlock, Gravity Falls, Harry Potter (ale tady bych preferovala originální postavy v Bradavicích/kouzelnickém světě nebo Poberty), Life is Strange (jsem Nathan/Warren trash!), trochu Bartimaeus, Marvelovky, Primeval, nový Star Trek...
Pokud budeš chtít psát něco originálního, chtěla bych moderní fantasy, která se odehrává v Čechách, klidně rovnou v Praze, a třeba s kapkou slashe, který nezabere celý příběh. (anebo mi prostě lupni Budeč.)
A kdyby se ti fakt chtělo, můžeš si střihnout i nějaký můj svět.

Jestliže můžu vyhrabat svoje 'popelnicová' přání, chtěla bych Vraždy v kruhu. Gen, přátelství Diviše a Pavlíny nebo rovnou Diviš/Marián. (Bondovské AU je rozhodně k dispozici.)
A jedno ještě popelnicovější! ČTčkový Hus. Se Štepánem Pálčem, abych byla přesná.

Žánr je mi stále jedno, nicméně happy end a nulové ztráty na životech jsou podmínkou.

Nemám ráda het a femslash taky nemusím. Nechci nic vyloženě 18+ (jsem stále ještě počestné děvče).

A co za to? No, za to slíbím, že se budu extra-pořádně-nemožně-maximálně snažit, až budu pracovat na něčím přání. (a že si jich možná zkusím střihnout víc, ale nic neslibuju).
Takže děkuju Ježíšku! Už se moc těším!

Tvá Aziz

Obrázek uživatele neviathiel

Ahoj Aziz, mám pro tebe už delší dobu schovaný bonusový vánoční dárek, který jsem se neodhodlala zveřejnit. Můžu ti ho poslat na mailovou adresu. :)

Obrázek uživatele Aziz

Páni! Děkuji mnohokrát!! :3 tak moc hodná jsem snad nebyla?? :D

Obrázek uživatele neviathiel

Věřím, že ano! :-)

Obrázek uživatele mamut

Ještě jsem nikdy nezažila vánoce se sosáky. Takže, kdybych si mohla poprosit o nějaké příjemné povídání ke svařenému vínu, zapáleným svíčkám a horkému jablíčkovému kompotu se skořicí a hřebíčkem, určitě by mě to potěšilo.
A slibuji, že na příští Piknik upeču zase nějaký suprovní dortík pro všechny psavé osoby účastné ;)
Mamut

Obrázek uživatele Owes

Drahý Ježíšku,

moc bych si přál, aby ses o letošních Vánocích proměnil z hodného a milujícího dobrodince v pekelně temného a sprostého sviňáka, který se neštítí uvádět aktéry příběhu do nelehkých životních situací a některé z nich bez slitování zabíjet. Rád bych si přečetl povídku, která by trochu odlehčila všechnu tu vánoční pompu a vyvážila pohodovou atmosféru. Téma "třetí světové války" by mohlo být příhodné. Zvrácenému kolotoči fantazie se však meze nekladou, může být zvoleno i jiné drastické téma plné napětí, strachu a hysterie. Jediné dvě podmínky jsou, že se v příběhu musí odhalit statečnost někoho, do koho by to nikdo neřekl, a že příběh nesmí skončit happyendem.

A jinak přeji všem pohodové a klidné Vánoce plné voňavého cukroví a sladkých koťátek rozvalených u plápolajícího krbu. :-)

Obrázek uživatele Kleio

Dnes jsem opravovala jeden sloh, který by zcela odpovídal tvému přání. ;)

Obrázek uživatele Owes

Ehm... Zapomněl jsem zmínit jednu podstatnou věc - přál bych si, aby to bylo dobře napsané. :-)

Obrázek uživatele Kleio

To jako myslíš, že moje děcka neuměj psát? Byla mrazivě úžasná a s jedinou pravopisnou chybou. :-)

Obrázek uživatele Ebženka

Milý Ježíšku, letos bych si přála nějakou pěknou rytírnu. Však víš, kroužkové košile, ohniví koně, odvážní panoši, tajemné kvesty, číhající zrady, hrdé dívky, drsná romantika... můžeš do toho zamíchat nějaký smělý crossover, může to být klidně úplně ulítlé, jen prosím mládeži přístupné a dávám přednost pozitivním koncům. Alternativně uvítám veselý či poučný příběh o smrti (či Smrťovi), v němž se bude vyskytovat větší než malé množství koček. Díky!
Obrázek uživatele Terda

Milý Ježíšku,
vím, že jsem moc hodná nebyla, zase jsem nic nedopsala a prachsprostě prokrastinovala, ale kdybys třeba přivřel očka, tak bych si přála něco k počtení.
Nejsem moc náročná (alespoň doufám), ale kdyby se v příběhu vyskytla zdravá míra napětí a dobrodružství (ráda se o hrdiny bojím a hryžu si prstíky, jakže to s nimi dopadne), vřes, podzimně-zimní mrholení a přiměřený konec, byla bych moc ráda. Netřeba svateb, cukrkandlů ani odjezdů ruku v ruce do západu slunce, ale pěkně prosím, aby přežila alespoň jedna sympatická postava.
Pokud by Ti však byla z mého prvního přání trochu zima a smutno, udělala by mi radost i domácky laděná momentka. Nezlobila bych se, kdyby v ní hrálo důležitou roli houpací křeslo a křížaly, a taky kdyby tak trochu voněla po hřebíčku a skořici.
Nechci Tě, Ježíšku, svazovat fandomem, ale přihlédni, prosím, k tomu, že s drobnými výjimkami příliš neholduji seriálové tvorbě, obzvláště sitcomům, a preferuji historicky laděné čtivo a pokoukání. Děkuji.
Slibuji, že se sama také pokusím být někomu Ježíškem a příští rok se budu snažit polepšit (to Ti, ale radši slibovat nebudu).

S přáním krásného podzimu
Terda

Obrázek uživatele Iantouch

Milý Ježíšku,
k letošním Vánocům bych si přál song-fic (nebo jak se tomu nadává) na tuhle písničku od Republic of Two.
Úplně nejvíc by mě potěšilo, kdyby se to točilo okolo některého z Fëanorových synů, ale spokojím se s kýmkoliv jiným ze Středozemě. (Preferuju elfy, ale nechám se překvapit.)
Pokud ti Středozem blízká není, může to být klidně originální záležitost.
Het mě neurazí, ale slash mám raději.

Předem díky, opravdu jsem byl letos hodný.

Tvůj Iantouch

Obrázek uživatele Dangerous

Milý Ježíšku,
do sosáckých Vánoc jsem se zatím nikdy nezapojila, protože se mi nechtělo, a ani letošek neměl být výjimkou, ale pak jsem našla takovou jednu meme... a Neviathiel mi vnukla nápad! Takže moje přání vypadá takto. Ano, je to trochu vochcávka přání, ale přišlo mi to tak šílené, že bych si chtěla něco přečíst!
Co mám ráda: slash; jakýkoliv rating, když je to dobře napsané; Nightrunners, Harry Potter nebo Shakespeare by byly fajn, ale za jiný fandom se zlobit nebudu (hlavně jestli tušíš, že by se mi mohl líbit ;))
Co určitě nechci: Mary Sue, 50 Shades, Twilight, Píseň ledu a ohně, Honor, Star Trek nemusí být
Děkuji mockrát a budu se těšit, čím mě překvapíš!
Tvoje Dangerous

Obrázek uživatele neviathiel

... to jsem zase jednou něco vymňoukla :-)))

Obrázek uživatele Dangerous

Hehehe, jsem zvědavá kdo a jak se toho chopí!

Obrázek uživatele Arengil

tento rok byl opravdu náročný, takže jestli jsem občas zlobila a neuklízela si pokoj, dělala bordel v dřezovém sítku, pěstovala si ve skleničce plejseň a permanentně zapomínala kupovat toaletní papír víc, než obvykle, tak se na mě pro to nesmíš zlobit, protože jsem byla častokrát moc a moc unavená.
Možná je ode mě troufalé po tom všem chtít ještě nějaké dárky, ale přesto věřím ve tvou nekonečnou dobrotu. :)

Ze všeho nejvíc bych si samozřejmě přála vidět zlaté prasátko, což se mi naposled povedlo asi tak v pěti letech, kdy na živém stromečku hořely opravdové svíčky, prskaly skutečné prskavky a vosk stékal po staniolu kolekcových čokoládiček z Diany. Šlupky z mandarinek na radiátoru libě voněly spolu s praženými lískovými oříšky (taktéž z Diany), lepkavé kuličky jmelí opadávaly na koberec, kam byly posléze zašlapány, a venku byl nefalšovaný sníh, do kterého jeden tenkrát zapadl až po uši. A samozřejmě dárky - v obyčejných, stokrát použitých papírech s domečky nebo chvojím s kouličkami... A uvnitř první kolo nebo třeba boby. Žádné měkké dárky!
No nic.

Letos bych si moc přála nějaký cestopis nebo pověst - ideálně spřáhnutý s Budčí, Mytágy, Muminy, Stopařovým průvodcem, Star Trekem Originální sérií (Kirk/Spock), Dunou (první knihou), nebo W.Gibsonem. V nouzi beru i Star Wars, Pratchetta (čarodějky nebo hlídku), TBBT. Originální záležitost rozhodně neurazí. :)
Bylo by fajn cokoli lehce fantasmagorického, katastrofického nebo mysteriózního s vůní vinné polévky nebo kořeněného jablečného pyré. Jen by to nemělo být moc smutné.

Předem děkuji :)

Obrázek uživatele Urrsari

... môj najmilší!
Áno, vtieram sa, ale nemysli si, že Ti budem mniť plienky. No pokúsim sa odčiniť svoje hriechy tým, že poteším niekoho z ne-všemocných pozemšťanov. Za čo by som si na oplátku, samozrejme, rada popýtala nejakú odmenu (takže vtierka vypočítavá).
Všeobecné preferencie sa nesú v znamení tolrancie. Romantika, neromantika, het, slash, angst, alebo jéj, crossover a crack, etc. sú OKAY.
O čo by som ťa ale naozaj poprosila, je aká-taká akčnejšejšejšia zápletka na snhu - ten je voliteľný, na naznačenie atmosféry, ehm. Hoci aj "on a ona hľadali odbhnutého psa". A keby sa objavilo nejaké príjemné prekvapenie, napríklad ten havko s kamarátom, vybozkávam ťa. Metaforicky. Na obrazovku.
Ad fandomy, u mňa letia klenoty z univerza Harry Potter (Marauders´era), Hobit, Good Omens, SPN (Team Crowley alebo Team Angels), Hnnibal (aha, jasné, psycho je u mňa za bonusové bodíky!!!)... No, snáď sa Ti niečo zapáči?
A ak nie pozri si môj profil, nevadí, budem rada aj za Niečo (originálne/nepoznané/nereálne) v súvislosti s témou zvieratiek/zverov, alegorických alebo "skutočných"? Ale čo je naozaj významné, prosím Ťa na kolenách o happy-nding. Alebo nie bad. Keď tak neutrálny.
Vidíš? Som skromná. Alebo sa tak tvárim. Alebo si myslím, že sa tak tvárim. Nechcela som an Teba toho toľk nahádzať, naozaj.
Každopádne verím, že Ty to zmákneš ľavou zadnou. Diky Ti, Ježiško!
S láskou, Urrsari

Obrázek uživatele Zuzka

Milý Ježíšku,
Tak po roce zase skoro na poslední chvíli… ale lepším se (snad).
Prosím prosím, kdybys byl tak moc hodný a napsal mi nějaký dáreček, udělal bys mi velikou radost.
Přání mám podobná, jako mívám vždycky. Ať jsou tam hodné postavy hodné, a pokud tam budou postavy zlé, ať jsou tedy zlé. Jsem zatracenej romantik, navíc setrvale zamilovanej, tudíž dojímací. Ale kdo koho tam bude mít rád, když ho bude fakt mít rád, to je mi celkem i jedno. Nemusím jim vidět až do postele (ale můžu), stačí do kuchyně nebo do obýváku :)
Taky to vůbec nemusí být o vztahu, i když se mi takové věci líbějí. Může to být o kouzlech, o zvycích, mám ráda legendy a mytologie. Mám taky ráda své tradiční fandomy – Austenovky, Jane Eyre, věci od paní Gaskellové, Poirota, kriminálky, Foglara, Štorcha, animované disneyovky, filmy jako Hairspray, 10 Důvodů nebo Dirty dancing, Dobrá znamení, Potter je taky fajn, pověsti pražské a české, příběhy ze zvířecího pohledu… A moc ráda historii, středověkou i viktoriánskou.
Jedním z mých dlouholetých přání je náhled do nějakého příběhu po X letech (třeba po dvanácti, nebo po dvaceti). Mnoho tradičních příběhů končí happy endem, který je možná „happy“, ale rozhodně by to neměl být „end“. Tak třeba Baby a Johny. Jak se asi měli za dvacet let? Nebo Danny a Sandy z Pomády?
A pokud ti, Ježíšku, nic z toho nesedne, můžeš mi zkusit napsat pozvánku do svého oblíbeného fandomu. Tak, aby mě to opravdu nalákalo. Spoilery mi nevadí.
Přeju ti, Ježíšku, co nejklidnější dobu předvánoční a moc ti děkuju za úsilí, které do psaní/škrtání/mačkání papíru/bušení do klávesnice vložíš. Slibuju, že se pokusím také napsat něco hodnotného.
Zuzka
p.s. možná jsem něco opomněla, dopisy z minulých let nechť jsou ti v tom případě vodítkem :)

Obrázek uživatele Erys

letos jsem jako už tolik jiných roků mizela a objevovala se a zapomínala na svá přání a předsevzetí. Snad si ani dárek nezasloužím, a přece mám tu drzost o něj žádat.

Víš, poůvodně jsem Tě chtěla poprosit o nadějnou povídku pro někoho jiného, protože Ty nejspíš umíš psát lépe než já. Ale jak těžké musí být psát pro někoho, o kom nevíš vůbec nic (a já Ti s tím moc nepomůžu)? Tak jen, Ježíšku, pokud máš v okolí někoho, koho bys chtěl potěšit, napiš povídku pro něj. Klidně ať je mým dárkem povídka, která potěší někoho jiného.

Ale pokud se Ti do toho, Ježíšku, z jakéhokoliv důvodu nechce, zůstaňme u toho, jestli bys mohl napsat něco pro mě. O svých přáních Ti totiž něco říct můžu.

Vánoční čas pro mě vždycky byl dobou radosti a naděje, a tak bych si přála povídku, která šťastně končí a z které něco jako naděje či spokojenost trochu dýchá. Taky bych si přála povídku, kterou si bude moci přečíst co nejvíc lidí, takže bez omezení přístupnosti.
Mám pár motivů, které by mě jistě potěšily (ale určitě neber za svou povinnost je použít, natož všechny). Sněhulák, vůně čaje, tóny flétny či kytary, pouliční světla, vlašské oříšky, dětská upřímnost a vlaková jízdenka.
Už dlouho mi jako vděčný fandom přijde realita. Vyrostla jsem na Harrym Potterovi (a Pokémonech), za zmínku mi dál určitě stojí Jeho šerá hmota, Bartimaeova trilogie, Děti z Bullerbynu, Hraničářův učeň, Narnie a Foglarovky. Jinak raději, Ježíšku, počítej s tím, že mám podivný vkus a fandomy vesměs neznám. To ale rozhodně neznamená, že je nemůžeš použít! Jen Ti budu vděčná, když budou i pro neználka pochopitelné.

Ještě by to chtělo něco za to, že? Ježíšku, slibuju, že pro někoho taky napíšu povídku, a budu se snažit, jak jen to půjde, abych tím s Tebou dotyčnému udělala radost.
Ježíšku, díky moc!

Tvá Erys

Obrázek uživatele strigga

Milý Ježíšku!

Věř tomu nebo ne, já se letos trošku polepšila. Tak například začínám mít ráda kočky. Běhám. Povětšinou na autobus. Poctivě chodím do školy. A čtu!
Není to nic moc, já vím, ale v porovnání s tím, jak to se mnou vypadalo ještě v září, je to učiněný zázrak. A tak se i letos osměluju poprosit Tě o vánoční dárek; protože nechat se připravit o ten pocit, když se člověk, navlečený v novém weasleyovském svetru, obklopený dárky a s hrnkem vánočního čaje v ruce, pětadvacátého prosince uvelebí v křesle a otevře sosáky.. no, co ti budu povídat, vždyť to znáš. :)
Ježíšku, já vlastně letos moc nevím, co si přát; ale dám ti několik podnětů. Mám hodně ráda zaplňování bílých míst: třeba by mě hrozně zajímalo, proč kočky nemají rády Geralta z Rivie (když já ho jen tak mimochodem ráda mám). Nebo bych si ráda přečetla něco aspoň trošku nadějeplného o Andromedě Tonksové po válce a o tom, jak se Harry zachoval jako kmotr. Něco o tom, co Halt O'Carrick dělal bezprostředně po svém prvním odchodu z Clonmelu. (Určitě někde pil litry kafe, to je mi jasný.) Nebo některý z příběhů, které Mlok Scamander zažil na svých cestách za kouzelnými tvory. Mimořádně dobrodružnou kapitolu z Mého kouzelného já Zlatoslava Lockharta. Nebo odstrašující pohádku o Doctorovi pro malé Daleky.
Nemusí to být nic složitého ani dlouhého, stačí mi třeba jen malý nádech osudovosti a špetka správného humoru.
A jestli jen nechápavě zíráš na ten příval jmen, co jsem na Tebe právě vychrlila, napiš mi klidně něco svého. Vlastního. Vycházejícího ze srdce. Třeba trochu o sněhu nebo horách a hvězdách a dálkách a moři, jestli můžu prosit.
Za zmínku snad ještě stojí každoroční poznámka o tom, že se bojím pavouků a bojím se nerada. Stejně tak nesnáším trapné situace, nejsem romantik a erotiku taky nemusím. Ale když se tam někdo uvěřitelně zamiluje, tak ať ;-)

Snad jsem tě moc nezahltila. A jestli jo, dej si na to kafe. Na oplátku tradičně slibuju, že budu ježit, až se ze mě bude sněžit.
S těšením Tvá

strigg

P.S.: S ušima sklopenýma přiznávám, že jsem Ti tento dopis napsala na přednášce. Budiž mi alespoň miniaturní omluvou, že to byla zatraceně nudná přednáška.

Obrázek uživatele Aries

Ještě stíhám? Já tedy obvykle nestíhám a termíny už vůbec ne, ale na mou duši se budu snažit aspoň nadílku stihnout.
Byla jsem tak hodná, že pro samou svatozář nemůžu dveřma projít, tak bych si aspoň četla.
A moc bych si přála Budeč, jelikož Budče není nikdy dost, a v rámci Budče prakticky cokoliv. A kdyby to nemohla být Budeč, tak bych ráda něco originálního. Ideálně čarodějnického, záhadného, tajemného nebo strašidelného (ne nutně všechno najednou)a aspoň trochu napínavého. Na happyendu netrvám, žádné zvláštní zábrany taky nemám, snad jen zneužívání dětí všeho druhu bych na Vánoce mít nemusela.
Velmi zdvořile děkuji předem.
Tvoje
Aries

Obrázek uživatele Keneu

strigga tvrdí, že když letos poruším kontinuitu a budu tvrdit, že jsem byla hodná, vesmír -ploduje. Ale Ty stejně víš, jak to se mnou je, že jo? A k -plozím dochází každou chvilku, před námi fantazáky to neutajíš.

Přála bych si povídku založenou na herecké recyklaci. Jeden herec ztvárňující více postav a co z toho pro dané fandomy plyne.
Inspirace: tady, tuhle, tam a támhle.
Co se týče herců, drž se Británie (krom dále zmíněných mě napadá ještě Charles Dance, Helen Mirren, Mark Gatiss, Mark Strong, Colin Firth...), co se týče fandomů, zkus Shakespeara (Cumberbatch a Hamlet, Hiddleston a Henry V), historii, Doctora Who (významné pohledy na Capaldiho), HP (významné pohledy na Rickmana), Tolkienverse (významné pohledy na McKellena), nebo prolez mé fandomy tady na SOSu. Nechť Tě provází Imdb.

Pak je tu ještě možnost povídky o dravých mrakodrapech, tedy mrakodravech, ale upřímně, nic o nich nevím. Ty? Prosím nonsens, dada, Lewis Carrol, Christian Morgenstern, Edward Lear, China Miéville...

Do třetice: pokud bys náhodou našel nějaké dosud neobjevené dílko Járy Cimrmana (nebo by Ti ho v kavárně Českého nebe napsal), budu nadšena.

Osmnáct mi bylo, ale raději nepiš nic, co by ten rating potřebovalo. Vyhni se koncům světa a růžovoučké romantice. Má fantazie je všechnosexuální, reálné založení však platonické - buď opatrný. Tvrdím, že patos v malých dávkách neškodí v jakémkoli množství. Lezu po zdi z lidské hlouposti a gramatických chyb (překlepy a autorskou slepotu znám a uznávám).

Děkuji Ti za Tvoji snahu.

Keneu a Čespír, all-in-one

EDIT: po tomhle přání jsem si musela pustit Petrovy přátele, na hereckou recyklaci naprosto dokonalý film. Jestli mi vysvětlíš, jak tam můžou koexistovat, budeš naprosto boží. Eh, jo, aha... Promiň. ;)

Obrázek uživatele ef77

Drahý Ježíšku,
je to poprvé od dětských let, co Ti znovu píšu, tak jsem lehce rozechvělá. Nebyla jsem letos (jako ostatně i v jiných letech) moc hodná, lenošila jsem a prokrastinovala, mluvila jsem sprostě, byla jsem drzá, pronášela jsem nevhodné poznámky a o spoustě lidí jsem soudila, že si někam založili mozek. Protože to všechno není hezké, neprosím o dárek pro sebe, ale pro svou kamarádku, která si přeje orginální a vtipnou detektivku z českého prostředí, pokud možno bez explicitních popisů násilí a sexu. Pokud bys přece jen usoudil, že jsem občas měla světlejší chvilku - za sebe bych prosila, aby se odehrávala ve vánočním čase a někde bokem aby se v ní mihnul gotický kostel / větvička jmelí / snítka cesmíny / svařené víno (nehodící se, prosím, škrtni). Budu se ze všech sil snažit, abych někomu na oplátku udělala radost svým dárkem. Moc děkuji a přeji klidné a krásné Vánoce, Tvoje ef77.

Obrázek uživatele Lyta

Milý Ježíšku,

chtěla bych tématicky Vánoce, lehce parodické, může být i perverzní a ideálně s Gigi a Emu (OUAT). Pokud by to nevyšlo, tak mám ráda ST krom toho od džejdžeje a ENT, Akta X, House, Doctora Who, Torchwood, Babylon 5, BSG. Případně zkus něco originálního. Pokud možno se vyhni fantasy, Harry Potterum, různým Twilightům apod.. Taky moc nemusím explicitní m/m slash (například House/Wilson mi nějaký ty narážky na vztah nevadí, ale taky mě nebaví číst třináct stránek o tom, jak souloží. Vlastně, tyhle souložící scény mě nebaví číst vůbec). No, snad to Ježíšku nějak zvládneš. Já taky někomu něco krásnýho napíšu...haha, dobře, prostě něco napíšu. Naposled před lety někdo chtěl oslavu Vánoc ve stylu Chakotayova kmene a bylo z toho sjetí houbičkama a pokus o obětování panny (v tomto případě Harry Kima), takže si dej pozor, co si přeješ.

Lyta

Obrázek uživatele Profesor

Milý Ježíšku,
po roce Ti opět píšu. Nebyla jsem příliš hodná, vím, ale spoléhám na Tvoje milosrdenství a laskavost.
Chtěla bych Tě požádat o povídku. Přála bych si vánoční povídku se silným, moudrým, laskavým a čestným hrdinou. V poslední době tíhnu k hrdinům typu Vinnetou, Rikitan, Širokko či Mirek Dušín. Z čehož plyne, že nestojím o žádný slash, femslash, ani o het. Zase to ale může být i trochu hravý příběh.;-)
Nechci Tě ovšem omezovat pouze na Karla Maye či Jaroslava Foglara. Mám ráda i jiné fandomy - například tyto: DoctorWho (zejména Desítku a Jedenáctku), Sandman (nesnáším Zoufalství a Touhu, takže prosím bez nich, půjde-li to), HP, JFK, sci-fi od A.C.Clarkea. Pokud se Ti žádný z nabídnutých fandomů nebude líbit, realita to jistí.
Mám na Tebe velkou prosbu. Ať už budeš psát na jakýkoli fandom, zachovávej charaktery postav. Také prosím, zkus neudělat z hrdiny GarryhoStu.
Předem Ti mockrát děkuji. Na oplátku slibuji, že se pokusím být dobrým Ježíškem pro někoho jiného.
Ještě jednou mockrát děkuji.
Tvá Profesor

Obrázek uživatele Elrond

Milý Ježíšku,
Vánoce nemám rád. Vlastně je nenávidím a každoročně se chci projistotu už v září odstěhovat na pustý ostrov. Letos se to opět nepovede, proto bych byl moc rád kdybys mi to utrpení zpříjemnil.

Přál bych si povídku, ve které bude vystupovat skladník Karel. Zahlť mě popisem jeho "nudného" pracovního dne. Byl bych rád, kdyby povídka byla přístupná minimálně od patnácti let. Vyšší číslo mne však potěší víc. Vztahy mezi muži a ženami mne sice neurazí, ale nebudu z nich mít takovou radost.

Jestli napíšeš s Karlem originální povídku nebo ho zasadíš do nějakého fandomu nechám na Tobě.

Tvůj Elrond

Obrázek uživatele Rya

Milý Ježíšku,

přála bych si povídku, delší než drabble, ale kratší než tři stránky, mrazivou i hřejivou, ve které je nebezpečí, ale nikdo neumře, ani zvíře ne, protože přece budou Vánoce. Fandom libovolný a originální ještě lepší! Mám ráda dlouhé věty, vůni skořice, trápení, které končí útěchou a smíření nesmiřitelných nepřátel, ale na ničem netrvám příliš.
Tvoje
Rya

Obrázek uživatele Carmen

Ahoj Ježečku,

nevím, jestli jsem byla hodná, ale vím, že jsem v některých ohledech silně překonala svá očekávání, což by mohlo být aspoň malé bezvýznamné plus.
Jako obvykle jsem nucena se přiznat, i když z těch vloček na okně je to patrně zřejmé dost, že patřím do oné podvratné skupiny zavile vánočních lidí, takže by mne nanejvýš potěšila povídka situovaná do předvánočního či přímo vánočního období, byť na tom nikterak netrvám.
Moc bych také ocenila konec pozitivní, případně aspoň s pozitivní jiskřičkou naděje na dobrý konec, ať už by mu předcházelo cokoli.

Velkou radost by mi udělala povídka, která
1) by obsahovala svetr pro tučňáka,
nebo
2) by zahrnovala čtvereček čokolády, klíčový pro děj,
nebo
3) by podala zcela alternativní (zejména vtipný) druhý pohled na nějakou známou skutečnost vybraného fandomu a uvedla ji do nečekaných souvislostí,
nebo
4) by představila nějakou velmi netradiční, ideálně lehce šílenou vánoční tradici vybraných postav.

Fandomy, které mám opravdu moc ráda (totiž výběr z nich), přikládám:
Notoricky HP (nejradši Siria a Rema, případně rodinku Weasleyovic), Doctor Who (hlavně 10. a 11. a 12. Doktor, za River Song sušenka!), Zeměplocha (především se Stařenkou Oggovou nebo Smrtěm), Daria, Dead like me, Gilmore girls, Fables, Sherlock, Black books, Červený trpaslík, Jára Cimrman, Š+G, Malý princ, cokoli od Jane Austen; taky mám ráda vše, co vychází z historie, pohádek nebo jakékoli mytologie. Vybrat a kombinovat z toho můžeš cokoli, crossoverem nepohrdnu, ale celkem mi na fandomu nijak nesejde a nadšeně budu jásat i nad povídkou zcela originální. Párovat si tam můžeš kohokoli s kýmkoli, rovněž můžeš být nechutně romantický, sarkastický, lehce cynický či sršící vtipem.
Na oplátku slibuji, že budu poctivě ježiti povídku vybrané oběti.
A že tentokrát ty vločky z okna sundám ještě v lednu.

Tvůj věrný vánočkomil
Carmen

Mily Jezisku,
nevim, jestli jsem byla letos hodna. Presto si troufnu pozadat te o povidku. Prani mam jen jedno: aby se v povidce vyskytoval velbloud. Jestli k nemu vymyslis originalni prostredi nebo se ho pokusis vpravit do nejakeho fandomu nechavam zcela na tvem rozhodnuti, jen nesmele hlasim, ze serialy nesleduju, dokonce i z toho slavneho Doctora znam toliko par dilu s Desitkou.
Dekuju predem a budu se snazit jezit co nejlepe.
Amaranta

Já věděla, že jsem na něco zapomněla...

Obrázek uživatele Zuzka

A máš nějaký soukromý přání, který by ti někdo mohl napsat jako bonus? Však víš, tady jsou lidi hodný... :)

Nemůžu si říct o Ježíška, když nebudu nic psát.

Obrázek uživatele Carmen

Gwen, a nechceš tedy napsat povídku, která by byla věnovaná buď všem, nebo třebas drahému organizátorstvu? :) A taky si myslím, že když se tu náhodou zmíníš, co by sis teoreticky ráda přečetla, nějaký Ježíšek to zaslechne... :)

Obrázek uživatele Danae

Toto mazané řešení si dovoluji podporovat ;)

No jo, ale vím já, co se líbí místnímu velení?

Obrázek uživatele neviathiel

Ano ano!
Vedení?
Písk?
Copak byste rádi?

Obrázek uživatele Danae

Kašli na velení, velení se líbí všechno, co si nemusí psát samo :) Napiš povídku, co bys sama ráda dostala, a je to ;)

Ale mě by vážně zajímalo, co se líbí třeba KaTužce a Nifredil.

Obrázek uživatele Danae

Nějaká Nifredilina přání se dají najít třeba tady: http://sosaci.net/node/8745, jsou tam asi tři. S KaTužčinými je to obtížnější. Ona se tu děvčata kolem Vánoc moc nevyskytují, ale kdyby jim tu Ježíšek něco nechal, samozřejmě je rády upozorníme :)

Tak jsem si to pročetla a mám Problém. Neznám fandomy. Teda až na toho Zaklínače...
Nicméně zkusím něco vyplodit, ať má Nif radost.

Obrázek uživatele Zuzka

Taky by se mohly přiznat všechny, co mají prsty v nadílce - my to tak přesně nepoznáme, ale tipuju, že jsou to Ave, Julie, Danae, Aluze... ještě někdo?

Obrázek uživatele Danae

*šeptá* Ebženka *mizí*
-A A +A